Onkologen igår!

Ja är nog inne i en oturstid nu en längre tid. Förra måndagen bröt min läkare benet, jobbade dock halva dagen men sen blev hon gipsad och gick hem. Hon skulle ha ringt mig då men blev ju inget. Sen har hon jobbat halvdagar och jag skulle träffa henne igår. Hade tid 11.00 fick komma in och väga mig sen sitta ner och vänta. Efter 20 minuter så kommer sköterskan och säger att vi har inte glömt bort dig, men då hade hon just då fått akut opererat sitt ben. Så hon var därnär jagkom. Ja det blev en tredje ny jourläkare som fick försöka sätta sig in i min sjukdom och allt som varit sista tiden. Alla prover som tagits gick vi igenom och hon undrade om jag kännde av lungan men det gör jah inte. Ingen behandling nu heller utan remiss till datortomografi nu i veckan och har fläckarna försvunnit ska jag få behandling på tisdag. Ja den som lever får väl se hur det blir med det. Vi åkte till valbo en sväng och då ringde röntgen i Bollnäs och jag fick tid imorgon torsdag 9.30, haha jag han inte ens hem innan jag fick tid. Börjar känna att jag snart inte bryr mig vad som händer, gått så här i sex veckor missat tre beh.  Men får ta nya tag nu och hoppas allt blir bra nu. Men de väntar på ett prov tbcprov och jag glömde fråga när de tog det tar ca 6 veckor innan svaret kommer. Men hon ringer när jag gjort röntgen får fråga då. Ja allt är ju alltid kompliserat när det gäller mig, är väl lite utomjordisk av mig haha. Somvanligt säger jag ta vara om varandra och lev livet fullt ut.

Jan ringde onkologen igår!

Ja det blev lite fart då jourläkaren ringde och hade läst vad som gjort och vad som hänt för min läkare bröt ju benet. Jag sa åt honom att jag läst om bakterien på google och att det var svårt att visa att den fanns och han höll med. De har ett prov från bronkoskopin som visar att jag hade den sen har de tagit massa prover på den och andra bakterier och virus och hittar inget. Jag undrade om man inte kunde sätta in antibiotika utifall att, och det tyckte han med men han skulle ta kontakt med infektionskliniken och höra och även ringa min läkare hemma. För även han tyckte att nu måste de lösa det här till veckan om jag inte får behandling så är det sex veckor sedan och det är tre behandlingar. Min läkare ska gå in och jobba några halvdagar så har tid hos henne på tisdag kl 11 och behandlingstid kl 1 om jag får ta behandling då. Han har ju idag och måndag på sig och få till något resultat, men hur än det var så ville han att jag skulle komma till läkartiden. Han var jättebra att prata med känndes hoppfullt att jag kanske kan få komma igång igen. Idag lyser solen och 8 grader varmt så jag ska ta en liten promenad idag. Nu ska jag börja kämpa igen men lite svårt när man inte har fått behandlingar. Längtar tills Gabbe och Malins lilla tittar ut men dröjer ju till februari. Ha en bra dag  och ta vara på varje dag som om den vore den sista.
 
 

Det bästa

Mina mysiga djur
. Det finaste stället att bo på så rogivande på sommaren.

Har totalt tappat gnistan!

Gråter och ser ingen framtid för allt krånglar med prover och behandlingar. Vill inte må så här utan vill ha hopp men går inte nu.  Önskar jag inte hade frågat överlevnadsprocenten då gick jag ner mig totalt. Ska till Gävle på tisdag igen och min läkare bröt ju fotleden men har pratat med dom att om hon inte kommer får jag en annan. Men blir väl som vanligt nya prover läste om den ovanliga bakterien det är svårt att fastställa att den finns där. Om jag får behandling och har den så kan jag dö. Men stod på nätet att ärde osäker brukar man sätta in behandling i ett halvår. Ja tur man aldrig vet vad som väntar i framtiden. Tänk på det och ta inget för givet, man tror man är odödlig men det går snabbt.  Just nu önskar jag bara jag får må bra igen få tillbaka livsglädje igen. Förlåt ni som läser för jag är så negativ men svårt känna sig positiv när det är så här. Min största önskan nu är att få fira jul med familjen vet inte hur det blir nästa år.
 

Ger upp snart!

Väntat hela dagen på att minläkare skulle ringa och tala om ifall jag skulle ha behandling som det var sagt imorgon. Har ju tagit prover på lungan i fem veckor nu och ingen behandling. Nyss ringde sköterskan Ulrika och talade om att min läkare hade brytet  fotleden jobbat halva dagen men sen gått på röntgen och de såg att det var av.   Mina prover lämnades då till en annan läkare men han var inte insatt i mitt och ett prov hade inte kommit, så nu fick jag en tid nästa tisdag kl 11 hos min läkare som skulle vara där då och om proverna på lungan såg bra ut skulle jag få behandling då. Nu har hon sagt förut att om man slutar med en behandling så känner metastaserna igen den så man kan inte ta den igen. Och nu undrar jag hur det blir med den här behandlingen för då blir det sex veckor sen sista behandlingen. Känns som allt jävlas nu och jag orkar inte mer. Denna ovisshet tar död på mig. Helgen var hemsk Magnus somnade in alldeles för ung och det påverkar en så. En tre årig son och sambo samt föräldrar och syskon som mår dåligt. Han var en så snäll kille peppade andra fast han var så sjuk själv. Fortsatt väntan en vecka till om jag orkar det vete katten. känns som om allt går fel hela tiden. kört nånstopp sen i januari kroppen orkar inte mer och inte psyket heller.

Mår inte bra!

Väntar fortfarande på provsvar, hoppas få nå svar på måndag så jag vet hur det blir om jag får mer behandling. Finns ingen mer behandling att ta till heller,, bränna bort metastaser går om de inte växt eller blivit fler då är det lönlöst. 
Men de trodde jag kunde fortsätta med den här om de får svar på om jag har någon ovanlig bakterie i lungan och kunde behandla den och köra cytostatikan ändå. Känner mig rädd och är dålig får feber på kvällarna igen. Får hemsk panikångest av att inte veta något hur det blir med behandlingen. Jan fick åka hem från jobbet igår klarade inte av att vara ensam mådde både fysiskt och psykiskt dåligt orkade inte ens gå ut med hundarna på gården. Hoppas så på svar och att febern ger sig. Fick ju reda på i januari att jag hade cancer men hade då haft det över ett år. Önskar jag förståt att jag hade haft det så jag sökt hjälp, men är en lömsk sjukdom med difusa symtom. Jag hoppas få leva vidare men vet inte om det hela tiden ska vara så här. Det är ju behandling op. och behandling hela tiden kroppen orkar inte och inte mitt psyke heller. just nu är allt bara ett mörker.

Härligt solen skiner!

Vad härligt att vakna och se solen, humöret går i topp påen gång. Igår var vi till combigrillen de har ju bara så goa hamburgare och hinner knappt sätta sig så är maten klar. sen togvi en sväng till Anki och Jim. Livia blev då glad när vi kom och busig som vanligt. Vi måste nogner idagmed på stan,Jan ska hahandledning och senmåste vi handla lite mat. Jans jobbar helg så bäst att fylla på kylen. tvåjobbigga dagar då han jobbar 11-21 fredag o lördagsen natt på det. Dagarna är så lång när han jobbar så på helgen. Får försöka hitta på nåt här hemma. Väntar på provsvar och det tar nog tid gör mig orolig att inte veta. Mina tankar ärhos en familj nu som har det jobbigt lider så med dom. Nej nu ska jag ta tag idagen.

Lite jobbigt besked!

Var till gävle i dag och beskedet var väl lite jobbigt. Ett svar visade en ovanlig bakterie i lungan som beror på att mitt imunförsvar är nedsatt, nästa visade inget. Men läkaren säger att något är det på lungan för det syns på röntgen. Nu ska jag ta prover i morgon på labb och sen hoppas de på att svar kommer i veckan. Men är det den bakterien så blir det antibiotika i flera månader. Men hon trodde jag skulle få köra cellgifterna ändå fast minska på antikropparna. Jag frågade hur prognosen var för att jag ska överleva det var svårt att svara på, men efter 5 år lever 20% så 80% dör. Får väl hoppas att jag tillhör de 20% då. De har tagit massa prover på den här lungan nu och vill ha ett svar. missat två behandlingar. och hjälper inte den här behandlingen finns det ingen mer att ta till, men har ju visat att de nya metastaserna minskat så hoppas få fortsätta med dom.Så ta hand omvarandra visa kärlek till nära och kära en dag kan det vara försent.

söndag och farsdag

Ska till Gävle imorgon träffa min läkare ta fler prover men får ingen behandling. De ringde i fredags för de skulle tala om att de inte blirnå gifter imorgon. De har fått svar på proverna och står och kliar sig i huvudet ettvisar den ovanliga bakterien det andraprovet visar att det inte är så. Bra att de är noga men jobbigt när man inte får fortsätta behandlingen.  Men hoppas på mer besked och att det löser sig snart för nu har jag hoppat över två behandlingar. 
Igår var vi med Kaisa, David,Elvis, Ella och Esmeralda och bowlade. En timme bowlade vi och sen åt vi på max första gången vi åt där på ett år tror jag, föredrar komigrillen annars vi. Men så roligt att göra något få tänka på något annat. När jag kom hem var jag trött men det var det värt. Får frossa och feber så gått somvarje dag. Nu ska jag ta alvedon så fort frossan kommer säger dom. Idag kommer Anki med barn och Kaisa med barn och sambo för att gratta Jan på farsdag.  Gabbe var hit med Malin i fredags för han jobbar idag. Roligt med folk så man får tänka på något annat

Feber varje dag och frossa!

Är så trött på vänta och vänta på provsvar och frossa och feber. Less på att vara ensam  när Jan jobbar. Hatar att inte kunna göra något utan att bli trött och att telefonen är ofta tyst. Hatar att Jan får göra nästan allt nu mer. Men glad åt min granne Bodil som kommer ibland och ringer.Blir avis när folk har myskväll på helgen och Jan jobbar sen kväll eller natt. I dag  är negativa Eva framme, men trodde på provsvar idag för de trodde de på onkologen om min jäkla lunga. Nu spyr jag ur mig galla och det känns riktigt bra. Nu hoppas jag mår bättre efter det här.

Mår bättre än så läng idag!

Hoppas det håller isig hela dagen. vill kunna äta och vill ha svar på prover idag. vill väldigt mycket just nu men det är så jobbigt med all väntan.

Fick ingen behandling igår heller!

Blev så besviken igen, men de hade fått ett svar från karolinska att jag hade nån ovanlig bakterie i höger lunga som skulle kräva lång behandling. sen sa hon att deväntade ett till svar som kunde visa att det inte var så. Jag fattar inget sen tog de fler prover ett som skulle tilll sahlgrenska, men bra att de ärnoga förkan ju dö om jag får behandling och har nån infektion. Fick frossa när vi kom hem i flera timmar sen feber. Mår inte bra idag heller, hatar den här cancern och  när det bara är bakslag. Det tar så hårt på både Jan och mig. Nu vill jag bara få må bra ett tag både fysiskt och psykiskt. Men så svårt allt just nu men det vänder igen. Tänk om man vetat hur det skulle bli då hade jag levt livet fullt ut och när jag blir frisk ska jag göra det. Så gör det ni som kan ta vara på varje dag.

Onkologen imorgon!

sköterskan ringde och tyckte jag skulle komma för proverna såg bra ut på lungorna. sådet känns bra skulle få träffa jour läkaren, hon sa inget om metastaser så hoppas det inte är nåt sånt.Ingen svamp eller propp.Skönt för nu blir det varannan tisdagoch Jan slipper ut och jobba natt när vi kommer hem efter klivit upp sexpå morgonen. Så hoppasallt går brai morgon.

Lång natt!

När Jan jobbar natt så har jag ofta svårt att sova och nu när jag inte fått svar på vad som är i lungan, då ligger man och funderar orolig. Allt händer så fort att man börjar undra om jag har nån aggresiv cancer, jag har frågat på onkologen men inte fått nå svar. vill gärna finnas kvar och se Gabbes och Malins flicka, vill finnas kvar längre med.Livet känns jobbigt nu man kan aldrig planera något för vet aldrig vad som händer. Skulle vilja göra något roligt som piggar upp men svårt. Dagarna blir så långa när Jan jobbar och man sitter ensam och funderar. Men hoppas på svar imorgon så släpper väl oron ett tag. vad än för svar man får så är det bättre än ovissheten. Då kan man ta tag i det och vet vad som händer. Önskar att jag en dag nån gång slapp tänka på det här, men svårt när man inte vet hur det slutar. 
Ringde kaisa igår kväll och diskuterade vad hennes barn önskar sig i julklapp. Tänkte köpa en docka som pratar, Kaisa frågade Ella om hon ville ha en sån och det ville hon. Då sa Kaisa men du leker ju inte med dockor, jo svarade hon när då frågade Kaisafredag till lördag svarade hon för härliga barn. De frågade Elvis vad han ville göra på lovet svaret blev dansa tango. Ja nu har jag fixat till Kaisas tre och till Lottas två och Ankis en julklappar. känns bra för man vet aldrig om man blir inlaggd. Jan sover så får se om vi kan göra något när han vaknar. Min största önskan just nu är att ha nån som kommer när Jan jobbar helg. Men svårt för alla har ju sina familjer och vill vara med dom. Nu blir det en liten promenad med hundarna.
 
 

Dålig dag blev bättre kväll!

Gabbe kom på besök och min deppighet blev bättre. När han var här kom närmsta grannen som ärså snäll hon kom med en julkaktus full med blommor. Hon gjorde mig så glad hon finns här och säger att jag bara kan höra av mig. Känns så skönt med sådana grannar. Bodil är en sån som ställer upp och hennes make Göran är lika hjälpsam. Väntar på svar om jag får min behandling på tisdag, allt hänger på provsvaret från bronkoskopin. Hatar att inte veta hur allt blir, orolig om det är något i lungorna. Längtar efter en tid då jag varken har behandlingar eller operationer, nu ha r allt gått på sen 2 januari skulle vara skönt om allt försvann och man fick vila ett tag. Men ska det dyka upp nya saker hela tiden så blir det jobbigt. Det är tio månader som jag hållit på utan uppehåll. Hatar ordet cancer hoppas de en dag att de kan utrota den. 
 

Utkast: Nov. 02, 2012


Min älskade make!

Min snälla goa följeslagare, ställer upp jämt. Han följer det vi sa när vi gifte oss i nöd och lust.
p

Bronkoskopi igår!

Som jag gruvade mig troddejag skulle bli galen. Fick min spruta sen var jag knockad och blev som berusad.  Märkte inget av när de gick ner det som var värst var bedövningen som sprutades ner starkt så jag började hosta. Han såg inget men tog prover som skulle skickas. Sånu vet jag inte än om jag får behandling påtisdag eller inte. Jag hatar att inte veta. Jaghade tydligen surrat väldigtsett saker som inte fanns. 

Utkast: Nov. 01, 2012


RSS 2.0