Ännu mer förvirrad!

Igår pratade jag med en sköterska på kirurgen i Gävle som sa att de skickat ultraljudsbilder och bilder från datortomografin. Som jag fattade henne hade det varit förändringar på levern men troligen ej nya metastaser. Så åker jag till onkologen idag, ja vad säger hon att de på ultraljudet sett tre troliga nya metastaser oh vad jobbigt allt blir. Hon väntar på svar från Uppsala och sätter in behandling efter när de vet inom två veckor. Är det inga nya såbkör vi på den tidigare behandlingen för att ta bort eventuella rester. Men är det nu nya metastaser blir det antikroppar odlade från frisk vävnad på min tumör och ett annat cytostatica än tidigare. Hon var besviken på Uppsala som inte skickat nåt efter operationen om vad de gjort sen den 15 maj. Den här gulliga läkaren pratar så tyst och försynt så jag satt nästan iknä på henne och hörde ändå inte allt lika med Jan. Bad sedan om ett intyg till fkassan för att kunna få närståendepenning men det var jättesvårt att få enligt henne och även kirurgen. Ja nu skulle hon försöka få ihop ett, ska bara ha så Jan kan följa med på behandlingar och besök i Uppsala och Gävle samt skjutsa mig på röntgen till Hudiksvall imellanåt. Jag orkar inte åka själv och vill inte. Jan har helt slut på semesterdagar nu efter min sjukdom. Ska han ta ledigt varje gång utan betalning så blir det personlig konkurs snart. Räcker väl med att jag fick frikort på Apoteket på mindre än en månad betalt 2200 nu. Det är dyrt med stomi tycker man kunde få det gratis som en del annat. Naturligtvis känns allt som ett bakslag nu, men ska till Uppsala på återbesök på torsdag men de har nog inte hunnit titta på det då. Kanske ska kräva ett akut ultraljud där då om det går. De kan ha fel i Gävle med litar inte på nån snart. Tur Jan var med idag tårarna rann när hon sa allt.

Var är min styrka och energi nu?

Tydligen ska jag ha folk omkring mig hela tiden för att må bra nu. Idag har varit en jobbig dag, tur jag har den snällaste, goaste, underbaraste äkta make som finns. Han försöker pigga upp mig hela tiden. Jag vill vrida tiden tillbaka tills innan andra januari när jag fick beskedet. Jag vill svära skrika puckla på nåt träd och bara gråta just nu. Men det hjälper inte vad jag gör så jag svär väl lite då. Att skriva blogg är faktiskt rätt skönt för mycket rinner av när man skriver. Jag borde meditera nu men kommer inte igång, gör jag det så får jag tillbaka mycket energi. Tänk om alla tänkte på varje dag att ta vara på livet, det kan vända allt upp och ner på en enda liten dag. Ta hand om varandra visa att ni tycker om era nära. En dag är det för sent. Men en sak tänker jag inte tillåta längre och det är när folk gör mig illa, jag ska aldrig mer bara ta imot utan säga ifrån. Allt jag ger ut i pengar, hjälper någon och bryr mig tror jag ger mig mångfald tillbaka. Och ger man ut ondska avundsjuka och annat så får man det tillbaka med. Så vi får tänka på vad man ger. Som en FB vän ofta skriver krama varandra. Nu känns det som om lite av min energi börjar hitta tillbaka. Nu ska jag fokusera på att klara denna hemska sjukdom och gör jag det ska jag gå stark igenom livet sen god natt

Akuten Bollnäs måndag!

Feber ont gjorde en datortomografi, var hela dagen där. Tillbaka dagen efter crpn förhöjd och fick åka till akuten i Gävle där crpn höjts sen morgonen så inläggning. Feber på kvällen där frossa låg med kläder och två täcken. Fick antibiotika och ny datortomografi där det visar en vätskeansammling i buken. Men så säger dom att jag har två fläckar på levern, jag talade då om att Uppsala sagt att de två brända kan se ut som metastaser. Men nu var det ultraljud som gällde. Han som gjorde det suckade hela tiden i en hel timme och sa att han skulle kolla med gamla bilder efteråt men han såg tre förändringar. Jag ringde Jan före det här och sa att nu fick han komma och vara med och jag skulle hem till vilket pris som helst efter ultraljudet. Vi åkte upp till avd efteråt och skulle få svar men när vi åkte vid fem fanns inget svar och jag orkade inte bry mig om det kommit fler metastaser. Har fortfarande inte hört nå men ska till onkologen på tisdag och torsdag till Uppsala. Ska ringa Uppsala och höra om Gävle hört av sig annars måste de ordna en tid på torsdag och kolla. Sen till något roligare i går åkte Jan på Apoteket och när han kommer tillbaka har han med sig Linda och Magnus Holländer från Bålsta. En kär FB vän som jag aldrig träffat men som från början är min Marrtats uppfödare. Vi har haft telekontakt och hon har stöttat mig hela tiden. Hon är en genom snäll person som hjälper folk både privat och i arbetet. Hon jobbar som akut och trauma kurator på Danderyds sjukhus. Blev så lyckad dag och hon hade en lika snäll och trevlig man. Blir så förvånad att det fortfarande finns folk som bryr sig om andra som de inte känner. Tack ännu en gång för att ni kom och nästa gång ni kommer ska ni få mat bara jag får reda på i förväg. Ja vi får väl se och höra hur det är med metastaser i levern till veckan jag tror jag ger upp om det skulle redan nu kommit tillbaka i levern. Vill bara ha lugn och ro nu inte åka ut och in.

feber

Blev inlagd här i Gävle i går fått antibiotika gjorde en datortimografi i går, de såg två fläckar på den del av levern som är kvar men det så de till mig i Uppsala att de dom brände bort kan se ut som metastaser. Men får göra ultraljud nu på morgonen ändå för att se att det inte är nya. Vill hem less på allt. Vill bara ha ett normalt liv igen men så blir det aldrig. Kan aldrig mer bli som före. Längtar verkligen hem nu. Sitter här och bloggar på telefonen mitt i natten.

Mysig dag!

vi åkte ner på stan när Jan hade sovit några timmar för han hade jobbat natt. Var tvungen hitta några byxor som passar när man har stomi. Har ett par tights som jag kan ha det är allt. Det står i all info jag fått du kan ha dina vanliga kläder, nähä inte alls för nu är magen svullen och jag tvivlar på att jag kan ha det sen heller. Det by er jag har hamnar mitt på påsen tror inte det blir så bra, måste ha höga byxor. Sen när vi var klara där åkte vi till Hällbo och backluckeloppis, men vi kom lite sent men inhandlade en helt oanvänd tröja för 20 kr. Träffade på en bekant som säljer hund och katt foder som är utan vete. Billigare än det vi köper och nyttigare fick prover och både hundar och katten gillade smaken. Så får se bara dom mår bra på det så blir det nog att köpa det. Fick kaffe hos David och Kaisa och barnen och Kaisa följde oss på loppiset. Solen har varit framme och den värmer men så fort den går i moln så blir det isande kallt. Bara att inse att så här blir det, men blir det för varmt så klagar vi säkert på det med. Det onda som gjorde här om natten så att jag inte kunde röra mig var säkert nån sträckning i nån muskel för det är bättre nu. Har däremot ont i magen känns som en stor tung sten där men det blir säkert bättre snart och ryggen, men går nog och spänner mig. Ja det blev en riktigt mysig dag och njutervav att Jan är ledig idag och imorgon. Tack för kommentarerna.

Lite bilder och lite klagan

 
 
Tog den här bilden med mobilen det var så rogivande när vi kom hem vid halv elva på kvällen, lite dimma som inte syns här och spegelblankt.
Har lite fler mobilbilder från midsommar.
 
 
Det var så mysigt solen sken men var lite kyligt på kvällen.
 
 
Hos Anki på onsdagskvällen Lotta med familj var hemma. Gabbe hämtade mig sen åkte jag med Jan hem.
 
Fina Tindra
 
Och fina Zeke och Marrta
 
De här fina sakerna fick jag av Jans kusins fru när de oväntat kom hit men så roligt att de kom Ingela Svedberg och Ulf Svedberg. Det är nu min skyddsängel, hon gjuter i cement önskar jag kunde göra så fina saker.
 
Inatt sov jag inte många timmar, somnade efter halv fyra nån gång. Fick så ont runt där de opererat levern vet inte vad det är jag kunde inte röra mig. Låg helt stilla sen började jag försiktigt försöka vända mig lyckades med stor möda men gjorde ont hela natten. Nu på morgonen är det lite bättre så får väl vänta och se. Jag kanske bökar kring för mycket på dagarna. Tar det lite lugnare idag. Men har haft två fina dagar både av sol och fått umgås med barn och barnbarn. Fick ännu en kallelse från Uppsala till den 29 august ska göra ultraljud på den leverhalva som är kvar och där de brände metastaser som inte gick att op. Så nu har jag fyra besök som väntar och även cytostatika behandlingar. Och varje vecka ner till distriktsköterskan och lägga om picclinen så har fullt upp. Det svåra är när Jans semesterdagar är slut att vem ska följa mig. Tydligen kan man få närståendepenning om man följer med någon på behandling och han på fkassan trodde jag kunde få. När jag begärde ett läkarintyg från Gävle kirurgen så sa hon att det var väldigt svårt att få. Ja jag förstår om det är svårt att få att någon ska vara hemma med mig men det är ju inte det jag vill ha, utan någon som kan följa mig på alla behandlingar och läkarbesök samt undersökningar. Man ska vara väldigt frisk för att orka vara väldigt sjuk. Trött på allt ringande och ordnande. Nu som det ser ut så är det 31 juli onkologen Gävle, 1augusti kirurgen i Gävle om de inte kyckas ta det den 31juli, 2augusti leverkirurgin i Uppsala och 29 augusti ultraljud i Uppsala. Jag klarar inte att åka själv så måste väl kunna få ett intyg så Jan kan följa med mig. Hoppas det lugnar ner sig lite men cytostatikan måste jag igen om en behandlingsomgång till för att få bort eventuella kvarvarande elakingar.
 
 

Till Anki med familj.

Igårkväll hämtade Gabbe mig så jag kunde åka till Anki med familj. Lotta är där med sin familj så jag fick äta grillat med dom. Är lite svårt att köra än efter op. Var så mysigt att få träffa barnbarnen Noah och Alicia som bor i Mora blir ju inte så ofta nu. De jobbar och jag har ju haft fullt upp med behandlingar och operationer. Barnen badade i badtunna och de vuxna badade senare men då hade Jan hämtat mig när han slutade jobba. Blev en rolig och mysig kväll som jag inte trodde när Jan åkte och jobbade. Idag kommer Lotta och barnen hit innan de åker hem. Vädret ser inte lovande ut just nu men det ändras ju snabbt så vi får väl se. Önskar de bodde närmare fast är ju inte så väldigt långt, men när det är mycket på gång så blir allt så svårt. Men är jätte glad för i gårkväll tack till er barn som fixade så jag kunde vara med. När man är med andra så mår man mycket bättre än att sitta ensam nu när Jan börjat jobba. När vi åkte hem igår kväll Jan och jag så såg vi först ett rådjur sen efter en stund såg vi en fin älgtjur, när vi åkte bara en bit till så stod det en till fin älgtjur. Björn har vi ju sett förr och vill nog inte se nån mer just nu, får björnfrossa jag när vi vet att de finns runt om oss här. Fast väldigt fina djur det. Det känns mysigt när man ser alla fina djur här och räv och rådjur brukar gå här på vår tomt. Nej nu ska jag göra mig klar tills dottern med familj kommer.

Semestern slut!

Jan börjar jobba idag och det känns lite tungt. Har fortfarande ont svårt att göra så mycket, var till distriktsköterskan igår la om PICClinen och tog agrafferna samt stygnen vid stomin och det tog över en timme. Hade ont efteråt känns som om man tappar magen. Får så ont i ryggen när jag är uppe och går men inte så konstigt efter två operationer nu. Humöret åker väl jojjo upp och ner men är nog för att man är trött och slut. Blir lite ensamt när Jan börjar jobba och Jag har för ont för att köra bil och åka till nån. Fick tre kallelser till läkare igår 31 juli onkologen i Gävle, 1 augusti kirurgen Gävle, 2 augusti Leverkirurgin i Uppsala ja det blir till att åka det. Men kommer väl att bli fortsatt åkande med cellgifter igen och koll på allt lite då och då. Svåraste är ju att få det att gå ihop så Jan kan skjutsa mig. Vill inte åka själv så jobbigt om de kommer med något negativt och man är ensam. Mycket tankar som kommer nu, och det är ju så när man vet hur det kan gå med levern. Men jag hoppas och tror det ska gå bra men vore väl konstigt om man inte funderade ibland hur det ska gå. Och just nu när det varit mycket så är man så slut och lätt att man blir ledsen ibland.skulle vilja träffa hela familjen oftare men så fungerar det ju inte alla har jobb och familj. Lotta med familj bor ju i Mora så blir inte ofta och det känns jobbigt. Trodde jag skulle kunna åka dit jag med nu när operationerna är gjorda men då börjar cellgifterna och det vet jag sen sist attvdet går inte att åka då. Men om allt blir bra får vi ta igen allt sen då. Det går en hel del extra pengar när man är sjuk har jag märkt. Längtar så efter ett friskt liv nu med aptit på mat för nu får jag kämpa för att få imig maten.

Sova snart!

ska försöka sova nu snart, men domningar i fötterna och det var lika efter de opererade bort halva levern. Blev lika eller värre nu efter den här sista operationen men ger väl sig är ju inte ens två veckor sen sista op. Blev glatt överaskade idag när Jans kusin från Hudiksvall rullar fram hit i sin fina raggarbil. Mår ikväll bättre så hoppas det håller i sig. Vill må lite bättre innan de kör en vända till med cytostatikan sen är det bara att ta en dag i taget. Känns skönt med härliga vänner och familj som stöttar oss. Ta hand om varandra som jag sagt tidigare så vet man inte vad som händer imorgon. Inte bara hans kusin utan hans fru med kom idag ska jag kanske skriva.

Var på stan idag!

Följde med Jan på stan och gick in på dollars, trodde jag skulle tuppa av. Men tänker man varför mår man så här? Ja så kom jag på jag har gjort två stora operationer på sju veckor, först tagit bort ca halva levern i Uppsala och nu detta tagit bort hela ändtarmen och lymfkörtlarna lagt ut stomi ja där har jag nog svaret. Får väl ta det lite lugnt kanske ett tag. Man ska inte bara ligga utan vara uppe men man behöver ju inte böka på med allt nu. Ja det blev så att när vi skulle på Ica fick han gå in själv Jan. Jag ska ha fragminsprutor fram till andra augusti kl åtta varje kväll. Jag är utbildad undersköterska och kan ge andra men vägrar ge mig själv så det får Jan göra. Värst blir det när han jobbar vet inte än om jag ska ge mig och ta den själv, fast Gabbe kan komma och sticka mig. Tror de njuter lite av att få plåga mig i allafall Jan. Han får göra allt nu stackarn tänk vad jag kommer att få arbeta igen detta. Mår bra annars bara att jag har lite för ont ibland och att man känner sig så trött. Tack alla som kommenterar min blogg ser ju att rätt många läser men inte vilka. Tack för all uppmuntran, behövs mellan varven. Och nu tittar solen fram man tror det knappt. Ni vill inte se bilder på min mage nu den ser gräslig ut, ska ta aggrafferna på tisdag kommer att kännas skönare då. Ja då har jag plågat er med några rader igen men det är frivilligt att läsa.

Hemma igen!

och det känns skönt, men ont och lite ovant med att lära sig stomin. Men de behövde ta mindre än de trodde när de öppnade den här gången. Jag fick behålla livmodern men fick permanent stomi,de tog bort alla lymfkörtlar. En läkare som var med på operationen kom in dagen efter och berättade det. Jag sa att det var ju positivt ja fast du har en avancerad cancer sa han då, jag Ville skrika Jag vet det. Och sen uttryckte ha en del annat som han inte alls vet hur det går. Vissa borde gå en kurs för hur man säger saker så det inte låter helt kört. Tydligen fler som fått höra saker av honom som inte finns belägg för. Det är som om man ska tryckas ner på jorden och släppa allt hopp enligt vissa inom vården. Jag har mycket att skriva om när det gäller vården jag fått detvå gånger jag opererats nu. Både ris o ros men det är oftast ros. Onkologen är ett helt otroligt ställe, sen har jag min kirurg Jörn Holm som gick in på sin semester och opererde mig. Läkarna i Uppsala var bra med. Sen finns det saker som gör en mörkrädd inom vården man tror inte det är sant men så är det. Sen har vi vissa helt underbara personal som bara är änglar inom vården och ger så mycket av sig själva. Sen finns det gånger man känner sig väldigt liten och inte törs säga något utan går undan och gråter. Nu hoppas jag cellgifterna går bra och att det inte dyker upp nå mer i levern eller någon annat ställe. Ja idag känns allt bättre än igårkväll. Det blir nog riktigt bra snart.

Bara måndag kvar!

Fast ju närmare jag kommer så känns det bättre. vill få det gjort och sen få cytostatica och hoppas att det är lugnt ett tag sen. Anki och Jim med barn var hit idag och hade Hamburgare med tillbehör med så vi grillade. Och i fredags var ju Kaisa och David med barn hit. Det gör så mycket att få sitta och skratta och prata bort några timmar. Just nu känns det riktigt lugnt inom mig. I Morgon kväll är det en massa förberedelser här hemma innan tisdag och även tisdag morgon innan jag ska vara där 7.30. Ja det ska nog gå bra allt. Jan har en lista över allt han ska göra när jag är borta på sjukhuset. Han får nog fullt upp då, men han ska ju hinna med lite under semestern. Tänk för ett år sedan visste man inte att det skulle bli så här med mig, ändå fanns det i min kropp redan då. Man borde leva varje dag som om det var den sista alltid, njuta mer av vad livet ger. Allla dagar som kommer och går inte visste jag det var livet läste jag för något år sen. Ja men så är det fast man väntar och väntar på att något roligt ska hända, men det är vi själva som ska fylla livet med innehåll. När det här är över ska jag banne mig förändra mitt liv så gått det går. Mycket har redan förändras men det behövs en hel del till för att det ska bli bra. Jag ska börja röra på mig mer, äta bättre leva livet mer på alla sätt. Nästa sommar ska jag göra en massa roligt inte vara på sjukhus. Och nu när jag åker in på sjukhuset så ska ni se då kommer sommaren till er. Men det gör inget om det blir så jag är nöjd om jag blir frisk vad spelar vädret för roll då. Snart är jag hemma hos min härliga familj och mina djur. Ha det så bra alla så skriver jag när jag kommer hem. Men kommer nog att skriva lite på FB med när jag ligger inne.

RSS 2.0