Snö snö snö

Vaknade och tittade ut hugaligen vilket snöväder. Det tycker jag kan komma senare. Men ett av mina barnbarn sa idag att nu skulle hon sluta med nappen när snön kommit haha nåt bra med det då. Jag fryser bara jag tittar ut vill inte sätta min fot ute, men måste. Ja vintern kommer ju hur än man gör så.

Natt funderingar

Ska snart sussa men inte riktigt än. Varit en jobbig dag, min ena dotter fick reda på att hon blir utan jobb sista nov på grund av att det ska vara bara en åt gången som jobbar där hon är. Det är så fruktansvärt för alla som i dag är eller blir utan jobb. Det här var inte väntat så hon och en till blir utan. Känns så trist nu till jul och allt och inte är de proffsiga på sitt agerande i sitt sätt att medela det heller. Man brukar ha möten och informera om sånt här men inte där. Ja man är ju alltid mamma och lider med de sina. Lotta har då jobb och det känns skönt, Kaisa är mamma ledig till april sen vet inte hon nå heller. Men det brukar ju ordna sig på nåt vis. Jag önskar man kunde hjälpa sina bar men det går ju inte och de är ju vuxna nu och fixar det säkert själv. Men jag tänker på mina barn varje dag och hoppas allt ska gå bra. De är ju mitt allt och gubben förstås. Nä nu ska jag försöka bjuda in John Blund natti sussa gott

Partylight i kväll

Här är vi tre bloggnördar som träffades tackvare att jag hade partylight i kväll det var kul. Carina och Ragnvi har aldrig träffats i verkligheten. Ja det var ju fler här i kväll 10 personer tror jag att det var. Jag känner både Ragnvi och Carina sen förr men kul att dom fick träffas.
Nä nu ska jag sussa natti kära bloggvänner tack för att ni kom.

Varit till tant doktorn

Jag var på läkarbesök idag och det gick väl bra. Fick ny medicin som innbär täta blodprovstagningar, lite jobbigt när man ska upp tidigt och ta prover på fastande mage. Just fastande går bra men inte kliva upp tidigt. Jag är en seg typ på morgonen fy för att stiga upp före åtta nio. Känns väl bra att göra detta men har haft det förr men slutat av olika anledningar. Jag är en jobbig patient är emot allt vad medeciner heter, År väl nån tvångsgrej jag har haha. Ja sen ska jag ha ljusparty i morgon blir kul att träffa lite folk. Hoppas de kommer som sagt att de ska komma. Kallt har det varit idag känns som om  snön hänger i luften. Nä nu ska jag titta lite på rosabandetgalan.

söndag en skön dag och bara lata sig

Ja som rubriken säger så skönt inget inplanerat  mer än att katten ska hem. Han vill nog inte hem han älskar Stej. Och jag skulle vilja ha honom här han är så go. Men jag har Lotta och Kaisa som får astma av katter så det går inte. Det är varmt ute så ska nog försöka ut på promenad på efter det vi lämnat Gandhi, Gabbe jobbar 08.00-22.00 så han får var ensam ett tag men det går nog bra.   Elvis lossas sova och när man säger oh har han somnat så tittar han upp och skrattar, busade med mormor igår.
Ha en skön söndag.

Lördagkväll hos ossJa Ella och Elvis kom och var här i en dryg timme. Och hon växer så det knakar och sitter gör hon också. Natten var värre än att vara barnvakt, katten Gandhi vaknade två gånger och höll oss vaken länge. Hoppas det blir lugnare inatt. I dag har jag bara varit ut en dryg kvart med hunden orkade inte mer.

Ja jag är lyckligt lottad med fem barnbarn och i början av mars kommer en till.
    Köpte en ny lyckta idag.


Älskar bara alla ljus nu när mörkret är här.Och älskar även mina djur och Gabbes katt Gandhi. Ja detta inlägg blev bara barn och djur det jag älskar så mycket.
Älskar bara min stora härliga familj. Och snart blir det nog en resa till Mora och träffa lotta med familj. Natti

Kattvakt

Ja då är han här Gandhi och han är mellan golv och tak.

Sötnos Gandhi

Han är så mysig denna katt men busig. Han gosade med Stej i dag de gillar varandra.
Ja på min sida är det oftast djur men det är mitt intresse. Gabbe är på worldcup i ljusdal och sen jobbar han hela helgen. Det blir långsamt för en sån liten krabat. Och då får han vara hos oss i helgen. Snyggingen.

Besök på sängkantenNär jag drog igång datan vid sängen imorse  så ville Icko vara med. Han satt där bara och kollade ett tag.

Ja sen började han picka på datan och då fick han flytta på sig. Imorgon blir en uppstressas dag vi ska ha Gabbes katt och då får vi ha full kontroll. Så han inte äter upp Icko fast det blir nog katten som blir skadad isåfall. Sen har vi skinnmöbler som vi måste kolla så han inte klöser sönder, ja det blir fullt upp. Men vi ska sova ute i stugan så blir det lite lugn och ro haha. Gabbe har fått joba mycket nu och jag är så glad för det. Då klarar han sitt boende själv. Han går ut extra på neuropsyk på olika ställen där. Den här veckan har det varit  tisdag,torsdag,fredag och så ska han jobba söndag. Många arbetspass är 14 timmar på vissa ställen och han trivs och vill utbilda sig till undersköterska eller sjuksköterska. För industri vill han inte jobba inom. Så roligt att han får jobba så pass mycket som han får.Redan nu är han uppe i 75% denna månad. Ja vi får se hur det går med katten Gandhi hos oss han var så liten sist han var hos oss men det går nog bra. Ha en trevlig kväll

Ny datanörd i familjen

Imorse kom Jan in i sovrummet och sa att hans gamla data lagt av helt. Den var faktiskt helt död och nu var han sur. Jag pratade med Gabbe på msn och då sa han att pappa kunde få hans för han har en bärbar som han bara anväder den vanliga bara står. Och nu har Jan plockat i hop den här och fått igång den på lika lång tid som den gamla tog på sig för att starta. Ha ha Jan var helglad att den var så snabb mot för hans gamla.

Ja här håller han på och instalerar den sista bilden är på gamla datan som dött.
Jag tror att han kommer att sitta mer vid datan nu och snällt av Gabbe att donera sin till pappa.

Älskar den här delfin mobilen som lyser blått köpt på rusta nån gång. Allt som lyser lampor och sånt är jag väldigt svag för och väskor. Jag har så svårt att låta bli att köpa när jag ser en snygg väska eller lampa.
En sån här bil skulle inte sitta helt fel heller en riktig det här är bar en samlarbil som Jan har, tänk vad härligt att glida fram i den och höra mullret av v8an. Det vore något att drömma om.

Trötter

Trött som bara den och ska upp tidigt imorgon och vara hos sjukgymnasten. Måste lägga mig i tid ikväll. Har varit ute på promenad med Stej ikväll är så skönt bara jag tar mig ut genom dörren. Men det är trögt nu höstdepp och annat skit. Men det går väl över som det brukar göra efter några veckor. Ska få tid hos min läkare och kanske ändra lite på min medicin. Och imorgonkväll ska jag på bergsmeditationen igen. Det är faktiskt jättebra det händer mycket  som man ska ta i tag i. Sussi på Sussis harmoni går jag hos hon har gått och lärt sig hos Terry Evans. Ser fram mot imorgonkväll. Det är väl mycket därför jag mår som jag gör bearbetningen är i gång. Undrar annars vad morgondagen för med sig nåt roligt skulle jag vilja göra på dan. Nu ska jag sova natti

Söndag

Ängla och Julia låg här inatt de är så snälla och lugna. Men det ska vara pannkaka varje gång till frukost. Men denna gång skulle det vara vofflor.

Här ligger de och myser isängen och ser på tv innan de ska sova.

Icko var med och stal vofflor han han älskar när det kommer barn hit.
Sen kom Hällbofamiljen en vända.
Tummelisa var med också så söt. Ja det var min dag det annars har jag slöat bara Jan städade övervåningen han. Jag låg och vila och han började städa snäll gubbe jag har. Är trött så ska nog sova snart det är en dag imorgon också. Natti

Natt pladder!

Nu ligger jag här imin säng och ska snart sova. Det har varit en skaplig dag tycker jag, det var värre i gårkväll. Vi får se hur det blir med sovandet i natt som var blev nog kl 02.00 innan jag stängde igen mina ögon. Jag är väl en riktig nattuggla och hatar tidiga morgontimmar. Jag tror jag alltid varit sån ända sedan jag föddes påstår min mamma. Hon fick tydligen inte sova mycket för mig. Jag var tydligen ett jobbigt barn på alla sätt om man ska tro på min mor. Men jag tror inte att jag var så mycket anorlunda än mina barn eller andra barn. Det var nog bara hon som inte orkade. Jag har gått igenom fyra barn och överlevt de har varit som barn brukar var jobbig ibland och otroligt goa i mellan varven, älskar alla fyra så mycket. Nej nu ska jag sussa tror jag. God natt

Mörkt kallt regn

Jag måste bara tända en massa ljus för det känns så ruggigt. Det blir lite mysigare då.

Idag har jag inte satt min fot utanför dörren, regn och åter regn. Skönast att vara inne.


Lite troll och mys är också härligt.

Jag skulle vilja göra något riktigt roligt nu när det är höst och man åker jojo, men vet inte vad jag vill.


Sista bilden tog jag i förgår när Jan hade putsat fönstret i sovrummet och jag satte upp andra gardiner.
Ja det är lite tungt den här årstiden även om den är vacker. Det är så många jag känner som råkat ut för mycket nu och man känner med dessa. Min Granne kommer nog inte hem på länge än fast han är ju inte medvetslös längre men det kommer att ta tid. Och Ragnvi med sitt lidande jag har det ju bra i jämförelse med dem. Ja i dag blev det inomhusbilder för att jag inte orkade ta mig ut.

Uppe med tuppen

Ja idag klev jag upp sju och det händer sällan. Gabbe skulle till Stenbacka i dag och det gick ingen buss. Vi klev upp och enades tillslut om att Jan skulle skjutsa honom. Jag kokade gröt istället och satte på kaffe. Men ska nog lägga mig en stund snart tror jag för sover inte bra på nätterna, hur än trött jag är. Försöker hålla i att ut och gå en stund varje dag nu men blir oftast bara 30minuter men bättre än inget alls. Annars har jag inte gått mer än att rasta hunden högst 10minuter.
Nä nu kryper jag ner i sängvärmen och myser en stund.

ont det gör ont

Jag har ju varit hos sjukgymnasten, och den dagen han knakade och brakade på min rygg var jag helt bra en dag. Fick övningar jag ska göra till nästa gång jag ska dit, men det gör bara värre ont nu och ristningarna och domningarna är värre mysko. Jag var stenhård bak i hela ryggen så måste det varit länge sa han, men jag tror mer på att det blev nåt när jag kalkade och slog i ryggen i vintras. Eller också blir det värre ett tag när man börjar träna ryggen. Jag får väl köra på tills nästa gång och höra vad jag ska göra. Jag dör ju inte av detta så det är väl bara att kämpa på med träningen uffa tråkit.

Stej myser!

Han är gammal nu ligger och myser oftast.
Vi blev bjuden bort på mat ikväll hos Anki och Jim gott gott var det. Fast vi bor så nära varandra så blir det inte så ofta vi umgås. Det är väl så att alltid nån av dom som jobbar. Men det var roligt att få komma bort och slippa laga mat själv. Vi blev kvar till 22.00 sen gick vi den långa vägen hem hihi 100meter kanske. Julia hade lite dansuppvisning för hon går på dansskola. Ja det syntes för hon kunde mycket nu. Mysig kväll blev det.
Undrar om jag ska göra en Ragnvi hihi rankansblogg.se.

Grattis Liselotte och Patrik!

Grattis till att varit förlovade i 5år och varit ihop 6år.


Ja tydligen så är det sällan jag får dessa två på samma bild.


Ja nu ska jag hädan efter se till att dom sitter bredvid varandra så jag får nå kort på dom ihop. haha

Ute och gått!

Jan, jag och Stej har nyss gått slingan runt åt Granberg, det var så fint iskogen lite dimma som lättade och isolen rökte det av träden. Tänk vad skönt det är bara man väl går ut , det kändes som man snart skulle möta ett litet skogstroll. Magiskt var det denna morgon. Man blir ju så lugn och avslappnad av att gå i skogen men hade inte kameran med. Synd. Ja nu ssitter jag här och funderar över vad jag ska göra resten av dagen, ska jag planera nå eller bara vänta och se vad som sker vi får väl se hur det blir. Fast jag hade inte vågat gå ensamen i skogen björnfrossa haha.Nä nu är jag hungrig ska kolla vad som finns att äta.

Lite ljus i mörkret!

Blev lite sugen på att fota lite ljus efter att jag sett Ragnvis blogg i går.


Vi behöver lite ljus och mys just nu när det är mörkt och regn ute. Jag älskar lampor och har överallt.
Ljus ljus som lyser upp vår tillvaro

Ja nu lyser det som attan hemma hos mig och det är så skönt. Det ska vara lampor och ljus så kanske man mår bättre. Och har man inget vettigt att skriva så lägger man ut bilder.

Min Ängla kom!

I måndags ringde min lilla Ängla och frågade om hon fick komma på sin sparkcykel, ja men visst sa jag. När hon kom så skulle vi fläta hennes hår och visst är hon söt.Hon hade lite långsamt eftersom syrran Julia var på förskolan och hon är så välkommen hit.
Icko hängde med som vanligt runt i huset och kollade vad vi gjorde.
Ja han är fin han med nyfikne Icko, men helnysig.

Less

Inte en ringast lust till nånting. Oh less, inget att skriva om, vill vara glad men kan inte.

Evas klagoruta

Nu är hösten här  och fast jag gillar den så gillar inte min kropp och själ den. Gär sakta men säkert neråt. Jag försöker mota olle i grinden men lyckas inte. Depp och ångest. Skulle  vilja sova bort några dagar nu känns det som. Inatt var jag vaken i ett kör och kl. 06.00 steg jag upp gav bara upp läste ljusnan gav stej mat och halv åtta gick jag på en halvtimmes promenad när solen gick upp, för jag behöver ljuset. Kallt men skönt sen hem kröp ner och sov en stund. Jag ska försöka allt jag kan för att hålla mig uppe. Men vet av erfarenhet att det knappas går. Serotonin halten sjunker bara ljus som kan motvärka det. Nä slut på klagorutan nu.

Tack till dig

Men nu är jag trött på regnet hur länge ska det hålla på. Idag ska jag bara vara, inte göra nånting som jag inte känner för. Haha ofta det blir så. Nu har jag inte ens klivit ur sängen, ligger här och latar mig. Längtar lite till husvagnen men kan ju inte åka igen, men där stressar jag ner. Ska väl dit en gång till i oktober vet inte när.Sover dåligt igen kommer och går fast det är oftast dåligt. Vaknar grubblar på allt som händer i miin omgivning. Ja livet är inte lätt och ingen har väl påstått att det ska vara det heller.

Vad vore jag utan denne man min Jan eller Janne som alla kallar honom utom vi i familjen. Tack för att du finns för mig.

Gnäll.

Är så trött ikväll är väl regnet som gör det eller hösten. Ser fram mot tisdag ska i väg på bergsmeditation då. Behöver det för att ta tag i mitt liv. Var till sjukgymnasten i dag, fick reda på att jag har haft detta länge och att jag måste börja träna när han är klar med mig. Ja det vet väl jag det går ett tag sen ger jag upp. Men det fick jag inte sa han. Nähä får väl försöka då. Ja fredag är det men känns inte så vet inte varför. Ja det är en sån där dag som allt känns tungt fy vad jag klagar. Borde vara glad tänka positivt men trögt i kväll. Jag skriver mer imorgon kanske inte klagar så mycket då. Nu ska jag rycka upp mig det finns dom som har det värre sluta klaga Eva. Natti

Möbeln de skruvade ihopPå begäran visar jag nu vad Jan och Icko skruvade ihop. Ett högt köksbord 145x145 men åtta stolar. Lite barmodell högre än vanligt bord och stol köpt på möbelrondellen i Mora. Jag hjälpte faktiskt till jag med att skruva stolarna. Men tror ni att Icko satt med mig och kollade icke. Natti

Jans lilla hjälpare

Måste bara lägga in dessa bilder. Vi köpte nya köksmöbler på möbelrondellen i Mora där jobbar Lottas Patrik. Soffor av samma märke som här hemma är ca 3000kr billigare där. Icko hjälper husse.ni ser själv vad han kollar att han gör rätt.

Mora campingHär om ni tittar noga så har Jan hjälp av Icko som hänger ner och kollar att allt går rätt till.


Ja Icko har roat sig här i husvagnen. Här har han en penna som han lekt med hela dagen.


Måste bara visa lite bilder från campingen jag trivs så bra här och kan träffa Lotta, Patrik och Noah lite mer nu.Ja vasaloppet går ju rätt igenom här undrar om vi ska vara här då, nä tror inte det för mycket folk. Vill inte åka hem imorgon fast måste. Noah sa det sista han sa älskar dig och i nästa stund vad gör du. Det är hans standarutryck, när Patrik skojade med Lotta och kastade snusdosan på henne så sa han med arg röst vad gör du pappa. haha nä nog för idag.

RSS 2.0