Negativt på onkologen idag!

Träffade läkare idag och metastaserna har minskat för lite så de kör de två beh. som återstår men de kommer inte att försvinna. Så de ger inga mer behandlingar utan hoppas på att de ligger still och inte växer. Tills nu har de gått in för bota men nu blir det inte så. Om de inte minskar får jag cytostatikatabletter för att bromsa och har man tur får man några år, men det vet dom inte. Det finns inte någon annan cytostatika attsätta in som hjälper och botar. Men forskningen går ju framåt så om jag kan klara mig ett tag kanske det kommer något som kan bota mig.Fårgå på kontroll var tredje månad och se om det ökar nu .

Lite oro för imorgon!

Ska träffa läkaren kl. 10.00 och får väl veta hur det såg ut på datortomografin. Men hoppas det är positivt och att det minskat de sista som kom på levern. Har ju haft 8 st där tre försvann ju när det tog vänster leverlob och två brände de då i höger. Sen inte många veckor efter det så dök tre till upp.Men jag tror och hoppas att de minskat eller försvunnit. Kl.13.00 blir det behandling så blir sent innan vi kommer hem. Jobbigt med ovissheten men om det går åt rätt håll blir det koll var tredje månad till en början sen tror jag det blir en gång i halvåret. Friskförklarad blir man efter 5 år räknat från den dagen det är borta, dyker det upp nå nytt som ska behandlas börjar det om med 5år från då. Fast man vet ju inte om man klarar sig så länge heller. Läkarna kan ju inte veta heller hur utgången blir, får ta en dag i taget men ibland är det jobbigt. Just det här med att man inte vet vad som händer efter den här behandlingen är slut, är det borta eller är det kvar går det att bränna bort om det finns kvar inte något man kan planera. Skulle vilja planera nå roligt men vågar inte för sist när vi fick i julklapp Black Sabbat så var jag nyopererad och kunde inte gå. Nu har vi ju bokat Bonjovi i maj hoppas vi kan åka och se då. Är så mycket man vill men kan inte ens bestämma nå för nästa vecka för vet aldrig hur man mår. Men får hoppas det blir bättre så man kan planera nå roligt ibland. 
Idag är det 4 grader varmt men blåser så mycket växlande väder den här vintern. Nu väntar vi bara på att bli farmor och farfar ska bli så kul och som de sagt så är det en flicka. Då blir det sju flickor och två pojkar våra barnbarn. Ja nu    
bli vi ännu fler när hela familjen träffas, får nog dela upp oss för svårt och få plats alla. Vi som köpte mindre bostad skulle behövt större nu kanske, men hyr ju ut huset i stan till Gabbe och Malin men vill inte flytta härifrån trots att det är litet. Så lugnt och skönt här bara fågelkvitter inga bilar hör vi heller så avslappnande.
 

Frossa!

Igår låg i frossa och lika idag fast lite bättre. Så synd att jag inte kunde åkatill Mora idag när min dotter Lotta fyller 30år.
Grattis Lotta på din 30 årsdag och vi kommer när jag mår bra hoppas nästa söndag. Hoppas du får en härlig dag.
Tisdag är det dags igen med behandling men först ska jag träffa min läkare kl 10.00 och behandling kl 13.00 om inget nytt visar sig på datortomografin som jag fårsvar på då. Jan var hemma igår och blev tvungen idag med, väldigt lite lön nu mer. Ha en fin dag om nån läser

Ingen feber än!

Har hänt bara två gånger förr att jag inte legat i feber veckan efter behandlingen. Men ska väl inte ropa hej än, men är det som de tror att när metastaserna faller sönder så kommer febern då kanske de minskat. Får se i vad datortomografin visar idag. För jag vill till Mora på lördag när min ena dotter fyller 30 år.

1års kalas idag!

Haft en så bra helg och idag blir det mer roligt med kalas. Igår var vi till Majas cafe' och fikade en så go räkmacka som var väldigt stor så man blev mätt. Nu får jag invänta veckan och se om febern kommer som vanligt eller om den förvånar mig med sin frånvaro. Hoppas på det för på lördag fyller en dotter 30 år och på tisdagen efter det nästa dotter Anki fyller 34år och lördag den veckan fyller Kaisa 26 år, riktig fyllevecka och fyra år i mellan dom. Malin fyllde 2 januari och Esmeralda igår. Det blir lite dyrt efter jul med alla födelsedagar. Och nu är det inte långt kvar så blir vi farmor och farfar med ca 5 veckor längtar så. Nu njuter jag av varje bra dag och hoppas på bra svar av datortomografin på torsdag. Ja det svaret får jag väl nästa tisdag när jag kommer till onkologen och träffsr min läkare. Nu ska jag slå in paket till 1åringen.

Fredag igen då!

Är urless på kyla och snö nu räcker det. Katten Gandhi är väldigt billig just nu. Ligger inne hela tiden och det förstår jag, men han har urtråkigt så på natten har han kul. Lever om som en tok hittar pipleksaker och bollar. Inatt satt han uppe i ansiktet på mig och slog med tassen på näsan fast hade inte nån klo framme som tur var. Ja så det blev några timmars sömn men hade nog inte sovit nå bättre ändå för kortisonet. Som vanligt mår jag bra den här veckan när jag haft behandlingen, lite trött är man ju. Sen vet jag att på tisdag kommer febern som vanligt men kan ta det bara det hjälper så jag blir frisk från denna vidriga sjukdom. Jan har ledig helg jippi så nu kan vi ha myskväll vi med, jag ärså avundsjuk när han jobbar och alla skriver på fb att de har det. Nu ska jag njuta av helgen och av livet nu när jag mår bra. Tog bort pumpen i går skönt slippa sova med cellgifter. Och så igår var vi till bästa Gniddes combigrillen och åt och så mysigt för både hon och personalen är så trevliga. Ha en bra helg om någon läser och ser ju att det är bra många ibland.

Behandling i går!

Gick bra sov nästan hela tiden sprutan med tavegyl som gör det. Trött idag fast mår bra och den här veckan mår jag oftast bra. Nästa vecka vet ja nu mer att febern kommer på tisdag eller onsdag så nu ska jag göra det jag vill denna vecka. Bäst passa på nu, imorgon ska jag ner till behandlingsenheten och ta bort pumpen med cytostatikan,den ena sorten som jag har tre dagar. Blir skönt slippa sova med midjeväska men pumpem i. Så får passa på och uträtta lite ärenden då. Och vad snö det kommit idag, Jan har fullt upp när han slutar ikväll och skotta jag kan inte med pumpen för kylan. Sen efter snövädret skulle vi få kyla igen på fredag är less på detta fram och tillbaka väder nu. Vill ha vårväder men lite väl mycket begärt i januari kanske. Nu ska jag försöka hitta något att äta fast matlusten inte riktigt finns här.

Idag är det en sån dag som man inte vill ha!

Efter att haft feber sen torsdag och ensam för Jan jobbar helg blev den här natten för mycket. Frossa och feber och inte sovit mycket. Men varit duktig på att dricka vatten och saft ca 2 liter. Så idag är jag ledsen orolig lite puttrig med mot Jan som jag inte borde vara. Men så här är det med cancer ena dagen tror man att allt ska gå bra för att sen nästa rasa samman. Tror nog alla med den här sjukdomen känner igen sig. Men är säkert bättre imorgon, fast är lite orolig för datortomografin den 24 vad den visar men hoppas på bra svar då. I morgon provtagning och sen behandling på tisdag. Samma dag och halva dagen efter mår jag dåligt sen testen av veckan mår jag bra.Men veckan efter då kommer febern på tisdag eller onsdag och sitter i resten av veckan. Trött som bara den sover dåligt jämt nu mer men inatt var det värre än valigt. Fy vad jag klagar jämt nu mer, men jag har bra dagar med när man träffar folk och mår jättebra. Men ensam och dålig när Jan jobbar varje helg när febern kommer då är det riktigt jobbigt. Nu slut på klagovisan blir bra allt så småningom

Akuten i går kväll igen då!

Fick frossa på eftermiddagen så fattade att febern skulle komma. Vid halv sju på kvällen kom den och ska ju in när det är över 38 grader, men  vi väntade eftersom jag alltid brukar få och ibland går det tillbaka efter nån timme. Men vi 22 tiden var det lika bra att åka in och ta prover eftersom Jan jobbar hela helgen. Har ju tur att hans syster jobbar som läkare och hon hade dygn då och jag visste det. Hon vet vad som gäller har träffat på flera som inte förstår varför jag kommer. Proverna var bra så då kunde vi åka hem och ta Alvedon och lägga oss då hade jag 38.9. Nu åkte Jan nyss och jobbade och jag har haft frossa hela dagen men jag cår ta Alvedon nu för proverna var bra igår.Ligger med myspläd och täcke och tre hundar som värmer mig nu. Vi har ju närståendepengar att ta på fkassan men förlorar sjukt mycket om han tar det en helg. Han tog ut 6.5 dagar i december och det dras på den lön som kommer nu ochdet är flera tusen i förlust. Men himla tur att han har mycket storhelgs ob så då ska det nog gå bra. Och jag klarar mig själv nu inte så dålig som jag var i december, men de håller på trappar ut den  ena kortisonet så är väl därför jag får feber igen. Pratat med onkologen idag och frågade om jag skulle vaccineras mot svininfulensan och det rekomederade de så skulle få på tisdagnär behandlingen blir. Och säkert ärdet förvanliga flunsan med. Annars tycker jag det knallar på lite ensamt som vanligt när Jan jobbar helg, och barnbsrnen vissa av dom är förkylda så kan inte träffa dom. Har bestämt mig att nu måste allt bli ett bra år var så mycket som hände förra året. Främst sjudomen hemska cancern men så mycket annat med. Värmen som pajade i Gabbes hus och där vi känner oss blåsta på 19000kr av första firman. Men sen tog vi en annan och det skullevi gjort om vi haft facit ihand. Men den första har vi på uppmaning av konsumentvägledaren anmält till allmänna reklamationsnämden men tar minst ett halv år eller mer. Och vi ska komma med bevis attdet första inte fungerade och det är svårt när nästa inte vill skriva intyg fast de tycker det var fel. Staden är liten ochde har lite samarbete så får se hur det. Gabbe ochMalin hyr ju det av oss. Men året börjarju mysigt när de får barn i februari. Ska försöka nu när man mårbra vissa dagar hitta på något kul att göra.
Ja som alltid säger jag ta hand om varandra och njut av livet varje dag

Slut på helgerna!

Ja då återgår vi till vardagen igen. Det blev bra både jul och nyår trots att jag ibte trodde det. Nu är det bara att fortsätta som vanligt igen, men skönt det med rutine igen. Nästa behandling 15 januari och sen datortomografi den 24 för att se om det hjälper något, men det tror jag att det gör. Frågan är hur mycket och om proverna ligger bra hela tiden så jag kan fortsätta. Det som är jobbigt just nu är alla förkylningar och magsjukor som går, ska helst inte vara i affärer och bli smittad då. Menså jobbigt att bara sitta hemma och inte träffa någon och prata med. Min stora önskan för det här året är att få bli frisk och slippa alla behandlingar och allt åkande. Men förstår att det kommer att ta tid allt så är väl bara att bita ihop och vara glad för de dagar som är bra.Rädd är jag väl att det inte är bra den 24 januari att de säger att det ibte finns mer att göra. Jag tror inte jag skulle klara av att gå och vänta då på hur länge det skulle ta tills det är över. Om jag fattat rätt så finns det ingen annan behandling om inte den här hjälper, jo om det inte ökar så kan de bränna igen i Uppsala på levern men ingen statestik finns på hur bra det är. Men får nog tro på den här  behandlingen just nu. Ser fram imot att bli farmor snart inte så långt kvar slutet av februari. Och längtar till våren redan nu, vill inte ha mer snö och kyla. Vad jag önskar att jag kunde vrida tiden tillbaka och att jag uppskattat och gjort allt som jag ville göra men aldrig blev av. När jag orkar ska jag göra allt det som jag inte gjorde. Ta vara på varje dag lev livet fullt ut innan det är för sent.

Utbjuden på mat i morgon!

Jan har bokat bord i morgon på spice cow i morgonkväll, vi firar 24 års förlovningsdag på Lördag men vi tar det i morgon. Jan firar alltid förlovnings och bröllopsdagar. Ska bli så gott och mysigt. De har så mycket mat så mätt blir man och så god mat. Det blir kul  att komma ut och se lite folk enstund. Lite seg i dag efter behandlingen igår men bättre än igår helt nockad  då. Nu ser jag fram imot ett bättre år och tror det blir så. 

Nyårsafton!

Vi var till Anki med familj och åt god mat. Sen spelade vi med andra ord ett roligt spel. Vi var lagomt många Jan, jag Anki med familj och en kille som heter Mats. Regnade rätt mycket ett tag men duggade vid tolvslaget. Mysig nyktert som det ska vara när barn är med. Och jag är alltid nykter nu. Om jag blir frisk vet jag inte hur jag gör om jag nån gång smakar ett glas vin eller nån öl. Men enligt äkare så får man cancer av alkohol dåliga matvanor rökning och övervikt. Om det gäller densorten jag har eller alla vet jag inte. Men finns så mycket gott annat att dricka. Idag ska vi fira Malin som fyller år imorgon, men då är jag i Gävle och en del andra jobbar i vår familj. Så  det blur en resa till Bollnäs idag med till Gabbe och Malin och det känns bra  att träffa folk. Ser fram det nya året nu och hoppas allt vänder och blir mycket bättre år. Ochdet blir det för blir ju farmor och farfar vi i februari vårt nionde barnbarn men varit mormor och morfar tills nudå.

RSS 2.0