Hatar kylan!

Nu vägrar jag gå ut är alldeles för kallt. Då är det bättre att sitta inne här när jag ändå inte behöver gå ut. Har haft ont i halsen och hosta över en vecka nu. Less man blir när det är så kallt varje dag nån varm dag kunde det väl vara då. Jag vill ingenting just nu så tråkigt Jan jobbar ju sina roliga tider så man är ensam hela dagen och kvällen så tråkigt så. Ja jag klagar som vanligt men är ingen vintermänniska.

Lite flytt av möbler 
Ja lite bilder sen vi flyttade runt möblerna lite härom veckan. Den sista bilden en liten bakom vår stuga där ska båten ligga i sommar. Längtar redan dit.Till sist en vinterbild

Snö snö kallt och blåser!

Jag gillar inte vintern alls, jo om det bara är lite snö och ca -5 grader. Jan jobbar och jag sitter här som vanligt och glor in i denna maskin. Hundarna trycker sig imot mig och det är varmt och skönt. Åkte till stan idag i min lilla ford men dålig värme och ingen fläkt så fick skrapa is på insidan hela tiden. Vete sjutton hur jag ska göra med den bilen. Får väl skjutsa Jan till jobbet och ta hans bil sen hämta honom 23.00 på kvällen. Om vi inte hittar en annan andra bil då till rätt pris. Ja vi får se hur det blir med den saken. Känner mig lite insnöad nu för det har kommit bra mycket nu. Vill ha sommar nu så vi får mysa ute med hundarna och åka i båten som vi köpt och som ska komma hem hit snart. Jan som köpt den av en på jobbet. Har legat till sängs måndag-onsdag ont i halsen men även mått illa men det är troligen en biverkan av en medicin jag fått. Första advent på söndag det går så fort allt nu mer. Längtar nu tills Jan slutar jobba sen blir det sova.

tråkigt inlägg

Dagarna går så fort hinner inte riktigt med. Snart jul och lite jobbigt men roligt. Mår så bra sen vi flyttade slippa all a ljud från alla lastbilar och alla som man inte vill se så härligt. Idag har jag varit väldigt lat inte gjort nå vettigt utan bara varit med mina små vovvar. Längtar tills den här vintern är över ogillar skarpt kyla, ja än är det väl inte så farligt men det blir väl. Jan har köpt en plastbåt som vi ska åka i så fort det blir sommar. Han passade på för han fick tag på en till bra pris. Härligt ut och ro i sommar fast känns lite långt dit.


Kaisas härliga bild på sina barn gå in på hennes sida och titta vilka bilder. http://www.fotografkaisa.se
helt otroligt va hon kan.

snart är det jul

Mina små hundar Zeke och Marrta vill inte vara ute lång stund nu när det börjar bli kallt, inte jag heller. Jag är ingen vintermänniska. Hösten gillar jag när man kurar ihop sig och tänder ljus. Njuter av lugnet här ute slipper allt som var jobbigt där fast huset är ju kvar men Gabbe hyr det. Ja och det känns bra det för vi har så mycket grejor kvar i källaren som vi får ta i tu med sen.
Kaisa ska ju ha venisarge på galleria mazarin i söderhamn och vad blir det för datum om inte 11 dec då ska vi med Jans jobb till orbaden på julbord och ska sova över där lyx värre. men så typiskt att det blev då för vi ska vara där 12 på dan och kommer hem dan efter. Men vi var ju med i Sundsvall jag och Gabbe men inte Jan. Det håller ju på till januari så vi får gå en annan dag.
Ja nu är det snart jul och jag hoppas vi kan vara tillsammans på julafton som vi brukar. Älskar min stora familj. goa Marrta

Helg igen

Ska försöka ta mig iväg till Kilafors och tända ljus på min Monicas grav. Ja min för pappan bryr sig varken om hon som är död eller de som lever av barnen. Tragiskt men sant. Det är så fint på kvällen den här helgen när alla tänder på gravarna. Sen ikväll får väl hundarna och jag tända ljus här hemma för alla andra vi känner som är borta. Fast jag är övertygad om att de finns någonstans. Lite tråkigt med dessa helger varannan helg ensam hela dagen och kvällen. Fast det går bättre och bättre.


Kära minnessaker efter mormor som hon hade på en hylla som jag fått.Lika dom här satt alltid och tyckte de var så fin nu är de lite kantstötta men tycker så mycket om dom. jag älskade min mormor. alltid snäll mot mig, varje gång jag var sjuk och hemma från skolan kom mormor o morfar med kalleankatidning och lite godis oh vad glad jag blev varje gång. Jag saknar henne än och hon dog 1985   84 år blev hon. Morfar dog nåt år tidigare han var snäll men envis mormor ville ha tv men det skulle de inte ha men när han dog köpte hon en. Känner ibland att jag inte träffade henne mycket nog på slutet men då hade jag två barn och ett som dött några år tidigare så allt var jobbigt.

Ja nu är man mormor själv till sju fina barn men två bor i Mora och Jan jobbar så konstigt så blir sällan man åker dit. Men nu kan de komma och sova hos Gabbe för lotta är allergisk och han har stort nu och inga djur.

 Det var repotage om Kaisa med bilder i Tidningen foto nu i oktober och som henne lärare sa det är inte fy skam det inte. Handlade om hennes utställning som hon hade i Sundsvall och som hon ska ha i Söderhamn i dec-jan barnsnyfikenhet.gå in på hennes sida och kolla http://www.fotografkaisa.se hon är jätteduktig

Trött så trött

Men det är ju den årstiden så är väl bara att lunka på. Idag har vi äntligen fått vara bara hemma och Jan är ledig onsdag och torsdag sen blir det ensam helg igen då. Tur man har djuren jag går och pratar med dom när jag inte har nån annan. Känner mig lite besviken på en sak men det får väl vara som det är. Skulle felsöka min bil på verkstan i dag men när den nu helt plötsligt fungerar så är det svårt, vi får åka dit när det händer igen. Det är blinkersen och vindrutetorkarna som rätt som det är bara slutar sen börjar de funka igen.
Trivs så bra här och Gabbe trivs i sitt hus eller vårt som han hyr. Alla nöjda och glada. Ja imorgon ska vi fixa lite ute ställa in lite grejor om vi får plats innan det blir snö igen.

RSS 2.0