Glada nyheter!

I måndags ringde läkaren från onkologen, hon berättade att svaren från magnetrötgen och datortomografin visade att tumörerna både i levern och tarmen minskat. Och de var förvånade att det gått så snabbt. Nu har de skickat remiss till Uppsala så de får ta ställning om de ska operera nu. Då får jag göra det där och tarmen sen i Gävle. Men Uppsala får jag tydligen ligga kvar två till tre veckor. De har möte i dag i Uppsala så får se om det blir nu eller om de vill minska den mer med behandlingar. Fick feber igen i lördags och ska då in men när jag ringde 1177 så fattade de inte vad de skulle göra. Jag läste upp vad jag fått från onkologen att kvällar och helger ska ja ringa dom om jag har över 38grader. Fick till slut åka in till Bollnäs akuten som lika som vanligt ser utvatt tycka att vad ska jag göra där. Den läkare jag träffade var helt nonchalant även sonen som var med tyckte samma. Men den här fick jag träffa, förra gången fick jag inte ens träffa läkaren och då var det allvarligare eftersom det var en allergisk reaktion med hög feber. Och då är han en emfasen kirurg. Skrämmande med sjukvården nu. Tur man har behandlingsenheten i Bollnäs som är helt underbar och onkologen samt kirurgen i Gävle. Hoppas verkligen jag får göra uppehåll med behandlingen och operera nu. Oroar mig hur det ska bli med hundarna men löser sig nog med hjälp av barnen och Jan. Men frågade läkaren nu sist om jag har en avancerad långt gången cancer och det har jag ju, visste väl men frågade ändå. Men det löser sig. Natten mot onsdag fick jag frossa och 39graders feber. Ringde onkologen och eftersom de ställde in behandlingen den här veckan för det ska gå fem veckor innan man kan operera så fick jag åka till behandlingen i Bollnäs och lägga om PICClinen och då tog de prover. Sen ringde läkaren från Gävle han sa att crpn var bra men han funderar om jag har nån luftvägsinfektion som behöver behandlas. Men vi valde att spara. Innan febern onsdags arten har jag flera kvällarvfått frossa och febern stigit nära 38 så nåt konstigt är det.

Jobbigt i går kväll!

Tror att nu börjar man ta in allt hur svårt sjuk jag är. Men man ska gråta och bryta ihop mellan varven. Läste alla papper igår från onkologen. Och där står det långt gånget avancerad kolorektalcancer riskerar att sprida sig till levern. Ja det är ju vad jag har. Tröttheten läste jag om den medför ofta en känsla av psykisk och fysisk trötthet så kallad fatigue. Många upplever energi rist, sömnighet och koncentrationssvårigheter som mycket besvärande. Ja det har blivit värre med just det. Och läste också att just det som jag trott skulle vara tre månaders behandling är minst sex månader och ofta längre. Blev jätte ledsen just för att jag förstår att det inte blir enkelt. Satt här ensam tårarna forsade tänkte ringa Gabbe men ville inte oro honom. Och vem ringer just då jo han och ett lugnande samtal och även förstående tror aldrig jag haft sånt fint samtal med honom tack Gabbe. Efter samtalet blev allt bättre sen slutade Jan jobba 23.00 så lugnade ner sig. Idag förstår jag att min behandling i vårta fall bara förlänger mitt liv i några år eller som med allt annat så kan allt ta en vändning och jag lever tills jag blir gammal nog.

Fest med vänner igår!

Vinkväll men Karin, Maja och Isabell igår kväll. Jan stängde vi in i sovrummet med tvn. Var tveksam in i det sista om jag skulle orka. Men kännde att bara få sitta och surra med vänner är upplyftande. Ja och det var det känns bättre idag, men lika trött och så kommer det nog att bli. Ringde onkologen i går med och hon sa vila flera gånger om dagen, men gör lite som du orkar så jag inte blir liggandes. Beställde Thaimat och vad mycket mat och gott. Sen gjorde Isabell en super god efterrätt. Jag drack inte vin utan nån öl och en cider. Har haft onti halsen flera dagar så ringde därför onkologen för är sårig i munnen det tar väldigt på slemhinnorna cellgiftet. Det fixade de på en gång till apoteket muskölj som var receptbelagt. dom är så bra att prata med förstående. Hon sa att du måste tillåta dig att vara ledsen när det känns tungt sen blir det bättre igen. Det har ju gått bra tills de började prata på att det sällan är tre månaders cellgiftbehandling utan mins 6 månader och även längre. Då tappade jag min styrka ett tag. Jag känner mig så ensam här för jag törs inte köra bil när jag är så trött. Men gjorde ju sitt till igår att jag träffade mina vänner och surrade fram till ett på natten, ja annars är jag nattuggla men nu mer somnar jag tio. Sen vaknar jag en gång i timmen trots att jag är så trött, men det blir så sa sköterskan. Känns lite konstigt att de som bodde här före oss båda dog i cancer och så nu jag. Ja död är jag inte än och tänker inte dö heller jo när jag har åldern inne. Synd jag glömde knäppa nå kort på neuropsyks personal igår de jobbar där alla tre. Två av dom Karin och Maja har jag jobbart med på gamla psyk. Ja trevlig kväll som jag är glad att jag bestämde mig för att orka. synd bara jag är bjuden till Anki min dotter ikväll med hennes vänner men orkar inte två dagar i rad känner jag. Fina asta blev såld från djurskyddet inte många dagar efter jag fotat henne till hemsidan. Henne hade jag villat ha om jag kunnat.Just nu inte stark!

Min styrka har varit svag sista dagarna. Så otroligt trött men sover så dåligt fast jag är trött dygnet runt. Igår tog vi en promenad i det varma vädret men fick stickningar och frysningr i händerna och den här gången sitter detvi länge. Sitter det i till tisdag så får jag minska på cytostatikan, blir bestående skador annars. Vinglig och snurrig förr var jag pigg en vecka mellan behandlingarna men inte nu. När Jan jobbar så är det jobbigt hundarna får inte sin promenad och jag får dåligt samvete. Känner mig isolerad ensam ofta. Men de säger att man måste få känna sig ledsen och svag ibland, får hoppas min styrka kommer tillbaka och det gör den väl om biverkningarna minskar. Jans jobbarhelg alltid jobbigt. ja slut på klagan för idag.

Orkar inget!

Idag har det kännts som en lastbilnkört över mig . Trött är jag hela tiden nu, men vissa dagar är värre. Var till Hudiksval igår på magnet röntgen. Sen var vi på Indiska. Men känner mig så vimsig och snurrig, men blev en fin dag ändå. Hoppas detvsläppervsnart för det är jobbigt. Läste en tidning i dag där läkare räknas smed att var tredje person nån gång kommer att drabbas av cancer av någon sort. Största orsaken är rökning och då var det inte lungcancer i första han. Övervikt, fet mat och att inte motionera sen alkohol ska man dricka i mindre mängder. Så många med mig tänker det drabbar inte mig, men det gör det vem som helst kan få det. Nu har jag inte rökt på 30 år så dålig kost lite motion då kanske. Tänk på det ta vara på varje dag lev i nuet. Ta vara på era nära och kära en dag finns de inte. När jag orkar ska jag börja röra på mig äta sund mat ändra mitt liv. Får väl svar den 10 april åt vilket håll det går och om och när de kan börja operera. Men förstår att inte räcker det med tre månaders behandling. Som en läkare sa det bör en tuff och lång tid.

Ännu en vecka har snart gått

Ja då är den här veckans behandling klar. Har förstått att det inte är bara tre månaders behandlign av personal så tar de rte månader itaget. Oftas 6 månader och mer. Det är ju så svårt att ta in all information. När jag frågade läkaren på kirurgen när jag låg där om det skulle bli tuff och långvarig behandling och han sa ja. Det har jag nog förträngt. Det känns jobbigt men ska nog fasen ro båten iland. Tur man har en fin familj som finns vid min sida. Olika biverkningar för varje gång, äta och dricka går bra tycker jag nu, men nu har jag den hemska Neuropati ( stingningar och känslobortfall i fingrar och tår. sitter det i för länge så får man minska på cytoctatikan. Så nu kan jag inte ta i nåt kallt i kylskåpet eller frysen utan ska ha vantar på. När jag går ut täcka för mun och näsa men halsduk mössa, vantar. Sem blir jag mer och mer trött men det brukar vara så ju längre behandlingen håller på. Men tror jag har det lindrigare än många andra har. Lite bilder måste jag lägga ut.

Så här ser jag ut nu väldigt praktiskt. Bara föra handen genom håret på morgonen.

Älskar den här bilden som min duktiga dotter tagit.


Jan bjöd mig på mat på Spicy caw ser berusad ut men tog en öl och en balys. Var så gott som vanligt mysigt.

Ja hur än det är just nu så har jag kämpar viljan kvar. Det kommer dagar då man känner sig lite less på allt men det är bara på behandlingarna.


Behandling idag!

13.00 ska jag få min behandling, kommer att sova både då och resten av dagen. Får ju tavegyl intravinöst bara för att jag får feber som inte är biverkan utan nån allergisk reaktion. Tur Jan är ledig. Imorgon har jag bara en sorts cytostatika så då går det bättre. Idag har jag två olika. Var på datortomografi i går fick sitta en timme och dricka en kannakontrast sprang på toa och kissa hela tiden. Lite annat än de gjorde i Gävle. Fick en lapp efteråt skulle dricka 1.5dl vatten varje timme resten av dagen så länge jag var vaken. Men jag brukar inte dricka vatten sovande heller. Får besked om allt har gjort nån verkan sen jag på måndag även gjort magnetrötgen. Ska till doktor Olga på onkologen den 10april. Idag får jag behandlingen hos mina gulliga Kerstin och Elisabet i Bollnäs på behandlingsenheten. Helt underbara är dom. Det är de i Gävle med men de är så många mycket mysigare i Bollnäs de är bara två. Om behandlingen verkar när de kollar nu så om jag fattat rätt så körs det 3månader och annars får jag byta. Sen om de får ner allt så de kan operera så tror jag det var levern först sen tarmen om det går för säkert rycker det nå mer om de ska operera den. Påse på magen är inget jag bryr mig att jag får. Strålning kan nog bli det med de vet inte riktigt än. Men det visar sig. Ha en bra solig dag alla trots att det blåser. Ta vara på alla dagar.

Ny vecka!

Blir en intensiv vecka, ner på lab och ta prov vid halv nio. Sen halv två datortomografi så får väl åka hem en vända i mellan. tisdag och onsdag behandling. Och nu har jag fått tid för magnetrötgen i Hudiksval på min födelsedag måndag 19 mars. Så får välnhoppas det visar positivt resultat. Får väl byta cellgift annars. Längtar efter att få kunna leva ett normalt liv, och hoppas det kommer. Efter behandlingarna och operationerna om de nu går. Men får väl hoppas på det. Längtar så till sommaren, verkade så varmt och tog hundarna och gick ut men blåste så kallt. Har varit en bra helg annars. Vi firar ju 23 års bröllopsdag idag, så igår när Jan slutat jobba bjöd han ut mig på mat. Gott och mysigt. Nu ligger jag nerbäddad efter vi var ut hundarna värmer mig. Vad vore livet utan hundar. Hoppas veckans behandling blir lindrig. Det är olika varje gång. Nu bli det vila en stund så trött

Fredag igen!

Ja nu är det fredag och nu först börjar jag må bra efter förra behandlingen. Ja så är det dags på tisdag och onsdag igen då. Hoppas bara det är värt mödan att den minskar, men jag tror det jag. Legat mycket inte orkat vara uppe. I onsdags var första gången på en vecka jag lämnade huset. Kommer tankar men då som vanligt över alla behandlingar. Har fått tid för ny datortomografi men inte magnetröntgen än. Fått tid 10 april hos läkaren på onkologen då får jag veta om behandlingen hjälper. Klippte ner håret jättekort för det bara gick av var risigt och började tunnas ur. känns bra det med. Letar nån gammaldags rottingstol överallt men hittar bara såna som de har på ikea men kanske blir en sån. Finns fina på nätet riktigt fina men kostar med. Går så mycket pengar ändå nu när man åker runt på allt för sjukdommen och bränslepriset stiger till över 15 kr litern. Ja Jan har två långdagar nu i helgen 7-20 både i dag och imorgon men det går det med. Gabbe kommer idag så får träffa honom en stund. På söndag har vi varit gifta i 23 år vart har den tiden tagit ivägen. Funderar ibland om vi lever livet som vi borde har aldrig funderat så mycket förr men nu mer tycker jag att det är värt varje minut. Mycket saker är bagateller och leva som om varje dag vore den sista vore bättre än att hänga upp sig på folk som är rent ut taskiga. Orkar inte bry mig ibland. Jag tänker unna mig allt av det goda så länge jag har pengar till det som man måste ha så man klarar sig. Längtar så till sommaren och få göra roliga saker. Längtar till maj och hoppas jag kan orka gå på Ozzy som vi fick i julklapp. Livet är för kort för att slösa bort, vi måste börja göra saker som vi alltid velat men inte haft tid .

Vi har köpt Gabbes Golf disel 07 som drar väldigt lite disel. 0.56 med vinterdäck och på sommaren 0.4 och vanlig skatt inte som förr 6000 om året. så vi sålde våran Nissan.


så här såg vi ut då för 23 år sedan

go fina Tindra är så glad att hon flyttade hit.Ligger och ligger!

Har legat hela dagen Jan åkte halv två. Var upp värmde mat i mickron sen la mig igen, nej först gav jag hundarna mat och kissade med dom. Ligger nu med och kunde komma sån biverkan att hur än mycket man sov skulle man vara lika trött. Ligger som i en dvala tittar på fb skriver blundar ja hur knäppt som helst. Vad jag önskar att jag inte fått den här sjukdomen fast vem vill ha den. Blir så arg ibland på att den ska vara i min kropp. Sen så tänker jag att har jag aldrig kämpat för något hårt förr så ska jag nu. Men ibland blir man less, och man kan inte alltid vara stark. Sen min vanliga oro för allt omkring familjen hur de mår och allt sånt. Jag är ju som en svamp tar åt mig när andra mår dåligt. Har alltid varit så, men det som handlar om mig nu det går bättre kostig jag. Ligger här i sängen och trängs med tre hundar och snart kommer katten med, men skönt att de finns. Ja då ska jag slå igen ögonen en stund igen, kan bli roligt en dag när jag blir frisk att läsa allt tok jag skrivit. När jag blir frisk inte om jag blir frisk.

Orkar inget just nu.

Är så trött och slut, känns ensamt Jan ska jobba. Mycket som jag har i huvudet just nu, inte över min sjukdom men annat.Har inte varit hemifrån sen i onsdags när vi var till Gävle och det känns så tråkigt att jag inte orkar för vill träff folk. Hoppas det vänder den här veckan nu för vill ut. Blir nog en lång dag idag känns det som.men får ta och hoppas det känns bättre imorgon. Det gör det säkert annars får jag göra det bästa av den dagen ändå. Längtar ut i solen men får ta på mig så mycket kläder att ja ser ut som ett ufo. Har två personer jag tänker extra på nu och hoppas de fixar det så de mår bra. Kram och ha en fin dag

Varit lite frånvarande här!

Varit lite jobbigt sen jag var på behandlingen, men börjar väl bli bättre. Läkaren har fått ringa mig både fredag och lördag för att kolla hur det går. De är helt underbara de jag har där på onkologen. Fixar med allt bara man ringer. Vet inte om jag har skrivit att nu ska jag få behandlingarna i Bollnäs fast får tydligen allergisk reaktion så får i fortsättningen tavegyl intravenöst när jag ska ha behandlingen, har säkert skrivit det förut med.Blir däckad en hel dag då men det får jag ta. Sover väldigt dåligt nu somnar tidigt vaknar en gång i timmen är säkert en biverkan det med. Orkar inget men får ta igen det sen. Som jag tidigare sagt sätt värde på livet och era nära och kära man vet aldrig vad morgondagen har med sig. Jag vet inte mycket än hur det kommer att gå och vill nog inte veta, jag får leva för dagen. Ingen vet annars heller man kan bli påkörd eller allt kan hända. Men jag värderar saker på ett annat sätt nu och mycket som var viktigt förr är bagateller nu. Jag säger det igen jag har min fina familj som jag älskar och alla goa vänner. Solen har strålat i flera dagar nu och jag njuter. Ha en fin dag ni som läser.

RSS 2.0