Var så frysen igår.

Hela dagen frös jag så när vi kom hem kollade jag tempen 37.5 senae var det 37.8. Pratat med onkologen idag och de tyckte jag skulle ringa Uppsala så gjort det. De skulle försöka få tag på någon läkare och höra och sen ringa mig. Igår var vi på jysk och beställde två fina korgstolar som vi ska ha på verandan. De var nedsatt från 1799kr till 1500 st och vi får dom nästa torsdag. Lite lagom att åka ner en vända på stan träffa lite folk, naturligtvis var vi på combigrillen åt lunch. Sen är man så nöjd att vara hemma i lugna Flugbo. Lite svalare ute vill ha värme så man kan sitta ute och njuta. Längtar tills allt är klart med nästaop. och cellgifter sen kanske om jag har tur så blir jag helt frisk eller så poppar det upp nåt mer, men det tar vi den dagen just nu vill jag bara få allt klart. Så skönt vara hemma och kunna träffa familjen barn och barnbarn med respektive. Tur man aldrig vet i förväg vad morgondagen för med sig. Ta hand om varandra innan det är för sent. Och tack till alla Goa vänner som stöttar hela tiden ni är guld värd. Bara att ni finns och bara små ord betyder så mycket.

Ringde onkologen!

Ja lika bra och höra hur det är. Jag ringde och frågade hur jag kunde fått tid på magnetröntgen vecka 26 då borde jag operers igen. Sköterska sa att läkaren skrivit i remissen till magnetröntgen före vecka 24 så får man två veckor efter. Nu skulle de ringa Hudiksvall så får se hur allt går. Less man blir på allt man ska vara med överallt och ha koll. Varit ner och tagit bort aggrafferna eller vad de heter som de häftat ihop mig med, känns skönare nu. Haft en så härlig helg och idag åkte jag ner med Jan så gick Anki och jag på stan mysigt. Lite jobbigt att passa magen så ingen springer in iden.. Men mysigt med mor och dotterdag, det vill jag göra med de andra också. Jag mår oförskämt bra för att gjort en så stor op. Jag glädjerik mig varje dag över något nytt. Får väl kolla huvudet nästa gång kanske är nå fel där med. Nä då bara glad att jag mår så här. Varit lite svalare idag men skönt det med, kommer nog få värme sen så vi blir nöjd. Var på Krokanen och fikade tack för det Lilian snällt att bjuda mig. Ja så ännu en dag som känns så bra

Hemma sen onsdag!

Måndag den 14 åkte jag till Uppsala opererades tisdagsmorgon  tog nog ca 5 timmar operationen. De tog bort hela vänster leverlob där två metastaser satt. Sen upptäckte de två till på höger den sista på op. De brände bort dessa. Vilken tid det varit men det har gått bra. Hade EDA Ryggbedövning i fem dagar som tog bort en hel del men tro inte allt. Men när jag låg där och de sa att det tar 8 veckor innan du är återställd och kan göra något. Ja då kom jag på att 6 veckor senare skulle jag igenom en till stor operation enligt läkaren där i Uppsala. Det första som slår mig hur ska jag snart orka igenom detta igen. Men satte mig att fundera tisdag var jag helt borta när jag låg på uppvaket ett dygn, kännde inget, onsdag när jag kom tillbaka och man skulle ur sängen började känna lite. Sen onsdag torsdag var hemsk. Sen fredag började det vända. Och har ont som tusan än men den smärtan står jag ut med. Så då kom jag på att jag skulle nog klara det hur bra som helst. Nu fick man varje dag svara på hur ont man hade på en skala 1-10 jag vill inte vara klen så jag har svårt att säga att jag har ont. Nu är man nykterist minst ett halvår och får även inte äta alvedon ipren och sån vid feber. Finns en smärtlindrande man får ta. Levern måste återhämta sig. Bästa läkare man kan hitta hade de på 70A2. Frans och Agneta roliga och gav den information man ville ha. När jag åkte hem sa han åt mig ligga på Gävle så allt blev gjort med huvudtumören innan det han bli nåt mer. Ja de här 10 dagarna gick fort och är så glad att vara hemma. Jag måste vara knäpp jag sitter varje dag och känner mig så glad över att jag är hemma, glad över just detta nuet resten tar vi sen. Stort tack till Gabbe och anki som haft hundarna när Jan jobbat.


min fula mage nån dag efter op. nu har svullnaden lagt sig magen ser hemsk ut här.

En lite gulligare bild på Esmeralda innan jag åkte inHär sitter vi och njuter nu varje dag det är fint på verandan.Hua vad hispig jag är!

Vet att jag ska iväg imorgon, vet inte om jag klarar av att vara utan Jan och barn med familjer och hundarna och katten. Jag kommer att längta hem och oroa mig över dom hemma. Känns som om jag inte kan vara still. Sen har jag nu en vecka efter strålningen fått strålskadat som äregirigt jobbiga, ingen sa nåt om det. Sår på skinkorna om svider och värker. Fick bekräftat idag av en sköterska på onkologavd att det är vanligt. Ja hoppas det försvinner snart smörjer nu morgon o kväll. Jag kommer säkert inte att kunna sova inatt men tar väl igen det på sjukhuset. Hoppas jag får en lätt operation så jag kommer hem på 7-10dagar. Vi hörs och syns när jag kommer hem

Två dagar kvar!

Ja nu är det nära, bara lördag och söndag kvar. Måndag kl 09.00 ska jag vara på akademiska i Uppsala. Först ta prover, sen ultraljud. Hela dagen ska jag träffa olika folk läkare, sköterskor, sjukgymnast och narkosläkare. Tisdag operation sen får vi se när jag tar mig ur sängen, men man ska upp fort. Det som oroar mig värst är att Jan ska skjutsa mig och sedan hem igen. Från början hade vi trott han skulle kunna stanna kvar och träffa mig efter jag vaknat, men nu säger de att jag ska ligga kvar på uppvaket till onsdag. Då tänker Jan komma över dan på onsdag istället. Ja nu blir det inget vinglas eller öl på ett halvår minst sen. Men vad gör det man behöver ju inte dricka fast visst är det gott med ett glas öl eller vin ibland. Kan bli nykterist med för dricker inte mycket när jag är frisk heller. Hoppas man hinner återhämta sig innan nästa operation ca 6 veckor efter den här leveroperationen. Men det borde man väl göra, cellgifterna i sommar är väl inte så kul. Vad tråkig jag är allt man skriver om handlar om cancern. Men finns så mycket mer i mitt liv, gläds åt att alla blommor kommer och att vi närmar oss sommaren som måste komma snart. Vill ut med båten och ro, sitta ute och äta och mysa. Träffa alla barn och barnbarn. Regn idag men skulle visst bli bättre imorgon vi får hoppas på det. Då kan jag träffa mina kära halvsjuka barnbarn och barn ute utan att bli sjuk. Blivit lite nojig rädd att bli sjuk för då måste jag ha cellgift igen sen väns 5 veckor på op. Blev så glad idag när en vän ringde Carina Larsson. Hon ringde och önskade mig lycka till. Så länge sedan man pratade med henne blir ju bara över FB nu mer men hon har inte varit ute där på ett tag så kul att hon ringde. Har tänkt på det nu mer skriver man oftast till varandra lite tråkigt men så gör vi nu mer. Sms och Facebook oftast saknar lite som det var förr att man ringde eller hälsade på. Men nu mer har vi alla så mycket att göra så då blir man nöjd att vara bara hemma. Hundarna har det fixat sig för Anki och Jim har dom på måndag och onsdag, Gabbe har dom nästa helg när Jan jobbar natt. Det har oroat mig mycket, katten får vara inne här själv på natten när Jan jobbar. Sen ska jag hem veckan därpå senast, känner jag mig själv så börjar jag tjata tidigt om att åka hem om jag mår skapligt. Men tror de håller mig kvar tills de är säker. Trevlig helg till de som läser. Jan uppdaterar säkert hur det gått på FB.

Oro hela tiden nu

Nu dras det ihop sig och min oro är på hög nivå. Och orolig för lilla Esmeralda som har hög feber. Allt groggar igång min oro nu. Vet att det är en stor operation och att man kan få leversvikt och en massa annat. Jag erkänner jag är rädd. Men det är nog helt normalt att känna så. Trött hela tiden men det är nog efter strålning nu. Drömmer en massa konstigt vaknar svettig. Det har ju gått så bra och jag har inte varit orolig så här tidigare sen jag fick cancerbeskedet. Jag är optimistisk än och det är nog de på sjukhuset med, men rädd kan man vara ändå för att nåt går snett eller att man mår piss efter operationen. Orolig är jag över hundarna och katten när jag ska vara borta. Tror inte det finns nåt som inte oroar mig haha jag i ett nötskal det, men jag var bättre med det länge. Men ni ska se efter allt detta kommer jag att vara en stark trygg person. Tror att det här har en mening att det blir nåt bra i slutändan. Jag skulle bara vilja träffa mina barn och barnbarn lite innan jag åker in nästa måndag, men svårt då flera är sjuk och jag vill inte riskera något nu. Ha en solig bra dag idag. Ta hand om varandra livet förändras snabbt.

Hemma igen.

Ja då har man gjort sina fem strålningar, hemma utan service som man hade på hotellet. Vilken härlig personal, vi som var där som patienter måna dom om väldigt mycket. Fick kram av han som oftast var i restaurangen innnan jag åkte hem. Dit vill jag nån helg med Jan. Nu en vecka hemma sen nästa måndag den 14 ska jag vara på avd 70A2 kl nio på morgonen sen op. Dagen efter. Trodde Jan skulle kunna stanna kvar och komma till mig när jag vaknat upp. Men det var ingen ide sa dom för jag kommer att ligga på uppvaket tills på onsdag. Då är det lika bra han åker hem på måndag och kommer tillbaka på onsdag. Jag börjar gruva mig riktigt nu hatar ligga på sjukhus. Och hatar att ha ont. Råkade titta på nån sida här på nätet hua det borde jag nog inte gjort. Såg att många insjuknat igen efter ett par år i samma eller i annat. Men det är väl dom man ser om de som det går bra för hörs väl inte lika. Jag gillar inte alla behandlingar så det är dom jag gruvar mig för och op. Men tror att jag kommer att leva många år till. De flesta jag träffade på hotellet den här veckan hade bröstcancer. För de som inte vet så har de rivit patienthotellet i Gävle så därför får vi bo på Clarion hotell. Och det var en härlig upplevelse. Fast virrEva har ju svårt att hitta vart hon än är. Men gick ju bra. Jag med min ångest men det gick fast det var jobbigt men jag fixade det. Helt underbar personal även på strålningsmotagningen lika som på onkologen fast de hör ju i hop ligger bara en bit ifrån varandra. Ja då är det avklarat nu leverop. Sen tarmen med påse på magen ca 6-7 veckor efter levern. Sen cellgifter på det så nog vet jag vad jag gör från nu och hela sommaren. Men det finns dom som har det värre och inte har jag långtråkigt heller. Som jag alltid har klagat på vill inte vara ensam. Nu så träffar man ju massa folk vid behandlingar och op. Är så glad för Malin och Gabbe ska flytta ihop. Kommer att bli så bra det Malin är en så härlig tjej och hon står stadigt med båda fötterna på jorden. Så vill jag bli med och tror att efter allt detta så gör jag det. Nu jobbar Jan helg sen har han bara en natt nästa vecka så vi får rå om varandra då. Synd att flera av barnbarnen är sjuka. Ella har lunginflamation och nu hade lilla Esmeralda 39graders feber och hon har haft hosta och varit hes några dagar, så vi får hoppas att hon inte har samma fel. Nu ska jag sätta igång och göra ordning mer mat och fylla frysen med den. Lämpligt att bara ta fram sen. Ha en bra regnig dag alla.

RSS 2.0