Plaskväder

Jag vill ha en vit jul men det ser inte ut så nu. Men Det kan ju ändras. Jan älskar allt som har med jul att göra tomtar belysningar så mycket som möjligt. Då får jag flytta alla mina grejor för att hans tomtar skall fram.
Här är han tomtefar själv.   min goding ja båda är det.


Ja lite ljus ska vi väl ha nu när det är första advent. Gandhi ligger i mitt knä och sover annat var det inatt han for runt som en galning. Vi bestämde oss för att han skulle få åka hem och sova men vi tyckte synd om homom. Gabbe jobbar på stenvacka från fredag morgon till sönddag.Långpass med sovande jour och bakjour. Imorgon ska vi ner och se Julia Dansa hon går i dansskola. Till veckan ska vi fortsätta med gymandet på sjukhuset. Det är så skönt bara man kommer iväg.

Första advent

Nu är det snart första advent och ljusstakarna ska fram, det är mysigt. Men visst blir det lite stress och så med. Julen i fjol var lugn och skön vi hade det så msigt hela min stora familj. Jag måste alltid planera i tid för annars funkar inte jag. Tur man har gubben som gör det jobbigaste.
Ella och Elvis var hit innan vi åkte till Mora Elvis håller på och dansa. Ella tar sig fram som en mask hon ser för rolig ut hon blir stor nu lillgumman.

Hemma från Mora

Ja då har vi äntligen kommit hem. Vi äkte i torsdags och kom hem i dag. Nu vet jag vem Noah har ärft sin talförmåga igrån gissa MORMOR. Han pratar hela dagarna frågar om allt han är för härlig.
Ja en del bilder orkade jag lägga in är så trött ska nog sova men vi hade det mysigt i Mora. Lite trångt blir det med fåglar och hund och så vi.

Jag gymma haha

Var till sjukgymnasten i dag och nu ska jag börja gå på gymet där även Jan. Minst två gånger i veckan blir nog lite jobbigt för en otränad person som jag. Då har man hjälp när man behöver med träningen. Hoppas jag klarar av det. Sedan var vi och handlade mat, det är det värsta jag vet men var tvungen hjälpa Jan. Och i kväll har jag varit på bergsmeditation. Ja en hel dag bara flög iväg. Imorgon måste jag till labb igen och ta prover inte roligt alls för den brukar vara kö där. Sen ska vi åka till
sandviken på rehab där och hälsa på grannen. Han har snart varit borta i tre månader. Ska bli roligt att träffa honom. Hoppas han blir återställd. Nä nu ska jag kolla tv

Behandla andra som du vill bli behandlad själv.

Ligger och tittar på animalplanet och blir så upprörd äver hur folk kan behandla  djur. De gör ett jättearbete djurpoliserna som tar hand om både djuren och de som utsatt sina djur för misskötsel. De får vård och placeras sedan hos folk som uppskattar dem. Och de som åker fast för djurplågeri får oftast hårda straff så borde det vara här med i sverige. Om jag kunde skulle jag nog ha en hel hög med djur men just nu räcker det med dom jag har. Natti sov sött

på Godis affären

Jan jobbade i dag  så jag var med honom ett tag, det är så härliga färger där. Ni ska få se mina favoriter.   Dom här är oerhörtgoda.

  

Det är som godisaffären som pippilångstrump handlade i.

Men den största favoriten och som är godaste goa är min godisgubbe JanFortfarande efter 20år är han min favorit.


Fågeln har fått pippi

Är så trött vill bara sova, men måste upp nu. Jag har en naken Icko som sitter på min laptop och kollar vad jag skriver. Han har plockat sig totalt fram på bröstet gör så ca en gång om året. Men vill var där vi är hela tiden i natt kl 24.00 fick vi köra ut han ur sovrummet han är lite tokig. Går man på toan sitter han utanför på handtaget. Ja sådan matte sådant djur. Nej nu ska jag hoppa ur sängen kanske skriver nå mer i kväll.

Jag har så mycket att glädjas åt.

Som vanligt slår jag på min data och liger här vid sängen. Igårkväll blev jag sur för skrev inlägg men det kom aldrig upp. Men i morse när jag slog upp mina gröna ögon så fanns det där. Ja undrar vad man ska hitta på idag då inte bara ligga måste göra något men är ju så frysen av mig, annars skulle jag gå till skogen med hund o gubbe. Jag skulle nog ha blivit björn jag och gått i ide. Så mysigt att sova hela vintern. Men då skulle jag missa julen och det vore inte kul och så får jag ju barnbarn i början av mars nej där rök mitt ide. Jag tror hon får en kille den här gången, skulle vara kul. goungarna heler Julia och Ängla.
Dessa två är Anki och Jims busar och de får en till i mars

Här har ni gomasen Lotta och Patriks goa Noah från Mora


Och här är mina gotroll från Hällbo Kaisa och Davids  Elvis och Ella.

    Min son Gabriel 19 år

   Min dotter Kaisa-marie snart 22år


   Min dotter Ann-christine snart 30år

  Min dotter Liselotte snart 26år Ja detta är min familj jag och Jan också förstås

Här är vi fast ett gammalt kort ett år minst

Gabbes bil

Ja den här dagen har jag varit som ien dvala inte haft lust att göra nåt. Men nu ikväll följde vi med Gabbe och tittade på en bil och han bestämde sig för att köpa den. Så imorgon när Gabbe slutat jobba ska vi dit och hämta bilen. Så nu har han en ford orion -92. Får se när körkortet kommer. Ja så efter nio på kvällen kom jag ut. slöa Eva. Ska bättra mig tills imorgon och försöka vara uppe lite jag med. Snart är det jul och det stressar upp mig. Det ska vara en massa spring i affärer och mycket folk fy så jobbigt. Det var svinkallt ute ikväll så nu ligger jag här under täcket och myser. Ibland känns hela dagarna så tunga och inget roligt händer. Jag önskar jag kunde hitta på något att göra nån hobby eller så. Skulle vilja bo lite för mig själv kunna gå ut utan att en massa folk kollar vad man gör. Men vi bor nog kvar i vårt hus vi. Vå fågelholk. Nä nu slut på jämmer och elände. Natti

sova sova

Nyss blivit väckt av Jan med kaffe  och ljusnan på sängen. Han tycker väl det är enda sättet att få mig ur säng. Ja mysigt är det gogubben min. Jag är så trött efter medicinändringen att jag sover ca tre timmar på dan och lika bra på natten ändå.
Hjälper den så kan jag vara trött det spelar ingen roll.

 
så här vill jag ligga som katten Gandhi fast det är bara en stund på dan han sover, jag älskar den katten utom på natten,
Jag skulle så gärna ha katt. De är så mysiga med sitt eget sätt och egen vilja. Jag har tittat på en naken katt och tycker dom är mysiga med men dom kostar så mycket. Jag har ju stugan full med folk och barn jag när vi träffas nu så är vi 14st pluss mormor och snar 15st och hur många det slutar på törs jag inte tänka på vi får bygga ut haha. Fast det är rörigt när alla kommer så blir det mysig stämning ändå. Nä nu ska jag kliva upp och klä mig och sånt jobbigt. Ha en bra dag och hoppas solen lyser över Ragnvi i Trönö.

Jans farsdag

  • Ja alla kom utom Morafolket, de hade grattat Jan nu när vi var dit. Fulla stugan blir det ändå. Men så roligt när vi samlas.    sonen gabriel som alltid fryser om huvudet.
  • Och en till som fryser ser jag nu.
        Och sist men inte minst  pappa Jan


Fars dag

Jag önskar att jag kunde fira min pappa som jag älskar så mycket men han dog ifebruari 1997 endast 76år. Men det känns ofta som om han är här med mig i vårt hus.
Men grattis till den bästa pappan där du nu är kram från din dotter.

Vad ska man skriva om?

Ja nu har jag inte haft nån lust att skriva på flera dagar. Men ska göra ett försök nu. Vi har varit i Mora i husvagnen i två nätter. Mysigt attt träffa vår lille charmör Noah. Han är en liten kille med ett stort ordföråd. han pratar hela meningar och det går att diskutera med honom. Jag är så trött så jag orkade inte ta ett foto. Nu är man riktigt lat. Vi åkte hem fredagsmorgon för jag skulle till labb för att ta prover. Och så har vi haft Gandhi inatt och han är rätt jobbig sover aldrig. Men go är han och jag skulle vilja ha en till hund eller katt. Men katt går ju inte. Ja nu har jag inte mer att skriva om. Ja inte är det lätt att få till det jämt men får hoppas det kommar tillbaka så jag kan skriva nåt vettigt. vi hörs

Min dag

Sitter här med Icko på datan och skriver han sitter på skärmen. Nyfiken som han är. Jag har varit ute och åkt bil en stund i dag. Gabbe följde mig till Albert o Herbert vilket var skönt jag vill inte gå själv i affärer. Imorgon är det Bergsmeditation igen, sen på onsdag åker vi till husvagnen i Mora. Ska bli så skönt men vi ska hem på fredagsförmiddag. Jag ska ta prover då igen. Hade velat stanna längre. Men vi ska dit runt 20november med och vara barnvakt en natt, Katt skrället är tillbaka där han hör hemma men visst saknar jag honom lite, Skulle vilja ha katt får skaffa naken katt hihi

Seg ikväll

Ja nu känns det som om jag borde släcka ner och sussa. Men Gubben i sängen bredvid ser på en film herregud när det finns data. Mycket roligare det här än tv. Katten är tillbaka lämnad så hoppas på en lugn natt. Ingen kan ana vad den katten kunde hitta på, Vi fick plocka bort saker som ljuslyktor som han hängde i och stej hade det jobbigt han. När han sov smög sig katten fram och hoppade på honom. Sen smög han fram till Jan nos mot nos och kollade vad han gjorde om han sov eller låtsades men han sov tills då. Ja han är go den katten men helvild. Men vi får väl sova inatt så det blir nog bra. Vill ju ha honom här när Gabbe jobbar så länge.

Oh vilken katt

Ja vilken natt . Nu ligger han och trynar när det är dag.

    Så här kan han ligga på dagen efter allhelgona, men i natt var det röj på denna katt. Stej hoppade upp och lade sig under mitt täcke för att få vara i fred. Han var mellan golv och tak och när han först låg stilla sa jag oh vad jag skulle vilja ha honom. Men idag känns det inte på samma sätt.

    Ja fast han växer väl till sig. Men idag har han flyget på Jan och klättrat på benen, tur det inte var mina. Hem ska han i dag tur det.

Såg nu att jag blivit utmanad av Carina

Sju sanningar om mig själv. ja du.

1. Möblerar om ca varanan vecka.

2. Uppe sent på nätterna, kliver upp sent på förmiddagen.

3. Gillar dricka öl

4. Lat gillar inte att städa.

5. Jan kommer med Ljusnan och kaffe innan han får mig ur sängen annars stämmer det inte.

6.Ålskar min man och barn och barnbarn.

7. pratar för mycket.

Jag klarar inte av att länka så skriver bara av och utmanar några här kaisasturesson.blogg.se  Liz83.blogg,se
oh vet inte vem mer har ingen kvar alla som vill Gabbelito kanske

Allhelgona helgen

Jag tog Carina goldiesmattes råd på allvar och tog bort plastduken på ett gammalt bord. Jag lade på en fin broderad duk som min mamma gjort. Och det blev mycket bättre än som det var.


    Den här lampan är efter min mormor och jag älskar den men har bytt skärm.
Ja ha det är allhelgona idag och det var så fint både på kyrkan i kilafor där min dotter ligger och även i minneslunden där min pappa ligger. Man blir lite lessen en sån dag. Ha en bra kväll.

Vinter

Solen skiner vad glad jag blir. Igår tog jag krattan i plast och krattade av 2dm snö Jan har gömt sopen vad gör man. Men krattade inte så nära plåten. Man tager vad man haver. Ja tokig är jag ju men utan vantar i blöt tung snö så frös jag ju.Jag gillar inte vintern så mycket kallt och en massa snö. Nu ska jag sluta klaga det brukar ju bli milda vintrar nu. Idag ska jag tända på min flickas grav och pappas. Affärerna har ju öppet idag trots helgdag så Jan ska jobba. Jag ska nog åka dit sen jag med. Hoppas inte behöva ta fram krattan bara.Ha ha.

Katten Gandhi kollar fåglarna. Han skA hit igen i dag.för husse jobbar från sju i morse till söndagkväll kl 21.00 i ett sprut.

RSS 2.0