Andra strålningen idag.

I fredags började jag med första strålningen, sen blev det uppehåll över helgen. Så idag igen då varit till Gävle. Helg i morgon igen och de har stängt. Onsdag åker jag ner igen och stannar till fredag. Får på på Clarion hotell eftersom patienthotellet är rivet. Lite sur är jag för att det inte kommit nån kallelse än från Uppsala vet bara att vecka 20. Snart bara en och en halv vecka kvar och de har inte skickat vilken dag jag ska komma. Men Jan ringde dit idag, men får ringa på onsdag innan vi åker på telefontid. Det är så mycket att planera vem som ska ha hundarna. Gabbe och Anki ska turas om och ha dom för de jobbar oftast olika dagar. De kan ju inte vara ensam när jan jobbar långpass eller natt. Sen måste väl Jan ta ledigt för vill ha honom med den dagen jag opereras. Hoppas jag inte behöver ligga där så länge. Nu känner jag av tröttheten som man kan få av strålningen. Känns skönt att solen skiner man känner sig så mycket piggare då. Rolig nyhet fick vi med att Gabbe och Malin ska flytta ihop. Gabbe hyr ju vårt hus i Bollnäs så där ska de bo. Har grejer kvar i två förråd som vi ska rensa nu. Eller blir nog Jan som får göra det. Ja vi blev så glad när vi fick höra att de nu tar steget och flyttar ihop. Vi gillar Malin så mycket. Är trött men skulle vilja hitta på något kul, men svårt att veta vad så här sent . Ja så mycket mer har väl inte hänt men det är nu snart det jobbiga kommer. Jag försöker gå ut på promenad en gång om dan, så kanske jag kommer hem fortare från sjukhuset om jag får lite kondis tillbaka.

Strålningsenheten igår!

Var i väg i går till Gävle för att förbereda strålningen. Man ska ju ligga i exakt samma ställning varje gång. fick tre tatueringar på magen små prickar och en remsa som fästes på magen. Fredag kör vi igång sen uppehåll helgen, ner på måndag igen sen är det ju helg på tisdag så åker hem på måndag direkt. Sen ner på onsdag och ligger på hotell i centum som sjukhuset hyrt in sig på för de har ju rivit patienthotellet. Är så glad för på onkologen sa dom att jag skulle strålas måndag-fredag och vara kvar hela veckan. Nu blir det bara två nätter. Sen blir det hemma en vecka så får jag åka till Uppsala sen och operation av levern. Ja nu känns det att allt är på gång och det känns så bra. Hoppas jag inte behöver ligga så länge i Uppsala men tydligen allt mellan en vecka till tre beroende på hur det går.
Anki hämtade mig i fredags när Jan jobbade så jag följde med när Ängla skulle till stallet. Hon är så duktig.Jag är livrädd för hästar och hon så liten och hästen stor men hon är inte rädd.


Tror mamma Anki var lite rädd med men inte som mormor.

Ja var kallt då men så kul att se Ängla vad duktig hon var. Och stort tack till dig Anki som hämtade mig så jag fick se och även fick äta med er. Jan jobbade 12 timmars pass så han hämtade mig sen. Var så skönt att inte vara själv. Ja då kör jag i gång då i övermorgon och stark strålning skulle jag få så nu siktar vi på att jag ska bli frisk

Ledsen arg förtivlad

Igår var Anki hit hämtade mig och jag var där till Jan slutade jobba. Tack värt mycket. Annars sittervjag här ensam oftast med mina tankar. Jag sa till mig själv när jag fick min dom att jag ska i fortsättningen leva för dagen göra roliga saker. Ha ett bra liv utifall det inte går vägen. Vad hände med det då jo här sitter jag ensam när Jan jobbar och när han är ledig sitter vi hemma oftast. Orsaken är att alla pengar går till sjukhusräkningar och bensinpengar. Inatt har det varit extra jobbigt, vet att cancer är långt gången och vet inte hur det slutar, då känner man att man vill göra saker inte bara sitta hemma och tänka på allt. Igår fick jag kallelse till strålbehandlingen på tisdag ska jag dit och ska markera vard de ska stråla och då får jag besked om det blir veckan efter eller veckan därpå. Jag med min ångest ska bo på patienthotellet som är inhyrt på ett hotell i centrum. Det tar 15minuter per dag att stråla. Undrar vad jag ska göra hela dagarna där. Skillnad när jag ska opereras då ligger man på sjukhus har folk omkring sig att prata med om man orkar. Tänk om folk visste vad pengar det går när man blir svårt sjuk, sen i januari när jag blev det har det gått så mycket pengar. Varje gång vi varit till Gävle på behandlingar så tar det tid man måste äta ute. Det blir ju oftast då en hamburgeställe billigast så. Jag vet jag gnäller nu men mår inte bra ju mer det närmar sig alla operationer ju mer orolig blir jag. Visst jag har bra dagar men tror inte att nån som inte varit med om det här förstår. Orkar oftast inte åka iväg själv och sen tänker jag på vad pengar det går till bensin. Kanske lika bra att sälja min lilla bil, men får nog inte mycket för den. Och naturligtvis kommer alla extraräkningar just nu bilskatten , sophämtning och en massa annat. Jag vill vrida tiden tillbaka till då jag var frisk. Ja undrar när det var för den här skiten har jag haft över ett år utan att vetat. Om nån läser det här ber jag om ursäkt för mitt gnällande men behöver få ur mig det. Jan har så gulliga kusiner som skriver på FB. Hör mer från dom än familjen hans. Ute är det vinter igen och det ogillar jag för kan inte vara ute då på grund av min köldkänslighet blir helt vit om fingrarna och det sticker ochbgör ont. Det kan bli kroniskt. Önskar så att jag kunde bli frisk, men det blir hela sommaren inbokad med allt så nån gång i höst kanske jag är klar med allt. Sen blir det att gå på kontroller inget kul alls.

Vilken energi jag haft i går och idag!

Ja inte som när jag är frisk men bra ändå. Igår gjorde jag en stor köttgryta och frös in så Jan ska ha och lätt kunna få sig mat. Idag har jag varit i gäststugan och börjat röja, blev riktigt mycket gjort. Känns så bra för Jan ska jobba och skjutsa och hämta hundar när han jobbar och han har ju mycket långpass. Men gillar hans schema jag som var så mot det först. Men får väl se hur det blir i fortsättningen hoppas allt flyter på bra då med. Väntar på datum när jag ska till Gävle och vara där en vecka. Ca två veckor kvar blir bra att få det gjort. Sen blir det inte mervän högsten vecka hemma så Uppsala och leverop. Vill få allt gjort men efter tar op. Blir det ju behandling igen, allt borde väl vara klart i agusti eller september. Sen börjar jag mitt nya liv. Imorgon skulle Anki komma och hämta mig så ska jag följa Ängla och titta när hon rider på stallet.sen är jag hos Anki med famil tills Jan slutar. Blir bra för känns lite långsamt när Jan har jobbarhelg. Tror Gabbe skulle komma på lördag. Allt blir nog så bra

Känns mycket bättre idag.

Så kanske släpper fortare den här gången den enorma tröttheten. Men avstår från att köra bil idag får se om det blir bättre. Vill iväg träffa folk men Jan är tre dagars ledig från imorgon, sen jobb helg. Får se vad som kan hända då. Finns junen massa här hemma att göra med men det kan vänta. Blåser väldigt varje dag och det blir svårt och gå ut nån längre stund för mig, men snart sommar så då tar jag igen det. Mellan operationerna får det bli. Sen när jag blir frisk ska ja ge tillbaka allt Jan gjort för mig, då ska han pysslas om. Hoppas vi slipper snö imorgon nu sitter sommardäcken på. Är så glad åt mina vänner som finns för mig det gör mycket för mig nu. Även om man inte träffas utan bara skriver en rad känns så bra. Hoppas alla får en bra dag trots lite grått ute men vad gör det.

Dålig natt och idag.

Är så positiv oftast tror jag ska klara det här. Men ibland kommer det tårar hela tiden. Jan jobbade i natt och igår natt när han åker vid 19.30 tiden då kommer ensamheten. Jag känner mig isolerad orkar inte köra bil vågar inte heller för är inte koncentrerad heller efter sista behandlingen. Är jätte orolig hur jag ska klara av lever och tar op. Läste om leveroperation i dag och får inse att det blir både jobbigt och stort ingrepp. På ett ställe läste jag att man får ta sprutor mot propp i 15 dagar och åker man hem får man ta dom själv. Ja jag är ju utbildad undersköterska men gillar inte att sticka mig själv. Sen berättade sköterskan på kirurgen där jag ska operera tarmen att det är en jobbig med. Allt kommer att gå snabbt nu och efter allt strålning och två op. Så blir det cellgifter igen. Känns som om man inte kommer att ha nåt vidare liv framöver. Hoppas det stannar vid detta och att allt försvinner. Jag vet att att jag har vissa dagar då jag känner så här sen vänder det. Men att sitta ensam är jobbigt när Jan jobbar. Sen att jag fick höra på behandlingen att har du tur blir du frisk. Och att de påpekar att du har långt gången cancer känns väl inte så kul. Ska till Margitta Wigren för behandling före leverop. Hon gjorde en behandling under tiden jag gick på behandling alldeles i början. Och det minskade fort är helt övertygad om att den gjorde min själ lugnare och jag kunde ta imot behandlingen bättre. Hon är helt otroligt duktig.

Var till onkologen igår!

Fick besked nu vad som ska hända. Om tre vekockor blir det stårlning på tarmen i 5dagar, så ligger kvar på claryonhotell för de har rivit patienthotellellet och hyr in oss där istället. Sen om fem veckor blir det op av levern i Uppsala vecka 20 då. och vecka 26 eller 27 op av tarmen och jag trodde den skulle vara enklare än levern men det är inte så. Mindre farlig kanske än levern men jobbigare. Fick ju höra igen att jag har långt gående cancer men jag har ju svarat så fort på behandlingen så det kan gå bra det här. fick en sista behandling i gävle i går och sista i Bollnäs idag. Sen kommer jag att få efter operationerna igen cellgifter. Efter en jobbig vecka med mycket tårar så känns det bra igen. Vet vad som händer trots att det blir tajt och kommer att gå över hela sommaren. Men vad gör väl det. Missar black sabbat med för de skulle vi på vecka 21. Men det är sånt man får ta om man vill bli frisk. visst gruvar jag mig för operationerna men vem gör inte det. Jag blev förvånad att allt var planerat för allt, jag hade trott att först tar de levern och sen får man besked vad som händer sen men det här är bättre. Tänk när allt är över då ska jag ta igen allt. Och jag ska göra en massa saker som jag aldrig vågat förr. Saknar djurskyddet gör jag men går ju inte att jag är där nu. Men sen så kommer jag tillbaka. Nu har jag tre veckors semester från behandlingarna behöver bara åka ner till stan en gång i veckan och lägga om picclinen. Ska njuta nu i tre veckor. Jan ska försöka ordna så han kan vara med första dygnet i Uppsala och det känns bra. Ja säger det igen vad vore mitt liv utan honom.


Tack för att ni finns vid min sida älskar er

Jan hemma!

Skönt att han kom varit lång helg ensam. Väldigt orolig ikväll ökar ju närmare tisdag jag kommer. Idag har jag haft en sån dag när jag tror att det inte kommer att gå bra. Går ju upp och ner. Gruvar mig för att ligga på sjukhus flera gånger och länge utan besök. Jan kommer väl om han har hundvakt. Han är den bästa man kan ha när man är sjuk finns ingen bättre. Får se hur det blir med resan till Stockholm och Ozzy Osbourne den 25maj vart jag är då. Sen vet jag inte om nån kan ha djuren. Det ingick inte i julklappen. Trött isolerad känner jag mig. Men kanske blir positiv igen efter tisdag då jag vet mer om, när och hur allt blir. Påse på magen har jag tyckt varit en enkel sak men ikväll känns det inte så. Ja det går upp och ner. Saknar mitt normala liv.

Söndag påskdagen!

Ja då har jan sitt sista skift för påskhelgen, jobbar 7-20. så imorgon ska hela stora familjen till anki och ha knytkalas och frossa påskmat. Sen tisdag gävle oh vad jag känner oro nu samtidigt som jag vill få det gjort. vill få lite reda nu på hur de ska lägga upp det känns som om jag inte vet något. Som jag fattade skulle man stråla levern 5 dagar i sträck innan op. Ja undrar hur länge sen jag måste vänta på operationen av tarm och allt det. Hoppa verkligen på svar på allt sånt nu. Det jag vet är att det blir cellgifter efter operationerna men det kanske blir när allt är klart. Sen är det väl som hon på behandlingen i Bollnäs sa har du tur blir du frisk annars så kommer det väl att dyka upp på fler ställen. Men det tar jag då. Men känns så konstigt att försöka fatta att man är allvarligt sjuk. Man tror det händer bara andra. Men nu är det so det är och jag har ju fått ett positivt besked att det minskat så snabbt så det går att operera åtminstånde levern glömde fråga om tarmen. Ja ha en bra påskdag.Mina små skogstomtar som bor i mitt fönsterMin rogivande utsikt när jag diskarDet snygga getskinnet fick jag av mina barn när jag fyllde år och pengar med. så snälla barn jag har

Min fina skydsängel

Lite orolig!

Närmar sig nu på tisdag får jag veta om jag ska operera levern i Uppsala när jag ska till onkologen i Gävle. Vet att det är bra att få det gjort men vet att det är envstor operation. Sen hoppas jag att de kan ta tarmen med så sånt är klart. Bli ju cellgifterna sen igen. Ja så var det påsk Jan jobbar,men det går bra. På annandagen ska vi alla till Anki och ha knytkalasblir kul för Lotta med familj kommer hem med. Hoppas på att det blir varmare ute snart, när jag går ut blir jag jätte frysen sen. Igår var jag ut men fast det var 8 grader varmt frös jag sen inne fast jag hade mössa och vantar. Önskar bara jag blir frisk igen och kan leva ett normalt liv. Men det kommer nog att dröja för så mycket behandlingr och operationer. Det hemska är att det ökar så mycket många som får cancer. Har beställt lite nya kläder idag på rea känns som jag inte har något att ha på mig nu. Ska ta hit gäststugan som vi har kvar hos Gabbe i vår. Den är så bra och väldigt bra isolerad. Vi har ju en men den är mer en sommargäststuga. Hoppas sen att nån vill komma och ligga där. Om en timme slutar Jan skönt. Glad påsk till de som läser.

Dålig eftermiddag!

Idag har jag varit väldigt orolig och lessen. Börjar fatta mer hur jobbigt allt kommer att bli. Läste lite på nätet och förstår att bli frisk utan bara förlänga livet är nog det jag har som alternativ. Det var som hon på behandlingen sa har du tur blir du frisk annars får jag leva med det här att det blossar upp igen. Jag vill inte ha cancer har varit stark men sista dagarna blir jag ledsen när jag tänker på mina barn och barnbarn hur länge får jag vara med dom? Jag vet att jag kan leva många år med cancern. Blir också ledsen när två av mina vänner som inte har fb men vetvatt jag är sjuk inte hör av sig. Den ena åkte jag till när de miste sin son. Hjälpte henne med mycket. Hon vet men hör inte av sig. Den andra blir jag också ledsen, träffade henne och jag undrade om hon inte vågade ringa men hon hade inte tid. De var två som jag verkligen trodde skulle höra av sig. Ja men då får jag försöka släppa det. Annars är jag glad över mina fb vänner som alla stöttar mig. La mig för att sova för en bra stund sen men icke huvudet ville bara grubbla. Sen nu problem med stopp i avloppet någonstans fullt med vatten på badrumsgolvet som jag fick torka. Ska göra ett nytt försök att sova.

Bra helg

Känns att de gjorde uppehåll med behandlingen. Mindre trött nu känns bra och hoppas jag får operera mig snart men får ju besked den 10 april. Vet att det är en stor op och att det inte blir lätt med levern. Sen vet jag inte när de tar tarmen undrar hur lång tid det ska gå imellan. Jag ska ju till stockholm 25 maj och se ozzy osborn. Men är man nyopererad orkar jag väl inte stå och så ska jag jag ju ha behandling efteråt med. Men jag ska dit om jag bara ska in och titta en stund så kan jag gå till hotellet sen. Vi fick det ju av barnen ijulklapp och blev så glad. Allt går bara med lite behandling. Har börjat orka gå ut och gå lite nu, var ut men blev bara 20 minuter men det blåste så kallt. Ska försöka komma ut en stund varje dag igen. Det är alltid Jan annars som får gå ut och motionera dom. Haft en bra helg. Lördag blev vi bjudna till Barbro nere vid dammens på jordgubbs tårta så roligt, grannarna Siv o Fred var där med. Sen åkte vi till Hällbo till kaisa och David och träffade hela familjen. Hon växer så det knakar lilla Esmeralda.Så söt och sover hela nätterna förstår inte det har hennes barn gjort alla tre. Mina hade nattmål flera månader.
Vill ha sommar och värme nu men kyligt igen. Ja nu är det en evig väntan på besked fast jag haft tur och det minskat så fort alla tumörerna de är så förvånade och jag med. Kanske det beror på att jag varit väldigt positiv oftast. Det har ju så klart varit dagar när man mått pyton av behandlingarna som man kännt hopplöshet, är faktiskt förvånad att jag som annars är en sån pessemist varit så här nu. Ja det är nog någon mening med allt. Men jag förstår att jag har en lång väg att gå eftersom det är långt gången cancer, det kan komma tillbaka om de får bort det nu på andra ställen men får ta det då. Just nu får jag leva för dagen och njuta av det.

RSS 2.0