Nu är vi här!

Oh vilken härlig plats vi har, vilken känsla och sitta här.


Här checkar vi in.
     Det här är utsikten vi har från vårt fönster.

   Den här killen gillar att vara med

   Ser ni alla tre dom myser dålig bild motljus men ändå.

   De här sista är hemma på våran gatan snett utanför vårt hus. Jag gillar höstfärgerna. Ikväll var vi hos Lotta, Patrik och Noah mys att vi kan ses i morgon med.

Varning Mora här kommer vi!

Vi far till Mora imorgon för att ställa upp husvagnen på campingen där, nu står den på lottas parkering från 1oktober kan vi ställa den på plats men vi ställer en dag tidigare. Längtar dit igen gillar campingen och så tre personer som bor där, min dotter med fam.


      Här ska vi stå vid gästbåthamnen.


Ja det finns så mycket mer att fota där och ska göra det denna gång. Datan ska med så klart så jag kanske uppdaterar där.

Mjukmacka och rån ihop.

Elvis och Ella låg hos oss inatt. Ella är som en tv bara att stänga av henne när hon ska sova. Hon sov mellan 19.30-07.00 Elvis somnade en kvart senare men sov lika länge.

Nyvaken morfar med barnen i sängen.

Ni vet väl att man kan äta mjumacka och rån ihop det gör Elvis

Icko ska med till husvagnen.

Vi har köpt en lite mindre fågelbur till Icko så att vi kan ta honom med till husvagnen. Det blir för tråkit för honom att vara ensam när vi är borta minst två dagar. Han sitter ju bara iburen när han sover så det gör ju inget att den är liten heller. Han har ett stort behov av att vara omkring oss. Han vaknar runt nio på morgonen och då går han ut sen är han bara in och äter och så sover han vid 21.00. På tisdag åker vi till Mora för att ställa upp den för vintern, den står på Lottas parkering nu så då får Icko följa med.Nyfiken är han sitter på sista bilden och kollar ut genom fönstret.

Terry och bergsmeditation.

Det var bra när vi var på Terry Evans på måndagskvällen. Och på tisdag började jag på Bergsmeditation hos Sussi på Sussis harmoni. Hon har ju gått den utbildningen hos Terry och även mediala utbildningen. Det kommer att bli spännande fortsättning på bergsme.. för det var det redan första kvällen. Det är något som jag behöver jobba med. Lotta,Patrik och Noah var ju hem med då, så har väl nån bild från det.


Jag hann inte fota så mycket då var lite stressigt med allt.

Terry i kväll

ikväll ska Ja i väg och lyssna till Terry Evans det blir andra gången för mig har ju sett han på tv med. Han är så bra.  Och Lotta , Patrik och Noah kommer ikväll för Lotta ska också med på Terry. Anki, Jim och Kaisa med och tre från Trönö. Jag ska börja imorgon och gå på bergsmeditation hos Sussisharmoni hon har gått hos Terry och utbildat sig. Tror att jag behöver det kan inte bara sitta och vänta på att mitt liv ändras av sig själv. Måste börja leva nu innan det är försent . Nästa vecka ska vi till Mora och ställa upp husvagnen på campingen den står på lottas parkering just nu och väntar på 1 oktober. Men oftast är jag hemma eller i husvagnen gör inte så mycket annars. Jo jag försöker gå en promenad varje dag nu och det tror jag är bra för kropp och själ. Behövs en uppryckning hos mig både kropp och själ.

Födelsedagsfesten avklarad.

Ja idag har vi varit 13 personer här och firat Jan. Barnen med familjer och jag gick ihop om present. 50 minuter klassiska massage presentkort och ett presentkort på dressman. Ja  han blev glad. Jag gjorde två smörgåstårtor och det räckte bra. Roligt blev det och jag kunde förbereda och duka i tid då blev jag lugnfoto kaisa sturesson.blogg.se

Grattis gubben min 48år!


foto Kaisa Sturesson                                                                           

Nattspöken!

Ja här är mina små nattspöken, ser ni tunga och tänder är blåa det måste vara spöken.


Gandhi och jag.

Jag har varit och lekt med Gabbes katt ikväll. Gabbe jobbade 14 timmar idag och jag tyckte så synd om Gandi. Han blev så glad när jag kom och lekte med honom. Gabbe började 08.00 i morse och jobbade till 22.00 så det var långt för en stackars liten misse. Han jamade så glatt när jag kom han är ju så go.


Han är så mysig jag tänkte ta hem honom ikväll men Gabbe vill ju ha honom hemma imorgon när han är ledig. Jag skulle vilja ha en hel gård full med djur. På måndag ska jag gå på seans med Terry Evanns. Han är bara klockren, vi var iväg för några år sedan med och den första som fick ett budskap var min Jan och allt stämde så bra. Hoppas på en lyckad kväll då.

Vill så gärna att han gillar mig

Jag skulle vilja ha en till papegoja, Icko bor fritt helt nu buren står öppen men dit in går han bara om vi inte är hemma. Det konstiga är att han bara gillar andra mig går han undanför, jag är den som matar städar och ser till att han har det bra men det är Jan och inte mig han gillar. Händer har han alltid varit rädd för men på Jans armar kan han sitta, Jag vet att papegojor kan bete sig så här mot vissa personer eller föredra män eller kvinnor men det gör så ont imig jag som alltid är hemma vill ju ha honom att gosas med.
De är ju så dyra att köpa med, och vill ha en handtam eller en unge som man kan få handtam och gosas med, Stej är så snäll med fåglarna har ju en nymfparakit också. Jag får försöka spara pengar och köpa en till.Men Jörgen han tycker om mig han gillar alla han men trivs bäst i buren vi släpper ut han och han går in igen. Han är handtam.

Grattis på bröllopsdagen Anki o Jim


Nattgäster

Inatt hade vi gäster hos oss Julia och Ängla sov här, mamma och pappa jobbade natt båda två så då sov de här. De är så duktiga tittar på barnprogram, äter kvällsfika, borstar tänderna och sen hoppar de ner i sängen. Sover hela natten så inge problem alls sedan kommer pappa och hämtar dem halv åtta. Gissa vad de vill ha varje gång de är här jo pannkakor. Och det ställer vi gärna upp på.


Nyvakna äter de frukostpannkakor


Jan har alltid sällskap han vid köksbordet, Icko är alltid där Jan är.

Ännu en dag som gått.

Ännu en dag har då gått , en dag närmare jul. Idag var Stej och jag ute på promenad igen det var lite kyligt men skönt. Imorgon ska jag klippa håret men bara lite, och färga utväxten man känner sig som en ny människa då.  Det händer så mycket omkring oss nu mer, senast den unga tjejen som är försvunnen norrut och de har hittat bilen. Det känns som det bara ökar med mord och misshandel, det här året har det varit mycket som hänt. Man undrar alltid varför.  Det finns så mycket ondska svårt att förstå, inte underligt att man är orolig över barn och barnbarn. Jag har varit dålig på att fotograferat på sistone glömmer bort att ta med kameran. Oj nu börjar idol det vill jag se.

Är detta jag!!!

Nu är det nåt konstigt, jag vaknade tidigt i dag vilket inte händer annars. Upp före Jan ner drack kaffe läste ljusnan gjorde en brasa. Vi har fjärrvärme men eldar på hösten i braskasseten i öppnaspisen. Gick ut med hunden på promenad. När jag kom in åt jag frukost den brukar jag glömma för jag ligger länge. Är detta verkligen jag? Vad har hänt med mig. Jag lade mig 01.00 så somnade inte tidigt heller. Ja nu blir det nog snö om jag beter mig så här normalt haha. Och igår var jag ute på två längre promenader det var så skönt ska försöka hålla idet nu.Ligger som en padda.

Jag ligger här som en padda i min säng inte har jag klivit upp än. Men jag unnar mig det att ligga när jag behöver. Har hittat en sida med jättefina smycken som en tjej gör i Hällbo silversmycken . Fast jag kan ju inte länka vidare har aldrig fattat hur man gör. Ska höra med Kaisa om hon kan hjälpa mig. Tänk att kunna göra sådana grejor blir så sugen på att köpa. Undrar om hon säljer till någon affär här i stan. Men kan ju köpa direkt av henne.Och man kunde få smycken gjorda som man vill ha dem .


Kaisa rycker in och hjälper till....

Här är länken:
http://designbyl.se  
 Ja tack Kaisa vad vore jag i datavärden utan dig. Kaisa har lärt känna henne och på så vis fick jag sidan. Nu skrev jag till Kaisa och bad om hjälp och hon gick in  och hjälpte mig.
Idag vet jag inte vad jag ska göra, tar dagen som den kommer vet att jag ska ut på en promenad med Stej har bestämt att jag ska gå en längre sväng varje dag. Försöka utöka den för varje gång som det har varit en längre tid så har Jan fått gå med honom. Skärpning nu Eva. Sen har jag bestämt mig för att varje morgon hur än jag mår försöka tänka positivt, försöka kan man väl får se hur det går.

Visst är han go min Stej. Nyss hade han ett ep anfall igen han har haft det sen han var 9månader och han blir 10 år i februari. Hungrig är hans förnamn haha äter allt i hans väg. Undrar om jag ska ta och kliva ur min sköna säng kl är ju 11.45 ja är väl dags då.

Nu hemma igen..

Nu är vi hemma igen efter några härliga dagar i Mora. Vi ska åka dit och ställa upp husvagnen 1/10 för vintern. Då kan vi åka hit och träffa Lotta, Patrik och Noah. Jag kan inte sova borta ännu en konstig egenskap hos mig, jag vill vara för mig själv en stund på kvällen och bara varva ner och sen sova. Jag tror jag alltid varit sån men förr tvingade jag mig själv ibland. Och det känns så bra att bara få åka iväg någon dag ibland och lämna allt här hemma och bara vara borta ett par dagar. Och tänk att få träffa Noah kanske lite oftare det känns bra och få höra Patrik han är bara så härlig med sin humor.


Kräfor gott gottHär är han goa Noah i från MoraVi åt kräftor i kväll men Noah hade inte tid med det för som ni ser putsar han fönster åt oss.
Ja ni ser vem som duger bäst åt Noah Morfar så klart. Vi har bestämt oss för att ställa upp husvagnen här i Mora för den här stora fina Campingen är helt underbar. Man känner sig så avslappnad här och ändå är det bara 500 meter att gå in till stan.


Ja imorgon åker vi hem igen fast hade gärna stannat nån dag till men vi måste hem. Nästa gång vi kommer hit ska jag gå på en massa affärer. Tack för god mat och kräftor Lotta och Patrik.

Mora camping

I dag kl 13.00 anlände vi hit till Mora med husvagnen. När Lotta slutade jobba följde vi med henne till dagis och hämtade Noah. Han såg så förvånad ut sen utbrast han morfar jag sitter här och leker. Gofisen blev så glad att se morfar sen följde han villigt med och handlade. Vi fick jättegod mat som jag bara måste göra hemma. kassler och broccoligratäng och bulgur till jättegott. Har tagit en massa foton men de lägger jag in när jag kommer hem tror jag. Det är en härlig camping det här så fint och härliga promenadvägar. Det är härligt att få träffa Noah mer än bara över dan. Önskar jag hade dem närmare. Han är ett riktigt charmtroll. Natti

vi firade Elvis idag

Vi var och firade Elvis idag. Han ville inte öppna nå paket för det räckte för honom att det var andra barn där. Ja men vi tog fram rutschkanan sovm vi och Anki och Jim med barn, Lotta , Patrik och Noah och Gabbe hade köpt oh vilken lycka för honom. Han blev jätteglad tur det. Vi fick en jättegod hemmagjord tårta som David och Kaisa hade gjort, den gjordes som en tracktor med släp en stor och fint garnerad.


Vi kom ju sent så de andra som varit där hade åkt hem eller gått hem en del.Hoppas Kaisa lägger ut den underbart fina och goda tårtan i morgon, tack för en härlig dag.
Gabbe håller visst på att spara skägg vad det ser ut som.Hemska förkylning

Den har väl blivit bättre men inte bra är så trött och hängig, men det  är en bagatell motför hur många andra har det. Finns så många svårt sjuka  som har det hemskt och då känns det lite ynkligt att klaga över en vanlig förkylning. Och tänker man så att det finns dom som har det värre så känns det bättre. Imorgon ska vi fira av Elvis han åker runt runt på sin elmotorcykel säger Kaisa hela dagarna. Ja bara han inte köper en riktig när han blir stor så är jag nöjd. Och till Mora kom vi inte iväg iveckan på grund av snuva, men gör ett nytt försök till veckan. Längtar så efter pratkvarnen Noah. Han ringer ibland och pratar med oss.
Händer så mycket hemskt nu mer läste om mannen som höll sin sambo inlåst i 9år ! Hur galen får man vara??
Helt galen tillvaro vi lever i vet snart inte om vi vågar gå ut. Drogade personer som man inte vet hur dom reagerar allt blir bara värre. Så mycket våld hur ska det sluta. Kanske inte så underligt heller som vi lever nu stressade föräldrar som ska hinna bäde jobba och hinna med barnen. Alla är ju väldigt stressade, ungdomar som inte får jobb blir nog lätt att det går utför då. Vi måst börja reagera och försöka stoppa den här tränden. Ja nu har jag svamlat ett tag och måste duscha nu .

Ny soffa och fotöljer!

Idag fick vi hem våra nya möbler det blev helt bra,


Det roliga är att så här ställde vi dom men så ser det inte ut nu jag har redan flyttat om det blev bättre då, ja tänker ni hon är galen det är ni nog inte de enda som tänker. Mår så dåligt just nu för min närmaste granne ligger och kämpar för sitt liv sen en dryg vecka tillbaka. Han blev påkörd av en bil när han åkte motorcykel. Medvetslös och ovisst hur det går, vi har bott grannar i 17år. Stackars familj det är ju så jobbigt för dom denna ovisshet. Man vet aldrig vad som händer i morgon, man undrar ju varför. Julia och Ängla var hit idag tog lite foton.

Hoppas så innerligt att det går bra för min granne känns så onödigt allt ont som händer. Känns så overkligt allt just nu fattar inte fast jag vetat det hela tiden väntar bara att han vaknar och allt är bra. Natti ta hand om varandra.

Expriment.
Elvis har blivit tecknad i pfotoshop kul det här.Ja jag leker med photoshop. Det finns mycket att utforska. Idag har vi varit på björkmans möbler det var inte bra Jan hittade en soffa som han alltid velat ha ja helt rätt vi köpte den. Men nu var det Jan som var den drivande. Uffa vad klockan är mycket läre nog sova natti

Grattis våran Elvis 2 år idag!


Sjuk!

Som vanligt har jag tagit en runda med möblerna. Snart hittar jag inget eftersom jag flyttar på allt. Det blir en liten kick av det men sen efter en stund blir allt som vanligt igen. Både Jan och jag är förkylda och mår inte så bra jäkla hosta som kan ta dö på en, därför måste jag göra något hela tiden för att slippa känna att jag är sjuk.  Imorgon fyller Elvis 2år men vi ska fira honom på söndag istället, det blir så sent innan alla slutat jobba och kan komma. Inte kom vi väg till Mora heller den här veckan eftersom vi är sjuka. Pratade med Lotta och Noah var också sjuk så det blir nästa vecka istället. Just nu längtar jag tills Sussi på lilla gröna får hem sina grejor från mässan oh va mysigt Indisk stil. Sen indiska slog igen här har jag längtat så och varit in på indiska på andra ställen som Hudiksvall. Men ska bli så spännande att se vad hon får hem. Nu ska jag sluta surra. Just ja Noah hade skickat ett film snutt på sig själv idag till morfar där han sa jag älskar dig flera gånger sa han det gofisen vad vi längtar.

Kul !!

Jag gillar att mixtra men måste få hjälp sen av Kaisa. Ja får se om jag lyckas lära mig nå mer än att skriva på foton. Jag kan förstora och förminska saker tror jag och ljusa upp eller mörka foton. Får ta en dag och försöka lära mig man kan ju göra så mycket. Inte roligt för andra att se bara för mig. Natti

RSS 2.0