Snurrigt!

Är så stressad av allt som är nu och då blir inget riktigt som det ska. Nyss balen och onsdag studenten. Allt som inte blir gjort inget städande inget iträdgården. Det känns som om man åker karusell och jag vill kliva av.Våren är jobbigast av allt för mig som har depp perioder. Hösten fungerar lite bättre men har väl mer eller mindre där imellan. Hoppas allt lugnar ner sig sen. Sådana här dagar längtar jag ut till en liten stuga långt ute i skogen där jag finge sitta själv en stund, men blev väl helt tokig då. Och inte skulle jag kunna vara helt själv heller haha.

Sonen dagen efter balen ser inte allt för pigg ut hihi. Man mår som man förtjänar.Får se hur det blir nästa vecka om det är solbrillor då med.

Till Mora för att gratta Patrik 25år GRATTIS!Här är 25åringen ser lite lessen ut vill inte bli gammal kanske

Den här godingen är min goa Noah


Fint väder hade vi också och god smörgåstårta fick vi tack så mycket.Noah är jätte duktig på att spela bandy helt otroligt så liten som han är. Nu dröjer det bara till onsdag innan vi träffas igen. Det var så roligt att få träffas. Synd bara att vi var tvungna att ha Stej med ingen höjdare.

Balen för Gabbe!

Ja då var det dags för balen med fint väder och allt man kan önska sig. Som tur var löste det sig med bil igår kväll Jan ringde Ola Svärdhagen och Jan fick låna en tvåsittsig mersa cab v8 så det blev så bra.

Ja hoppas allt går bra för det är efterfest på tranan till fyra imorgonbitti, hur ska jag kunna sova då? Ja hispigare mamma finns nog inte. Men vad ska jag göra jag får väl inte vara med. Det har varit en uppstressad dag idag och hur ska det inte då bli på onsdag när studenten är.Och imorgon ska vi till Mora och Gabbe ska med har han sagt vi får väl se hur det blir med det. Ska försöka sova men det blir nog dåligt med det. Natti


spikmattan!

Den indiska spikmattan                    provas av alla.

Lite bilder!
Julia och Ängla sover här inatt när mamma och pappa jobbar. Elvis och Ella med föräldrar kom in en liten sväng med.
                                                                                      
                                    
                                   Ella fyra veckor idag.
                                                                                                  
Elvis skickar slängkyssar.
                                                                                      


Vilket härligt väder det varit idag nu känns det som om sommaren är nära. Jag har inte gjort nå många knop idag, vi var på jysk en vända Jan jag och Gabbe. Borde gjort så mycket men blir så lite. Har köpt en Indisk spikmatta att ligga på 15-30min fast den är gjord av plastgrejor men oj vad det kändes men himmla skönt när man legat klart på den jag blev totalt avslappnad. Somnade och blev så lugn den finns att köpa på lilla gröna huset på stan helt suvurän grej. Gå in och kolla på den i affären. Jag tycker den är värd vart enda öre.Bra mot värk stress och en massa annat.

en skön helg i husvagnen

Vi åkte till husvagnen kl 21.00 på torsdagskvällen, det tar sån tid för mig annars om vi åkt på fredag förmiddag. Säkert hade vi inte kommit iväg förän tvåtiden. Ja vi stannade tills idag, åkte hem på förmiddan. Sen kom det barn och uppvaktade sin gammla mamma. Fick så fina presenter men det är just att de kommer ihåg mig som betyder så mycket. Jan och jag hade en skön helg i husvagnen. Vi var ute i solen och ute och gick några vändor det var så avstressande. Men det var nollgradigt ute varje natt.
En trollslända satt ute i gräset när vi satt där så passade på att fota den. vi gick en promenad på 45minuter och det var så fint där vi gick.

mycket fina platser ute i skogen
jag kopplar av där och ser fram imot  att vara där i sommar. natti

Bakning

Min dotter Anki skulle baka idag men hade missat att handla. Så mina barnbarn Julia och Ängla kom ner till mormor först och lånade strösocker sen gick de så fint hem

Ja sen ringde hon och ville låna havregryn men det var vi utan, en stund senare ringde hon en tredje gång då ville hon låna pärlsocker hihi och det hade vi. Ja så kom mina smågryn igen så duktigt och hämtade det och knatade snällt hem igen. Men det tog en stund så Anki ringde och frågade om de var kvar men de hade gått. Då kom Gabbe hem han hade mött dom då hade de stannat och lekt med en nyckelpiga. Ja det finns många saker som kan få barn att inte stressa hem.


Ja det är tur vi bor nära så kan dom börja gå själva till oss nu när dom vill. De bor på gatan ovanför oss.  Julia 6år och Ängla 4år gofisarna våra.

Besök

Kaisa bytte foto åt mig här på bloggen och det är hon som fotat det också.


Fick besök i dag när Kaisa hade varit på bvc så stannade de hos oss och väntade på pappa David.
Hon var vaken mycket idag lilla Ella. Elvis lekte med grannflickan idag det gillade han.
Den bilden med mig och Ella har Kaisa tagit
Ja så såg min dag ut med småfrämmande Ella hade gått upp bra i vikt och vem gör inte det om man äter som hon gör idag var det nog en gång i timmen.

Icko


Ja det här är ju min tokiga fågel Icko som är en svarthuvad vitbröstad papegoja. Han är ute hela dagarna nu och stor trivs utforskar rum för rum. Går in och äter och ut igen. När jag borstar tänderna försöker han ta tandborsten. Jag vill ha fler papegojor men de är så dyra synd. Ja den här är inte lika dyr som riktigt stora tror de här ligger på 5-6000kr, Han busvisslar och säger sitt namn och godag godag hoppas det kommer mer. Vi köpte honom tillsamans med Jörgen en nymfparakit. Imorgon ska Kaisa till bvc och väga Ella får se hur mycket hon gått upp. Sen skulle hon hälsa på hos oss med barnen. Ja i dag blev det ett tråk inlägg igen. Men har inte mycket att skriva om just nu natti

Lilla Noah i Mora!

I förmiddags så slängde Jan ut mattorna och började städa, och det behövdes är hundhår överallt. Jag blev glad för jag har ingen lust alls. Jag började och skulle hjälpa till men sen ringde telefonen och jag slapp. Idag så pratade jag med mitt barnbarn Noah som bor i Mora, han är så duktig att prata och jag kände att nu var det länge sen vi träffades. Men om två veckor träffas vi ska bli så kul.
Här försöker han nog ringa mormor, han säger ibland ringa mormor. Men snart träffas vi när din pappa fyller år. Det är lite tråkit att de inte bor här men förstår ju varför de bor i Mora och det är ju bara att åka dit men det är alltid någon som jobbar eller så. Men det ska väl bli bättre och blir lite lättare nu när det blir sommar.

Katastrofer

Vilken seg dag,inte gjort nå kul alls. Fast vet inte när jag gjorde det sist heller, fast allt blir ju som man gör det . Jag har en förmåga att klaga men gör ju inget åt saker och ting så då får jag skylla mig själv. Och när man tittar på nyheterna ska man nog vara glad att inget händer, stackars folk där ute i världen jordskalv i kina med massor av döda och skadade och Burma cyklom och här sitter jag och klagar. Ska försöka tänka på att jag och de mina har det bra vi. Fattar inte vad mycke katastrofer det är nu mer och här klagar jag på lite snö och kallt väder de skulle nog vara glad om det var bara det dom hade. Man borde tänka oftare att det finns dom som har det värre, men det slår man ifrån sig och fattar inte hur det är igentligen. Jag är ju en gnällkärring jag. Ska försöka bättra mig lovar att försöka. Gabbe är ute på något som vanligt och jag är hispig som vanligt när han är ute. Och vems fel är det tro jo han systrar som har berättat om hur dom blåste mig och jag fattade aldrig vad de gjorde. Hm så är det så minstingen får stå ut med mamma han när hon ringer och han står på dansgolvet haha. Ursäkta ska bara svara mamma sen kan vi dansa. Tänk när han flyttar i lägenhet nu ska jag ligga här och ringa och kolla att han kommit hem? Ja helt säkert om jag känner mig själv rätt. De du Gabbe det blir inte nån skilnad haha. Jo ska skärpa mig.
Du är ju inte liten längre. Natti ska sova itid nu och inte ringa Gabriel.

Tokväder!

Fy f.n för detta väder. Skitkul nu när man började se sommaren komma och då snö!! Uff vad sur man blir. Ja nog om det lika jämt jag gnäller jämt på vädret för kallt för varmt för blött blir nog aldrig nöjd. Men det är ju bra man har något att prata om iallafall. Idag var vi till Hällbo och hälsade på en liten sväng, det går så fort med Ella hon tittar så stort på oss nu. Elvis var fullritad med tusch han hade fått pennor och det märktes då. En som njöter dagarna lång är Icko som får vara fritt ute i huset hela dagarna nu, förr fick vi stänga in Venus för annars åt hon upp Icko.Fast nu börjar fjädrarna växa ut lite han plockar sig när han har tråkit tror jag han ska vara med överallt. Rolig är han när han ser på tv hoppar till musiken reklamen gillar han nog bäst. Har just tittat på så ska det låta jag gillar det programet blir oftast glad av det även nu. Nej nu slutar jag skriva har inte ett dugg att skriva om trök bara ha en bra kväll


kollar på sanningensögonblick

Hugaligen för att vara med i ett sånt program. Jag skulle aldrig vilja lämna ut mig så. Vilka frågor de har ja men dom vet ju vad dom ger sig in i. I dag har Jan åkt runt med mig och vi har uträttat en massa ärenden. Jag hade ingen lust först men väl ute så gick det bra vi hade riktigt kul. Köpte en ny boxer våran var gammal och klumpig, en ska vi nog ha i husvagnen. Det kommer lite snöblandat ikväll här hos oss nu ikväll snacka om skiftande väder. Hoppas vi får varmare snart igen.


Om ni visste vad jag saknar detta tankar kommer att jag kanske skulle tagit lån och opererat henne trots att hon snart skulle blivit 9år. Det är ju lugnare nu med en hund men va jag saknar dig min älskade Venus. Fast  10000-12000 tusen är mycket pengar så det var ju inte bra när hon var så pass gammal.Skitdag

Ja inte har jag blivit nå bättre iryggen och domningarna är kvar.Vi tänkte åka till husvagnen i dag men jag orkar inte, får bli en annan dag istället. Jag har huvudet fullt med saker så jag måste sortera lite uppstressad som vanligt för något som jag inte behöver vara. Eva i ett nötskal. Det är som en karusell och jag vill kliva av. Ja får se om jag lyckas nån gång. Känns lite konstigt att Gabbe ska flytta också men det har känts så varje gång nån flyttar ut. Minns när Lotta flyttade när vi lämnade flyttlasset i Orsa vad jag grät på vägen hem.

Jobb och lägenhet

Nu har sonen Gabriel fått jobb hela sommaren ska han jobba natt på Karlslund. Sen till hösten blir det väl industri någonstans. Han har varit och tittat på en lägenhet i kväll som han blev tippsad av bollnäs bostäder, ingen kö så först till kvarn. Ja så då bokade han den sedan han tittat på den 2rum och kök. Imitten av juli flyttar han och vad rum vi får som bara står. Och jag tror det blir tomt när sista flyttar. Får väl tvinga hem han och äta ibland.Då ska vi nog göra om rummet uppe och flytta upp igen. Gabbes rum vet jag inte vad vi ska ha där, datarum kanske och gästrum här nere. Jag fattar inte att det snart är nitton år sedan han tittade ut det går så fort.Vi var barnvakt för första gången åt Ella.

Ikväll var vi barnvakt åt Ella för första gången medan de åkte och fixade ny mobil, det blev bara en halvtimme och hon sov hela tiden. Söt ör hon som sin bror. Var och fick en omgång hos kiropraktorn idag jag är öm överallt. Han tog tag i huvudet och knäckte till så det brakade åt båda hållen och sen gick han på ryggen rejält. Gud så öm jag är men det blir säkert bättre imorgon. Ja sen när jag kom hem fick jag frossa och fick bädda ner mig i några timmar. Jag har blåmärken också men bara man blir bra så. Snart är det studenten med allt vad det innebär och vår deppet är här fullt ut har ingen lust med nåt alls nu. Fast imorgon måste jag till min flickas grav och göra iordning. Tungt när man mår så här.Nej nu ska jag krypa till sängen natti

Lite fler bilder ftån helgen


Jan ser ut att undra om ölen är drickbar och det var den haha Han är alltid på språng min gubbe fyller på vatten och ..
sånt. Sen sitter han och Stej och njuter av vädret. Ja vädret var helt underbart i helgen kyliga nätter bara. synd att det blåst så mycket idag. Nu har jag äntligen beställt tid hos en kiropraktor för ryggen i morgon halvtio ska jag dit.

Helg i husvagnen
,

Vi fick främmande i husvagnen av Ragnvi och Ingemar det var så länge sedan vi träffades Ragnvi och jag. Vi hittade varandra på bloggen och nu bor de nära vår husvagn fast inne i trönö. Sen kom Bengt-olov och Eva som vi står hos det blev en rolig kväll med gammla minnen.


Här på denna fina plats bakom vår husvagn ska det vara gammla gravar så jag går inte gärna ut själv efter mörkrets inbrott och kissar där inte.

så mycket vitsippor det finns där vi har husvagnen det lyser vitt överallt. Synd bara att de inte står så länge.
Och även familjen Malm Sturesson kom en vända och fick kaffe stackars Elvis hade fått nå utslag som troligen kliade. Inge saft hade vi hemma heller det måste vi ta dit nästa gång. Ja en mysig helg har det varit lite promenader har vi hunnit med också.

Var till husvagnen.Vi var till husvagnen och gjorde ordning allt så vi kan åka dit imorgon, stej och jag gick på en väg alldeles bredvid husvagnen och så här fint var det.
Stej satt länge så här och tittade ut över åkern och vattnet. Han gillar att vara i husvagnen men vi måste vara inärheten.
Ja det var nog den fina utsikten han tittade på. Eva.E kom och tittade också när vi var där. Jag längtar att åka dit imorgon och vara där till söndag. Känns jättebra plats också att stå på allt tack vare Eva Eriksson

Barnafödande

Har nyss legat och krystat igen för jag har tittat på barnmorskorna. Jag är glad att jag slipper föda fler faktisk har förr fem barn fast min första blev ju bara 3månader. Man glömmer så fort hur det känns att föda det är ju tur det för annars blev det kanske bara ett barn. Jag nöjer mig med barnbarn nu och njuter av att jag kan göra vad jag vill nu mer. Till helgen ska vi till husvagnen och slappa och hoppas på fint väder. Vi har bara bilder från mobilkameran där den står nu men ska fota lite när vi är där.image365image366

Ja här står vi och det här är utsikten vi har med bad nu när vi kommer dit ska markisen ut och allt annat ska göras.
Vi har solceller som vi kan köra tvn och annat med.  Som sagt dåliga bilder med mobilen.image368
image369

Ja det var gubben på ett av hans jobb och sen Elvis små ögon.image370

Godisgubben

Fyndade idag!

Vi var till Erikshjälpen i dag och hittade en jätte fin lampa som jag bara måsta ha. Och bara 55kr jag som älskar lampor.

Här är den med prismor och jag älskade den bara. Sen ikväll kom fam. från Hällbo en stund så vi fick träffa Elvis och Ella en stund medans Pappa David tränade.
411984-362
Här är lilltrollet


Och nu kom jag på måste ringa och höra hur Noah och Lotta mår idag
de mådde inte så bra igårkväll inte.

Beställt förstoringar idag.

Idag satt jag och letade bilder på Venus och Stej och skulle beställa. Det var svårt att hitta någon riktigt bra på Venus men vill så gärna ha. Då kom tårarna igen och ibland hör jag henne komma tassande tycker jag. Stej saknar henne han med det syns.
                                                                  


                                                                     
                               Undrar vad det är för nåt som kommit
                                                                      

Beställde  den här på Ella. Pratade nyss med Noah han ville ringa momo han har feber och är dålig och ville inte sova stackarn. Lotta är också sjuk så det måste vara jobbigt. Moffar fick honom att säga att Leksand är bäst så nu mår
 han bra fast det var ledande fråga haha.
  

Gabbe mådde inte så bra han undrar om det beror på vad han druckit.

Lite fler bilder från igår också  image356image357

Värd paret som båda hade jobbat natt och var säkert trötta. Och det är jag med nu surr Eva ska sova natti

Firade Jim 33år och Ängla 4 år

Ja idag var vi och firande både far och dotter, Ängla fyller nästa helg men är borta då så det blev idag.

411984-340

Här är hon lycklig fick den av sina föräldrar.

411984-342

Vet inte men hoppas han blev glad med.Och här kommer tårtan
411984-343

Den var jättegod det var en trevlig eftermiddag Julia var inte inne något så hon kom inte med på bild

100år

Jag känner mig som 100år, trött trött och åter trött sover och vaknar en gång i timmen.Så har det varit varje natt en tid. Hoppas jag kan sova inatt det vore gudomligt. Men ska väl inte klaga kan ju lägga mig och vila på dan om jag vill, men då vänder man väl helt på dygnet. Kaisa stackarn har feber bara det inte är på grund av snittet bara, men hon är fyrkyld också. får se hur det är imorgon hon ska till barnmorskan då och väga så hon kan ju fråga då.
bilder från Ellas andra dag. Jag har inte tagit nå nya träffade henne en stund bara igår. Ja då har man fem barnbarn blir till att köpa julklappar i tid i år.Lotta med familj skulle ha kommit hem imorgon men hon är sjuk ligger i feber hon med stackarn.


Grattis Jim på födelsedagen!

image337

Nu har de kommit hem.

Kaisa fick åka hem idag fast det blev rätt sent , läkaren skrev ut astmamedicin till Kaisa som hon måsta ha på vägen hem utifall. David fick ta ut det innan han hämtade henne. Hoppas det går bra för henne hemma, hon snittades ju i tisdags.image330


Här ligger Elvis och tittar på simpsons han älskar det.

image331

Lilla EllaLilla Ella så söt

image325


storebror Elvis med lilla Ella
Det var mysigt att se den lilla idag. De mådde bra båda två, Kaisa pigg trotts snitt fast  i går fick hon astma och fick ligga med mask och andas i sen släppte det.Elvis blev lite  lessen när han höll i sin syster och hon började gråta.
Sen när vi kom hem var vi bjudna till Anki och Jim på mat mys pys nej nu somnar jag snart natti

RSS 2.0