Snart måndag

Vilken helg det har varit, visst det är skönt med sol och värme men lite mindre hade räckt för min del. Ja jag vet man ska inte klaga men det är ju så svårt att sova, och tänk alla gammla och sjuka måste vara hemskt. I morgon kommer Lotta Patrik och Noah ska stanna nån dag. Ska bli kul att träffas, blir ju inte så ofta.

Här hänger min spikmatta och den klarar jag mig inte utan nu sen jag börjat använda den. Bredvid hänger min morgonrock från Thailand som min dotter Anki med familj köpt åt mig. På söndagarna sitter jag alltid och funderar hur veckan ska bli, och den blir aldrig som jag tänkt mig. Konstigt! Ja nu är det måndag snart då och jag hoppas veckan blir bra för mig och alla mina nära och kära. Natti

Icko äter pannkaka med Julia

Våran Icko blir mer och mer tam, han är ute i huset hela dagarna. I dag åt Ängla och Julia pannkakor här då satt han på deras tallrik och åt.
Äta pannkaka med gaffel gillade han.

Idag när vi kom hem stog Stej som vanligt vid dörren och välkommnade oss. några sekunder senare kom Icko ut i hallen och även han hälsade oss välkommen. När Venus levde kunde vi inte ha dom löst isamma rum, nu när han får vara ute fritt hela dagarna syns det hur han blir mer och mer beroende att vara där vi är. Han är så mysig bara rädd när man sätter fram händerna. Nu tror jag inte att jag kan sova inatt det är SÅ varmt. Varför finns det inget lagom väder runt 22-25 grader. Ja varför måste jag alltid klaga på vädret.

Gräsklipparen funkade idag.

Tack vara David så går klipparen, vilken tur, Jag är så trött sovit hela kvällen sen vi åt. Blir så det går åt mycket energi att må dåligt. Måste komma ur det här snart nu. Jättejobbigt är det nu, men med hjälp ska det väl gå åt det bättre.Det är så mycket runtomkring som händer och det blir så svårt att orka. Jag sitter oftast hemma träffar sällan någon annan än de som kommer hit. Är med Jan när han är på Biggans för att komma ut lite. Förr åkte vi bort och hälsade på folk men nu är det väldigt dåligt med det. Vill helst vara i husvagnen eller hemma.
Det går bra för sonen i lägenheten men han är nog allergisk mot katten han skaffade. Och den är sååååååååå söt.
Grillnatta på måndag men den ska jag inte på blir bara panik med allt folk.

Gräsklippning

Jag skulle hjälpa Jan i dag och klippa gräsmattan. Ja vi köpte en ny förra sommaren, nu känns den inte så ny längre. Jag körde rätt in i ett avkapat rör det small bara till sen var allt tyst. Jag hade lyckats köra sönder vevaxeln så det gick inte att rubba nåt den var helt böjd. Tack o lov kom David hit och tillsammans lykades David och Jan böja till den,men nu är det olja där det inte ska vara så den ryker som bara den. Ja summan av detta blir nog att jag slipper klippa gräset nå mer. Men om den är slut ska Jan köpa en handklippare åt mig, herregud det tar 45 men en vanlig klippare förstår ni då hur lång tid det tar med en sån. Håll tummarna åt mig att den funkar.

Byte av rum

Ja nu är vi väl klar med om flyttningen. Vi bor i Gabbes gammla rum oh så skönt med stort sovrum. Det är lite väl mycket blå färg men det gör inget.

Sen har vi gjort litet gästrum nere där vi låg

Det känns så bra nu när allt är klart skönt. Vi har en 120 gästsäng och sen har vi gästugan så nu har vi plats. Idag har jag lovat mig själv att bara ta det lugnt inte stressa.

Mysdag

Jan och jag var på stan en stund idag. Vad mycket folk det var lite för mycket för mig. Brännbollsyra och barnbidrag var väl anledningen till allt folk. Julia ringde och bjöd mormor och morfar på jordgubbstårta så gulligt  vi kom som ett skott dit. mm va gott det var. Tack snälla det var sååååååååååå gott. Sedan åkte vi ocj hjälpte gabbe att få upp rullgardinen sen till ica och köpte pepparstek. Oh va gott det var.Lite rött vin till gott värre.Idag känns allt bra får se om det håller i sig. Sån är jag ena dagen neråt och nästa allt bra.
Här är jag när jag ligger och latar mig. Natti

Nu sitter vi här utan barn hugaligen.

Känns så konstigt det är bara vi två som bor här, fel djuren också. Konstig känsla. Idag var vi till Jans syster och hämtade en kattunge som Gabbe skulle ha. Den var så go och hans namn blev Gandi. Hoppas det går bra med den i lägenheten. Ja nu har man fostrat fyra barn och får hoppas det går bra för alla ute i livet. År jag gammal nu? Men känner mig inte så känner mig oerhört barnslig om sanningen ska fram.Hoppas allt lugnar ner sig ett tag nu så jag hinner ifatt och mår bättre. Just nu minns jag knappt vad jag gjorde för fem minuter sen. Det är surr hela tiden. Men nu ska det bli lugnt. Tror jag ja. vet att alltid dyker det upp nåt som jag bara måste oroa mig för. Jag ska köpa skygglappar så jag inte ser något och ha hörselskydd på så hör jag inget heller. Bingo bingo. Tänk om jag kunde ändra på mig jag har insikterna men kan inte göra något åt det. Oj oj galna jag trött som bara den på mig själv. Stej blir knäpp av vårat flyttande och att vi byter sovrum. Igårkväll när vi flyttade upp i Gabbes gammla rum var han riktigt förvirrad mit fel som vanligt. Jag är lika förvirrad jag med hittar aldrig nåt för jag ändra och flyttar om hela tiden oh hur jag håller på. Önskar jag kunde ha en av och på knapp haha. Nä nu ska jag kolla lite på tv natti

Minstingen har flyttat

Ja idag hjälpte vi Gabbe att flytta till egen lägenhet. Det är med blandade känslor det sker. Det känns så konstigt, fast vi har ju inte sett honom så mycket ändå för han är alltid ute på något. Men han kan bo själv han fyller nitton snart. Men är lite svårt när sista drar. Men han har fått så fint redan fast en del ska upp imorgon. Grattis till din lägenhet och hoppas du kommer att trivas.

Tungt

Vaknar till samma meningslösa tillvaro, när ska allt släppa denna gång. Ser fram mot nästa vecka får nog lite hjälp då. Om jag räknar månaderna per år som jag mår bra så blir det inte många. Känns inte bra varför är jag så här eller blev så här. Jag har allt att vara glad för underbara barn och barnbarn och ändå orkar jag inte glädjas. Nu har det varit så här länge borde lära mig leva med det men känns helt meningslöst. Jag förstår väl att andra också har sina dagar och hatar när folk säger att lite deppig är vi alla ibland. Ja om jag vore lite deppig skulle jag må bra men det här är mer än så. Vet inte vad jag ska göra snart. Sover ofta bort dagarna för att slippa allt. Varje vecka tänker jag ska jag klara den här med.

Var till Mora

Idag äntligen kom vi i väg till Mora. Noah fyllde ju år för två veckor sedan. Fam. Ström hängde med också, Jim ,Anki, Julia och Ängla.

Här åker vi ivår bil till Mora, förväntansfulla för att få träffa Noah ,Lotta och Patrik.

Här fick han sitt paket och blev så glad. Lite krångligt att öppna bara.

Här är familjen Gradefalk Jonsson som hade gjort härlig paj åt oss tills vi kom tack så mycket den var urgo.

En lite romantisk bild på Anki och Jim ser lite nykära ut.

Ja det blev en massa bilder så svårt att välja ut bara några. Vi fick en trevlig dag och snart kommer dom hem så dröjer väl inte så länge tills vi ses. Nu ska jag skala av håret på gubben.

Elvis och Ella ligger här över natten


Elvis kollar sommarkrysset och gillar helt och hållet musiken.

ja Elvis älskar tv som ni nog märker Ella satt och tittade hon med. Elvis höll sig vaken i sovrummet med att prata och spexa och ha sig. Slängde nappen och oj då sa han kul och vart är Ella. Sen satte fåglarna igång och då ropade han Icko. Till slut la han i kull sig och slocknade på en gång. Ella hon var lugn hela kvällen och nu sover hon. Lite rolig bild den med morfar och Elvis båda har orangströja och Elvis napp samma färg. Fy vilket väder det varit idag hagel, regn och åska och sen sol, ja omväxlande i allafall.
Ja Elvis behöver nog läsa tittar manual han så han kan se alla program hihi.
Ja och vad tror ni Ella tittar på här på bilden JO TV. Dagens ungar börjar tidigt med allt. Ska snart krypa ner och sova så man slipper vara så trött imorgon bitti.Det enda roliga med vädret idag var att en bil på grannens gård började larma av haglet. Mina inlägg blir bara tråkigare och tråkigare har inget att skriva om, visst finns det sånt man kan skriva om men orkar ju inte sitta och grubbla på det nu. Jag längtar tills nästa vecka har gått jag för då kommer en person tillbaka som jag behöver nu. Natti

Ella växer och frodas


Se vad stor hon blir våran lilla Ella, Undrar om hon blir brunögd eller inte ser ut som det bär iväg mot det tycker jag. David är brunögd så hon kanske blir det. Det går så fort de växer alldeles för fort. Hon är ca två och en halv månad nu.
När vi samlas alla barn och föräldra så blir vi 14stycken. Och då har inte Gabbe fått några barn än och Lotta ska väl ha fler och Anki med kanske. Tänk hur fullt det blir här runt bordet och i vårat trånga kök. Ja snart får vi väl slå ut en vägg för att få plats, men det är roligt när vi samlas alla här hemma. Och Kaisa är jag inte säker på hur många hon skaffar.På tisdag ska vi åka till Mora och gratta Noah i efterskott. Ska bli så kul att höra och se honom han pratar mycket nu. Idag pratade jag med David i telefon och han gav luren till Elvis som surrade något och så sa jag det är mormor, och klick så la han på luren busen. Tack för det du Elvis.

Gofia min kom och hade lärt sig cykla


så stolt kom hon på sin cykel förbi hemma hos oss.

Den här bilden ser lite rolig ut

GRUBBELGUBBEN

Ska åka till husvagnen idag för att byta ut en grej till solcellen så får vi se hur det fungerar. Den är knasig nu laddar inte batteriet. Mådde så bra ett tag men nu nere på noll igen. Fattar inte att det blir så här eller jo jag vet väl varför, har ju varit så här ett antal år nu. Upp och ner så är ju mitt liv och har varit det . Varje gång säger jag att så här dålig har jag inte varit förr, och då säger Jan att så sa du sist med så när jag mår bra så glömmer jag hur dåligt det varit. Jag har ju så mycket att glädjas åt och känner att jag borde må bra. Vad vore jag utan min gubbe idag och utan Siv fast hon har semester. Där har vi nog en orsak.
Grubbelgubben min det är nog jag som sitter här inuti. Jag tycker så mycket om honom för jag skulle vilja sitta så här och grubbla när jag är nere.

bilder från fisket

var i husvagnen fredag till lördag och Ängla och Julia var med. Härligt väder på fredag men myggit.

Dom hovfiskade och Julia fick en som hon hade i en burk. Morfar fick följa med dom flera gånger till sjön.


Här står mina små och kollar på fisken dom har.
Det blev en trevlig dag med dessa två de är så snälla och klarar sig oftast själva. På lördag när vi kom hem blev vi bjudna till Anki och Jim på mat mys sen sov vi i stugan tokiga som vi är haha.

Varje kort jag lägger ut på Jan har han en öl i handen tror jag haha.

Surr surr

Jag fattar inte vad jag ska ha blogg för, det är så mycket surr i huvudet så det sitter fast helt nu. Jag undrar ibland om det finns plats för något mer nu. Jan bytte bänkskivor i köket idag, blev så fint nu är det bara resten kvar. Som jag har bråkat om dessa skivor men idag hände det han tog tag i saken. Nu ska vi köpa färg till väggarna och sen skåpen, undrar hur många år det ska stå här och vänta på att användas.

Den här bilden tog kaisa på mig och Ella men Stej envisades att vara med, vi försökte knuffa undan honom men icke han skulle vara med. Kolla minen på honom han är lite sur för jag har puttat på honom haha.

RSS 2.0