Klagovisa

Feberfrossa kom på eftermiddagen igen. Inte en dag som jag varit helt pigg tror jag sen förra behandlingen, nu iväg imorgon igen. Sen tröt på att sitta här ensam när jag inte kan köra bil nu. Blir deppigt bara av det. Undrar hur det kommer att gå om jag blir botad eller ej. Den här veckan med feber har tagit min energi. Vill ha familjen runt mig, men vissa jobbar och andra har annat för sig. Ja nu har jag klagat klart får se om de vågar ge mig behandlingen imorgon nu då.

Nu är jag less! Feber flera dagar!

feber och frossa mår inte bra. Jan tog ut närståendepenning inatt som var för jag har dålig balans ramlar och har mig. Önskar det vänder snart, och ensamt när Jan jobbar. Fick en väldig energi hos Marigitta Wigren igår. Men när feber kom igår och frossan igen så blir man less. Jag ska dricka mycket vatten och tugga persilja för att rensa kroppen och dricka plutsaft som hon sa, ska försöka skaffa det idag blir väl Jan det.

Ja blev akuten igår!

Vi åkte in runt elva på kvällen hade då 38.5. Kom ut vid tolv var lugnt där. Tur vi har Jans syster som jobbar som läkare där, hon ställer upp jämt. De vit låg bra och crpn hade hon inte fått så säkert det nya cellgifterna som jäklas. Varit feberfri idag men vi fem kom stora frossan och har fortfarande 38.5 men Jan jobbar natt så jag tar en febernedsättande och får jag skäll så får jag då. Inatt när jag åkte in fixade mina Goa barn en insamling till Cancerfonden i mitt namn och la ut på FB. Det kommer junatt gå till forskning och för nån timme sedan var det uppe i 1700 kr på en dag. Ja det är dags att ta det här på allvar en av tre kommer att få cancer enligt läkarna. Blev så glad att de gjorde det även om jag inte hinner få hjälp av de. Men alla andra. Stort tack till alla som givit pengar. Tänk alla unga och barn som drabbas hemskt. Imorgon ska jag till Söderhamn men först ta prov inför måndag. Ska till Margitta Wigren sen ska Anki och jag göra stan ska bli kul. Hoppas jag är pigg bara.

Jobbig natt!

Sov inte nå inatt har varit så av och till nu dessa hemska biverkningar. Igår hade jag ingen balans höll på ramla flera gånger. Brukar vända som imorgon så hoppas jag får må bra tills måndag då nästa behandling är. Var trött och deppig så Jan tog mig ner på stan. Han köpte en vinterjacka, sen gick jag till Karin på Änglahår och hon klippte till mitt hår så jag ser bättre ut. Får inte använda nå medel i håret nu och mitt hår är mjukt blir helt slickat. Det verkar som håret börjar gå av igen. Det tyckte hon med. Sen bjöd Jan mig på mat på take off, tog pasta med kräftor så länge sen jag åt det där. Imorgon byte av kamrem på bilen och så jobbar Jan kväll. Hoppas på sömn inatt annars blir jag tokig. Visst har alltid haft problem med sömnen men då har jag sovit nån timme men nu är det helt vaken. köra bil är inte att tänka på nu, ser skitdåligt och trött. Men det vänder väl snart. Olika biverkningar varje behandling så ser med spänning imot nästa. När man ligger vaken kommer alla tankar hur allt ska bli. Igår var Gabbe och Malin hit efter att de varit på ultraljud, vi fick se den troliga lilla flickan på bild. Tänk nu ska vi bli farmor o farfar efter att varit mormor o morfar till åtta. Känns så mysigt allt med ett nytt barnbarn. 25 februari är det beräknat.

Glad för fina vänner!

Mådde inte alls bra igår och skrev av mig i bloggen. Så får jag ett sms från min fina vän som är lika ung som min sons tjej och jag som är så mycket äldre, men det visar att åldern har ingen betydelse för vänner. Hon skrev att hon skulle leta sig ut till min postlåda med en present som hon tänkt ge mig förr men tyckte det passade nu. Hon var förkyld så kunde inte komma in. Jan hämtade i postlådan när han kom hem från jobbet elva i gårkväll. Fick ett brev med tårarna kom när jag läste. Tänk vad fina vänner man upptäcker att man har när man blir sjuk, har flera sådana vänner på FB och i annars med ingen nämnd ingen glömd. Men igårkväll Linda Larsson gjorde du mig så glad mitt i allt så kännde jag att jag ska klara allt det här. Och tack till alla andra vänner som finns och stöttar på olika sätt.

Idag en sån där dag.

Ibland går allt så bra jag tror på framtiden, men idag är en sån dag då jag är väldigt ledsen. Tankarna kommer ifrån igår jag funderar mycket på vad läkaren sa. Som hon sa ingen vet hur det går förän det visar sig om det försvinner. Det tar fem år innan man blir friskförklarad sen man inte fått tillbaka nån skit cancer igen. Vet att jag får en lång behandling, men orkar man ja säkert kämpar man in i det sista. Funderar fattade vi henne rätt eller fel så svårt att ta in allt. De sänkte doserna för mina vita blodkroppar är låga och de är förvånade att mina tre nya metastaser kom så fort. Ja då undrar jag kommer det fler snart nu nästa koll? Jan åkte till jobbet och jag går ner mig direkt, vet inte vad jag ska göra. Önskar att alla som är friska tar hand om er lever som ni vill njut av livet så länge ni kan. Detta med avancerad spridd cancer är så jobbig att leva med, hade aldrig trott jag skulle få det man tror inte sånt. Jag vet inte om jag kommer att klara mig eller hur lång tid jag får. Vill nog inte veta heller men ändå sitter man här och funderar. Svarar jag inte på den här behandlingen så finns det inte mycket mer än bränna dom. Men enligt läkaren så kan man leva utan behandling nåt år ändå, men som hon sa ingen vet svaret. Det kan ligga små cancerceller och pyra och dyka upp i lunger eller på nåt ställe. Ja idag är en riktigt dålig dag men det brukar gå upp och ner så får hoppas på en bättre dag imorgon. Lite sol skulle göra dagen bättre. Tack till alla som stöttar mig betyder så mycket.

Grattis Jan som fyller år idag.

Ja vilken födelsedag, först upp sex i morse gjorde oss klar och åkte till onkologen för läkarbesök. Sen när vi var klar bjöd jag honom på mat på Ikea. Sen när vi kom hem fick han vara hemma en stund sen jobb. Men vi firar honom i helgen med smörgåstårta istället. Min gulliga läkare som pratar så tyst hon pratade lite högre idag. Jag talade om att jag ser så dåligt nu och det berodde på antikropparna jag får med cytostatikan. Sen hör jag väldigt dåligt och det berodde på cytostatikan som jag fick före operationerna och då skulle hon skriva remiss till öron. Hon sa att mina levervärden stigit bra sen augusti. Så om tre veckor blir det en datortomografi. Sen en till efter fyra till behandlingsveckor. Minskar det så blir det att köra på till i januari nån gång.

Kallt inatt!

Vill inte ha så här kallt redan. Och så ett stort Grattis tilll vårt barnbarn i Mora som fyller tre år idag Alicia. Vi får se när vi kan komma med paket. Imorgon ska vi till Gävle igen den här veckan på nån läkarkoll vet inte vad de ska göra. Sover och vaknar en gång i timmen så blir lite mer sömn nu. Jan fyller år imorgon men då jobbar han kväll så tänkte fira honom på söndag. Men alla blir ju sjuka och jag kan inte träffa dom då så vi får väl se när det blir. Har mått skapligt bra nu igår och känns bra än så länge idag med. Tog bort pumpen med cytostatikan igår på behandlingsenheten i Bollnäs igår. Skönt att slippa den på magen. Jan är ledig idag och både vill göra något och inte göra något, jag alltså. Känns som man aldrig gör något roligt, bara sjukhusbesök, PICClinen ska läggas om varje vecka, men nu gör dom det varannan vecka på onkologen när jag får behandlingen. Skulle vara kul och göra något men blir aldrig av. Men är ofta trött med så blir oftast ner på stan och handlar. Ja ska väl få till det nån dag hitta på nåt.

Så trött efter behandlingarna

Sov kanske 2-3timmar inatt, känner mig som en skurtrasa. Blev en jobbig behandling i går, de vitablodkropparna låg lite för lågt så de sänkte nån sorts cellgift. Bara sov och sluddrade och vinglig var jag. Brukar bli dåligt med sömn när jag fått behandlingarna några dagar. Nu får jag passa mig för sjuka och affärer när de vita är låga. Jan sover då han jobbat natt och är lite tråkigt orkar inte göra något heller. På fredag blir det Gävle igen vi reser hela tiden nu. Synd om Jan bara som får både jobba och skjutsa mig. Har diskat och varit ute med hundarna så orkar lite. Imorgon ska jag ta bort cellgiftspumpen, de andra två cellgifterna fick jag igår och antikropparna men den här sitter till onsdag. Hoppas det här hjälper annars blir det Uppsala och bränna metastaserna.

Helt underbar helg!

Jan har varit ledig och vi har haft så bra, känns som om jag skulle vara helt frisk. Vet ju att jag inte är det men känns så bra just nu och njuter av det. Idag var vi barnvakt åt Kaisa och Davids tre barn. De gick så bra och känndes så bra att vi kunde vara barnvakt åt dom. Det är sällan det stämmer för jag vill ha Jan hemma när vi ska vara barnvakt. Vet ju aldrig hur jag mår så tryggast så. Imorgon är det dags för behandling igen på onkologen och blandade känslor som vanligt. Men det är ju ett måste så bara tuta o köra. Efter i morgon ska jag ha en behandling sen datortomografi och se om det minskar, det blir nog väldigt oroligt att vänta på beskedet. Har gått upp tre kilo nu så är på rätt väg med maten. Anki och barnen var hit igår så skönt att träffa folk. Nu väntar jag på Gabbe och Malin som varit förkylda så de inte kunna kommit. Saknar dom och Lotta med familj.

Rävarna

Vi har två rävar som kommer tillsammans på gården. Jag har varit rädd för att katten ska bli tagen men det är nog värre med mina små hundar Chihuahua är det. Gabbe min son berättade att en han kännde hade räven lurat ut på en åker och tagit ihjäl den. Vi brukar ha våra löst på gräsmattan här ute när vi är med de lämnar inte gården. Igår skulle Jan gå ut med dom och tror jag hade nån med mig som varnade mig. Sa åt Jan nej nu får du ha koppel på dom för tänk om dom kommer. Han gjorde som jag sa och när de går ut hör jag ett fasligt liv på hundarna. Katten satt på gräsmattan med en fågel som han tagit, fem meter i från sitter båda rävarna. Jag bara tänker vad som skulle hänt. Nu blir det koppel varje gång. Ja rädd blev jag och hundarna började dra och skulle efter rävarna. Imorse var jag ner på lab och tog prov inför måndagens behandling. Jan hade jobbat natt och kom hem och skjutsade ner mig, vågar inte köra nu under beh. Ätligen helg och Jan är ledig ska bli så skönt.

Svammel

När utslagen som liknar kvisslor variga hemska började försvinna så jag kunde träffa folk så börjar de komma igen, men som läkaren säger de är positiva så då får jag stå ut med det. Solen skiner en härlig höstdag som får mig glad,njuter så länge den behagar skina. Jag stal en bild på mitt barnbarn Alicia på hennes mammas fb sida hon är ju bara så söt. Hon fyller 3 år nu den 20 september. Sist ringde hon och sjöng för mig.
 
  Visst är hon en sötnos.
 
Den veckan ska jag på behandling på måndag och ha pumpen till onsdag, fredag ska jag tillbaka till gävle och träffa min läkare så jag tror inte vi orkar åka till Mora den veckan men skulle verkligen ha velat träffa dom.
två behandlingar till nu bara så ska de kolla om det hjälper nå och då fortsätter dom. Ja börjar bli lite orolig men det går nog bra. Igår tog jag några fönster får göra lite itaget orkar inte annars. Jan kan inte göra allt han heller jobbar ju heltid så jag bidrager med det lilla jag kan. Längtar till jul och hoppas vi får vara tillsammans hela familjen, sen längtar jag till februari när Gabbe och Malins lilla tittar ut.Ska bli så kul att han blir pappa och att vi då har nio barnbarn.
Tänk på att alla de dagar som kommer och går det är livet det ta vara på dom

Jobbig dag!

Började bra imorse sen gick det åt fel håll av flera olika anledningar. Är extremt trött och mycket tankar igen. Ibland är de borta men så kommer dom igen. Som läkaren från onkologen sa i gårkväll när hon ringde, man får försöka leva i nuet och för ingen vet och kan säga hur det går. Men sov riktigt skapligt inatt. Ska tanka energi och hoppas på en bra dag imorgon. Vilken tur man har hundarna och katten när Jan jobbar. Fasen va långsamt det är när han jobbar. Hoppas jag har hundvakt av barnen fortfarande sen att det stämmer med Jans schema. Orkade inte åka hem och laga mat idag när vi var på stan så blev combigrillen godast i stan.

Bor snart på akuten!

I förrgår hade jag lite feber gick upp till 37.9 ska över 38 då måste jag in. Igår småfebrig hela eftermiddagen och precis när det okända var så blev det 38.4 så bara att åka. När jag kom in hade jag 38.8 frös så hemskt så det blev säkert högre. Brukar få ta prover och åka hem och vänta men nu ville Peter Hammarström att jag väntade på provsvaret. Strax före tolv kom svaret vi åkte nåt var lite lågt men vi hann til Max och köpte lyxmilkshake kom dit fem i tolv då de stänger tolv. Frös ännu mer av den men det var det värt. Stackars Jan hade jobbat natten före och bara sovit tre timmar. Ja vi var hemma vi halv ett i natt. Har pratat med sköterskan på onkologen hon skulle lägga in svaret på proverna till läkaren så nu väntar vi på det. Undrar hur Jan ska orka med allt och han har många nätter på sitt önskeschema för att han ska kunna följa mig på allt. Satt i sängen och försökte sova, hade en hemsk halsbränna också en biverkan, medicinen hjälpte inte alls. Nu tycker jag nog att jag har rätt lindriga biverkningar mot för många andra har, det är febern och att jag måste in som irriterar mig. Just nu vill jag leva mitt liv fullt ut när jag orkar man vet aldrig vad som händer imorgon. Upprepar mig ta inget för givet lev idag och njut av allt i livet just nu.

Blåsor i munnen!

Hela munnen full med blåsor känns som eld i munnen och på tungan. Ännu en biverkan men har fått medel utskrivit att skölja med. Men när jag gjorde det igår gjorde det väldigt ont, så tog lite glass efteråt så svalkade. Sovit lite bättre inatt tog en sömntablett. Igår var det en väldigt lång och jobbig dag. Jan jobbar ju helg och jag orkar inte göra så mycket, då blir man bara sittandes och känner nästan panik. Sitter och räknar timmarna tills Jan slutar jobba då och vet inte vad man ska göra. Anki ringde och pratade bort en stund, senare ringde Lotta och så fick jag prata med Goa Alicia som sjöng för mig. Och inte kan man träffa sjuka heller när mitt imunförsvar är lågt under behandlingen. Har förståt att klarar jag det här så kommer jag att få gå på behandlingar i omgångar i flera år. Det poppar ju upp på olika ställen när man har spridd cancer. Så lika bra att ställa in sig på det om det nu hjälper med de sorter jag har. Har två olika cytostatika och så antikropparna. Sen önskar jag att man en dag bara slapp tänka ordet cancer, men det är omöjligt när man lever med det och behandlingar och operationer det finns alltid där. Säger ännu en gång ta vara på varje dag och varandra för det bara smäller till så är man sjuk utan förvarning.

Vill sova!

Men nu är det svårt att sova, så gick upp satte mig i tvrummet så Jan får sova. Han ska ju jobba och behöver sin sömn. Blir så less på allt ibland önskar jag slapp det här. Blåsor i munnen som svider biverkan av cytostatikan, underläppen svullen. Känner mig rädd ibland och ibland tror jag att allt ska bli bra. Ensam och orkar inte göra något när Jan jobbar. Ibland vill man sätta sig och bara skrika varför blev jag sjuk. Fast många som har det värre än jag har det. Ska väl försöka lägga mig en stund igen och se om jag får nån timmes sömn.

Haft bra dagar!

Sover dåligt bara men beror på cortisonet annars riktigt bra. Men tog sista tabletten cortison idag och då kommer biverkningarna oftast. Men hoppas de blir lindrigare den här gången. Snart kan jag visa mig för folk igen utslagen som jag har haft mycket av börjar minska nu så hoppas det fortsätter så. Jan har jobbarhelg och långpass så det är lite ensamt, alla är sjuka i familjen nästan, och då får jag inte träffa dom eftersom mitt imunförsvar är lågt under behandlingen. Men solen skiner än så länge idag och det piggar upp mig så länge den vill vara framme. Men jag får inte sitta och sola då måste jag ha hög solskyddsfaktor men gillar inte att sitta och sola heller så. Nästa måndag är det dags igen med behandling och fredag den veckan läkarbesök så blir två dagar till Gävle då. Går mycket pengar nu, ska byta kamrem på bilen med kostar runt 6000 kr roligt nästan jämt. Men det brukar ju lösa sig med allt som Jan säger.

Behandlingen gick bra!

 Ja igår var vi till Gävle för min behandling. De tog det försiktigt satt bredvid bra stund så det inte skulle bli som sist med allergi reaktion. Började kl9.00 och åkte hem betydlig snabbare den här gången, då fick vi stanna till fem.
Bjussar på en bild som jag får ligga och  slöa medans Jan får sitta.
Ja och nu fick Jag mina antikroppar och cellgifter i går och som förra gången cellgift i en pump i väska runt magen, nu blir jag väl självlysaqnde snart. Tror mycket på antikropparna efter som jag har hela ansiktet fullt med stora acneliknade som de säger. Det ska vara bra att jag fått det för det är positivt för att behandlingen kan ta bra. Så fullt hopp igen nu då. Träffade en man i min ålder som hade samma som jag han fick metastaser i levern och opererades då år 2007 och han har inte fått tillbaka det där som jag. Men år 2010 fick han i lungorna och får cellgifter men känner inte av lungorna helt otroligt. På onsdag tar jag bort pumpen men fungerar bra att ha den på

Måndag igen och behandling!

Lite oro för imorgon börjar smyga sig på mig nu. De vet inte om jag reagerar lika som sist med en allergisk reaktion, men de är ju mer beredda nu om det händer. Haft det bra sen onsdag då biverkningarna försvann. Kunnat äta mått så bra, sovit bra igen. Synd bara att det satt i så länge, blev en och en halv vecka men är glad för de sista dagarna. Sen hoppas jag att det inte blir lika biverkningar nu, men vill fortfarande inte gå ut ser gräslig ut än. Var igår på Elvis kalas och det var så roligt, god tårta och annat bröd. Trevligt folk som jag vågar visa mig för. Idag kommer Jans syster på besök på eftermiddagen, alltid kul när nån letar sig hit. Regnet hänger i luften ovanligt eller hur. Nästa år ska ja springa tjejmilen har jag lovat om jag är pigg och någorlunda frisk. Ska sätta upp lite olika grejor jag ska göra när jag blir bättre.

RSS 2.0