Gävle idag igen!

Sen blir det Bollnäs i fortsättningen. Men kommer att få tavegyl intravenöst så blir heldags sova då varje första dagen när jag får två sorters cytostatika. Trött surrig i huvudet men det blir så sa dom idag. Tappar ord säger fel saker. Men de lugnade mig att så kan det bli. Gick bra idag bara trött. Och just ja köldkänslig kan inte stoppa in händerna eller huvudetv i kylen eller frysen. Sticker värker händerna bara jag tar i något lite kallt. Så nu är det vantar inne och ute. Fast glaset är varm och inget i känns det som is. Det jobbigaste är att man blir så isolerad när alla är sjuk så går inte att träffa någon. Men så nöjd med Jans nya schema. Hoppas de blir så är visst på prov. Nej nu kan jag inte hålla ögonen öppen längre natti.

Sovit hela dagen!

Skulle ju ner idag till Gävle bara för att jag fick feber sist. Fick tavegyl intravinöst för febern, somnade som hon sa att jag skulle göra. Sov hela vägen hem och la mig direkt hemma vaknade och åt strax före sex. Sen efter sex ringde läkaren Katlin och ändrade på laxeringen och när jag sa att jag inte sett något blod på ett tag så var det positivt hon trodde att det kunde vara så att det hjälper med de cellgiftet jag har. Synd bara att de vill att jag ska åka imorgon med till Gävle för behandling, men de ville se att allt går bra nu. Den här gången har jag fått den biverkan som gör att man inte kan ta i nåt kallt känns som om man håller i en isbit bara man tar ibett glas. Lika när jag tvättar mig sticker och värker i fingrarna. Det kunde ju komma och gå så inte kan jag ta ut något alls i kylen utan handskar. men bagateller hoppas bara jag kommer att kunna dricka och äta. Lika trött igen och stackars Jan får köra mig till Gävle i morgon igen. Hoppas jag får ta alla behandlingar i Bollnäs sen nu.

Gävle och behandling!

Ja dags igen då och börjar gruva mig igen. Idag och i går kväll kom väl första riktiga reaktionen på att jag har cancer. Inte för rädslan men för min tarm som ska än ta laxoberal och nästa stund stoppande och så viktigt att det inte blir stopp. Så nu ska jag fråga om de inte redan nu lägga en stomi, de har ju sagt att det kan bli akut att jag får göra det om det blir stopp. Och jag kommer ju att få en hur som hellst sen. Trött på att inte veta på kvällen om jag ska ta laxoberal eller inte. Kan snart inte gå ut om det ska vara så här. Så imorse satt jag här och storgrät när Jan kom hem från att jobbat natt. Var då på lab idag och har inte hört nå från Gävle så då har väl blodväderna stigit sen förra behandlingen. Men sen mitt på dagen sen jag varit med Gabbe så mådde jag bra igen. Men måste ta upp det här i morgon för det är det som är jobbigt. Önskar jag hade kunnat åka till Valbo imorgon medcmen det hinner jag inte. Var på mammografi idag med idag den som man blir kallad vart annat år. Ja det känndes ju onödigt för har ju redan cancer. Men kan ju vara bra att kolla dom med. Ja nu önskar jag bara att inte biverkningarna blir svår den här gången.

Helg sen kör jag igång igen!

Lite gruvsamt när man aldrig vet hur biverkningarna blir. Men nu sist var ju bättre än förra. Måndag blir det lab för att kolla att mina värden stigit innan jag får till gävle på tisdag. Idag har jag legat och småsovit i nästan två timmar, trött ändå. Hundarna väckte mig med en puss och ville ha mat. Jag hade tänkt göra en massa idag men var lite lat så blev inte så mycket. Jan jobbar från 7-20 idag så skönt då kan vi umgås ikväll gillar verkligen hans nya önskeschemat. Vi hinner umgås mycket mer på kvällstid för började han två och kom hem ett på natten. Var uten på en kort promenad men det var så halt och just nu vill jag inte bryta något ben. Jag bara längtar så till sommaren och kunna vara ute och mysa. Tänk att sitta ute och få grilla.


eller en mysig sommarkväll när solen just går ner.Sitta på verandan och njuta.Och alla blommor som kommer upp runt stugan.


Ja blev nästan bara bilder som vanligt, men ha en bra helg

Nu har jag bra dagar!

Toppendag igår var på combigrillen så gott. Det är bara tröttheten men den är inte farlig alls. Så nu ska jag må bra fram till tisdag Gävle igen då hoppas det går bra så jag får köra allt i Bollnäs sen. Bara för febern men nu ska det gå bra. Gabbe ska köpa en annan bil och vi ska ta hans golf disel en årsmodel 07. Vi säljer våran Nissan, den här golfen drar bara 0.4-0.5 våran drar lite mer men den drar inte mycket heller. Blir bra det när man ska åka mycket. Solen lyser kännns som vår droppar från taket. Får jag må bra varannan vecka så är jag nöjd. Och tar cytostatikan med är jag ännu mer nöjd. Just idag känns det som jag klarar allt även påsen på magen kommer jag nog att fixa när jag får den har väl inget val än att ta den. Men allt känns som bagateller när man får en sån här sjukdom. Man bryr sig inte så mycket om saker som var så viktiga förr. Livet får en annan mening och jag tror att det här är en mening med min sjukdom. Sen ska jag ta upp mina kurser troligen hos Margitta igen. Men även andra. Allt när jag blir frisk eller blir lite bättre. Ha en fin dag i solen det ska vi ha Jan , jag och hundarna

så trött!

Trött som bara den men hellre det än som det var förra behandlingen. Fast magen är inte så snäll bor på toa både dag och natt just nu känns det som. Smällar man får ta det. Känns lite som vår i luften fast nätterna är kalla. Längtar så efter vår och sommar nu så man kan vara ute mer. Vill ut med båten och mysa och fiska. Jag ror Jan fiskar. Fick främmande idag blev så glad grannen nere i Dammens Barbro, kul att hon kom.Zeke på sin nya sackosäck från Art By Mya och Lola Sanna det hjälps åt med dom tror jag. Gör så fina saker målar syr tecknar allt. Hela familjen är så duktiga. Även systern med sambo som har AM Designe hundkläder syr otroliga kläder och halsband till hundar. Ja Zeke var väldigt nöjd.

Hoppas jag får må skapligt nu så jag hämtar igen mig till nästa behandling och det gör jag säkert. Ska ner på stan på onsdag till distriktsköterskan och lägga om min PICCline ska ju göras varje vecka. När jag får behandling gör dom det då men den andra veckan får jag åka extra. Det blir ett väldigt farande synd att jag måste till Gävle nästa gång igen men det är nog tryggast så. går det bra då så får jag köra i Bollnäs båda dagarna. Vecka 11 den 12 mars ska jag på datortomografi och så ska jag ha magnetrötgen den veckan med, har säkert skrivit det förr men minns inte. Då får vi se om det minskar nå eller om jag ska byta sort. Undrar hur man reagerar om det inte hänt nå? Ja den dagen den sorgen. Det ska väl gå och hitta nåt som stoppar upp allt. Ja en vanlig tråkig uppdatering men mår då bättre än förra behandlingen.Mår då bättre den här behandlingen!

Visst mår jag dåligt men inget mot förra gången. Men det kan vara olika från gång till gång sa dom. Men det som är jobbigt är att alltid är nån sjuk av barn eller barnbarn och ska ju passa mig för smitta. Längtar efter barnbarnen men blir väl bättre med när vi går mot våren och förhoppningsvis friskare. Jan gjorde mat igår kväll och jag ville äta isängen, men han ville ha upp mig. Då hade han dukat så fint och stekt pepparstek, klyftpotatis och pepparsås och det var så gott. Aptiten har ju inte varit så bra mår illa men då var det så gott. Tänker ibland på att vad livet på en dag kan förändras, förr trodde jag aldrig att jag skulle få cancer och det går väl inte andra och funderar på heller. Men jag tror att det här har en mening med mitt liv att det kommer något bra ur det. Visst har jag dagar när jag är sur och pratar med min cancer och säger vad jag tycker om den och funderar över framtiden. Vet ju att det är långt gånget men ingen har sagt att det inte går att klara. Ska ju försöka få ner storleken på huvudtumören sen operera. Eller få stopp på den. Levern måste också opereras. Ja man får ta en dag i taget. Och än går det bra. Nu ska vi väl invänta snön so ska komma, tur Jan är ledig så får han skotta. Ha en bra dag.

Lite nyare min blogg.

Tack vare Kaisa som gjorde om min blogg. Bilderna på barnbarnen var ju gamla. Så nu har jag djuren här istället. Ja föutom febern i tisdags och lätt illamående och att jag har haft problem med magen sen behandlingen. Satt två timmar i natt och försökte. Men nu tror jag den har fått fart så hoppas det blir lättare den här gången. Jan har jobbat två nätter nu och det har gått bra. Han är ledig i helgen skönt det. Får hoppas jag mår hyfsat i helgen fast svårt med mat och dryck. Men många har det mycket värre. Det kan bli olika för varje gång,så lite svårt att planera något. Men allt går bara man vill. Nu ska jag försöka vila lite för de sa första gången att man skulle vila om man kände sig trött. Tar en tupplur jag

Börjar känna av biverkningarna!

Ja vet ju sen förra omgången att de börjar idag så bäst passa på vara ute och skriva här och på fb sen brukar jag inte klara det på några dagar. Hoppas det blir lite lindrigare den här gången, tror det för jag är mer förberedd och jag var väldigt orolig för hur det skulle bli sist känner mig lugnare nu. Det som gjorde mig orolig var ju febern som kom och allt annat har de sagt kan bli men inte det för var visst väldigt ovanlig men kunde bli. Borde göra undan lite saker innan det värsta kör igång om det blir så nu. Kan bli bättre den här gången men även sämre men jag tror starkt på bättre. Må illa kan jag stå ut med men att inte kunna dricka som sist var jobbigt när jag mådde illa och får ju bara dricka rumstepurerat och det har jag väldigt svårt för annars med. Och när jag mådde så illa gick det inte. Men nu tar jag inte ut det i förskott får väl se hur det blir. Är så tacksam just nu för alla jag har omkring mig på fb och andra vänner och familjen. Jag kan bara åter säga Jan är guld värd som står vid min sida varje dag ser hur han lider iblan. Även min goa familj jag är lyckat lottad. Det finns de som har det värre.som vanligt blir det en massa bilder med. kram till er som läser och ta och lev livet fullt ut


Kom på att det är ju min dotter Kaisa Sturesson som tagit de fina fotona

Var till Gävle igår!

Det skulle ju vara sista gången där sen bara Bollnäs. Men på kvällen fick jag frossa och feber, och när jag får 38 grader måste jag in och ta prover och eventuellt ankibiotika. Jag ringde och fick komma till akuten där de tog prover, sen vänta fick inte ens träffa läkaren där. Proverna var bra fick åka hem sen ringde de om srp så jag skulle ringa Gävle idag. Tydligen var det en väldigt ovanlig sak som kunde hända hade 39.2 tog alvedon när jag kom hem halv ett på natten sen vaknade jag feberfri imorse. Ringde onkologen och frågade om jag kunde ta nästa behandling i Bollnäs idag. Och det fick jag men skulle ta alvedon i förebyggande idag. Sen måste jag till Gävle nästa gång igen första dagen då de kör båda sorterna cytoctatika och då ville en läkare vara med och kolla. Lite jobbigt att åka men skönt när det kan bli lika igen. Ja än mår jag bra efter två dagars behandling men vet ju att det kommer torsdag eller fredag sist gjorde det så. Och det brukar vara så. Ja bara att ta dagen som den kommer nu.

Här ligger jag i Gävle i går och får min behandling gose nallen med från helena Lindberg och mitt turhalsband på från mina goa barn

Grattis Julia 10år idag!

Stor grattis vi kommer ihelgen om jag mår bra kram från mormor och morfar.

Söndag snart dags igen!

Nu är det snart tisdag igen och behandlingar, har inte börjat gruva mig än. Har haft en helt underbar vecka mår så bra både fysiskt och psykiskt. Och ätit upp mig ett kilo av de kilon jag tappat. Jag har gottat mig i allt sällan man gör det annars. Har inte ens varit i närheten av att vilja gå upp i vikt förr men nu. Ja nya upplevelser och allt jag går igenom är jag säker på att har en högre mening. Det är så mycket som bara går som en röd tråd igenom det här.

I fredags så ville jag ha ut mitt stora soffbord som jag tycker mycket om men som är för stort här. Jag lade ut en bild på facebook och efter en halvtimme ringer Margitta Wigren för de som inte vet vem hon är så är hon ett känt medium och har en massa kvinnokurser och annat. Jag har gått några hos henne. Hon satt i telefon och pratade med en vän och skulle ha ett bord men det är svårt att köpa ett nytt då hon har en stil som är gamla möbler. Mitt bord är nytt men ser ut som ett äldre i stilen. Sen går hon upp slår på datorn och ser min bild eftersom vi är vänner på FB. Hon ringde mig och ville köpa det så vi var dit med det i går. Hon gjorde en själsresa på mig där jag går tillbaka till händelser i livet. Och där tar hand om det lilla barnet som farit illa, ger det trygghet tar det i famnen och helar de sår som finns där. Ja det finns mycket att skriva om det men för att kunna läkas så är det ett måste. Hon har en lång bana av utbildningar och sen hon var liten har hon haft kontakt med de som gått över på andra sidan.
Blev en helt underbar upplevelse som jag känner att jag kan nu gå vidare.

Ja så till veckan förra behandlingen blev ju jobbig efter nån dag så torsdag till lördag var vidrig. Det ingen vet är om det blir lika eller värre eller bättre. Men det får jag se då. Börjar nog tappa hår nu efter den här behandlingen och då rakar jag av det.En bild som vanligt vet inte om jag lagt ut den förr men den är rätt ny så tror inte det.

Mår så jätte bra!

Det började smått vända på söndag, måndag var hyfsad men tisdag och onsdag mådde så jättebra. Ja inte bara fysiskt utan var så glad och hungrig ja sugen på allt. Jan började på nya schemat den här veckan, måndag jobbade han 15-23 och tisdag natt från 20.00-07.00 och vi båda tyckte det var jätte bra. Jag har funderat mycket förr på folk som skrivit att de har cancer och låter så överpositiv, men förstår nu. När man mår bra dom dagarna svävar man på moln, man blir så glad och man tar vara på varje sån dag. Ni skulle sett mig igår hur jag höll på med allt här hemma flyttade om och donade med allt och i en glädje som inte kan beskrivas. Sen får jag ta nästa vecka när biverkningarna kommer igen. Ska ju i väg tisdag och onsdag igen. Och idag blir nog en lika bra dag solen skiner och allt känns så bra. Jag är ju extra känslig nu eftersom mina vita är som lägst, men i tisdags var vi till combigrillen men jag satt i bilen och åt så jag slipper dra på mig nån infektion. Jag njöt av ha hamburgaren och strippsen. Gäller att äta upp kilona som rasade nu. Ha en bra dag alla njut av livet.

Länge sedan!

Jag har inte orkat uppdaterat här sen behandlingen förra vecka. Tisdag och onsdag var det men riktigt jobbigt blev det torsdag, fredag och lördag. Mådde så illa kunde inte äta dricka ja allt var upp och ned. Ska inte gå in närmare på det. Söndag skulle vi fira Kaisa som fyllde 25år i torsdags och kännde mig riktigt skaplig då. så vi åkte dit och fick god smörgåstårta gott med kall mat nu. Var skönt att få komma ut och träffa andra fast vi åkte dit före alla så jag slapp bli smittad av allt som går nu. Mina vita blodkroppar sjunker ju nu och är väl som lägst runt tisdag, sen ska de stiga igen till nästa behandling. Hoppas det är med det här som med att föda barn man glömmer snabbt och efter nån dag kan man tänka sig fler. Annars tror jag Jan får släpa mig till Gävle nästa vecka. Men jag har klarat det första nu kan det både bli sämre och bättre med biverkningarna framöver enligt läkare och annan personal så olika. Tur man inte vet före. Jan tog ju semester förra veckan och tur var att de var snäll och fixade det på hans jobb vete katten annars. Ja så till gårdagen vi firade Kaisa men blev minst bilder på henne haha lilla Esmeralda stjäl all uppmärksamhet.
Ja som vanligt en massa bilder för att lätta upp lite. Om ni visste vilken härlig familj jag har är så tacksam och underbara vänner. Tack alla ni som finns för mig.

Och Jan är ju bara helt den som får finnas här och inte lätt alla gånger men ni är så underbara alla. Nu åkte han till jobbet så får klara mig själv om inte Gabbe kommer efter jobbet då. Men idag är det hopp om att det går bra.

Igår började allt!

Kl. 11 satte de PICCLINE och tog väl en timme gick bra tycker ja. Sen 13.30 började cellgiftbehandlingen två olika sorter. Och kortinson mot biverkningarna. Fick mycket information igen. Mycke biverkningar som är vanliga. Får inte gå ut utan halsduk för ansiktet mössa handskar. Lika med kyl, frys handskar på inte sätta in huvudet. Mådde inte riktigt bra igår kväll orolig lite spidad illamående. Spidad av kortisonet tydligen men fick en söm tablett av Jan sen somnade jag. Behandlingen i dag i Bollnäs var bara en sort men även kortison. Jan ville inte lämna mig ensam för bra mådde jag inte så han ringde och de var snäll ochbhan fick semester. Känns bra för mer biverkningar kan komma nu efter behandlingen. Nästa gång får jag första dagen i Gävle igen men går det bra då får jag fortsätta i Bollnäs. Och då vet man ju lite mer hur biverkningarna blir, men de kan öka med man vet inte hur man reagerar. Men det blev så verkligt allt igår när man såg de som låg där bredvid mig utan hår då känndes det lite jobbigt. Men det blir bättre igen. Matlusten är ju inte på topp men får i mig så det är ingen fara. Men fast det varit lite jobbigt nu så känner jag att jag ska klara allt. Ja jag är väldigt lyckligt med go familj och min bästa Jan och alla mina djur som tar hand om mig.

RSS 2.0