Måndags överraskning.

Blev så totalt överraskad igår kväll. Skrev status på FB att trött illamående saknar Jan som jobbar tur man har hundarna. Sen dröjde det kanske nån timme så knackar det på dörren och när man bor som vi ute i skogen och lite grannar blir man lite skraj. Men vem står där utanför om inte Maja Jonsson och karin Arvidsson med blommor och kaffebröd. Maja hade läst på FB och ringt Karin och så kom de jag blev så glad guld värt. Igår fick jag papper hem om PICC-line katetern som ska sättas in på tisdag kl 11.00 samma dag som behandlingen börjar i Gävle.Blir som vid en operation att tvätta sig både kvällen före och på morgonen på armarna och armhålan med Descutan svamp. Den sätts av en specialistutbildad sjuksköterska på onkologen sen upp på röntgen för att veta att den ligger rätt innan behandlingen börjar. Sen 13.30 börjar jag med cellgiftsbehandlingen där. Dagen efter ska jag ha en till i Bollnäs, och därefter blir det i Bollnäs varannan vecka. Idag har jag fått papper från hjälpmedelscentralen och en lapp att ta med så får jag prova ut en peruk. Fans visst en frissa i Söderhamn 3-4 i Gävle sen Stockholm. Vet inte om jag ska kolla i Gävle eller Söderhamn. Jag har inte sett lappen för Jan hämtade posten när han åkte till jobbet. Han ringde när han kom fram och talade om att det kommit. Ja bara att ta tag i allt nu innan allt sätter igång inte säkert man har lust eller ork då så lika bra köra på. Ska försöka vara ute mycket i friska luften om jag kan när jag börjar behandlingen tror att det hjälper hört några säga det. blir svårt för en lat som jag det. Nä behöver ju inte gå flera mil. Och Tindra hänger ju på värre med de små.




Kaisa har fotograferat deras lilla söta Esmeralda. Så söt och lik sin bror Elvis när han föddes, Ella var lite ljusare i håret. Härligt med barnbarn just nu har vi 8st. Blir dyrt till julen men värt det.



Kommentarer
Postat av: Ninni

Vad roligt att du fick besök igårkväll! Och vad länge sen jag träffade både Maja och Karin! Maja har jag väl stött på nån gång men Karin har jag inte sett sen jag jobbade på psyk, tror jag.

Jag blir också så glad då nån letar sig hit till oss. Själv är jag dålig på att hälsa på folk och det blir ju så när jag/vi åker åt Bollnäs/Alfta hållet så har vi ju mina tre ungar att hälsa på i Bollnäs och mor och far i Alfta så det blir ju aldrig tid över till alla kompisar jag skulle vilja träffa. Sen jag fick problem med ögat så kör jag inte gärna så långa sträckor och allrahelst inte om det är väldigt soligt eller mörkt. Och nu sen jag började med TBC-medicinen så bör jag nog helst inte köra alls. Har full schå att köra till Ljusdal och vara fullt koncentrerad och alert hela tiden och det är 15 km.

Ja det är nog lika bra att du fixar peruk snarast möjligt nu medan du mår skapligt för jag kan tänka mig att du kommer att må mest illa i början av behandlingen och då är det inte kul att försöka fixa peruk. Skönast att ha den klar.

Vad skönt att du inte behöver åka till Gävle varje gång du ska ha behandling! Det kommer att spara på din ork för resor tar rätt hårt på nån som redan är trött och slut och mår illa. Jättebra!!!

Det är säkert bra med friskluft och dagsljus under behandlingen. Förresten det är väl alltid bra. Är du också lat med att gå ut? Jag är urusel på det. Soptunnan och postlådan kanske... men det blir inte varje dag. Om jag går ut annars så är det för att fotografera. Vad ska jag annars göra ute den här årstiden? Jag orkar ju inte gå nåt vidare och inte kan man sitta och sola näsan heller. ;-)



Förstår att det blir dyrt med så många barnbarn när det blir jul... men kan också förstå att det är värt det.

Kramen.

2012-01-24 @ 21:46:54
URL: http://ninni1960.wordpress.com/
Postat av: Ninni

..hm... tyckte just att jag skrev en kommentar här men var tog den vägen då?

2012-01-24 @ 21:48:52
URL: http://ninni1960.wordpress.com/
Postat av: Ragnvi

Morning i stugan! Börjar med att säga grattis en gång till söta ljuvliga Esmeralda! Hon kom precis i rättan stund! Och vilket vackert smycke du fick av dina barn! Jag ser ju dig på FB...jag är urdålig på att blogga mellan varven! Bra att du bloggar tycker jag, gör det så länge du orkar o vill! Blev glad av att läsa att du fått besök av Karin o Maja! Goda vänner är guld värda!

Nu kan du bara ta en dag i sänder....och du behöver inte bli tvärdålig av cytostatikan...finns dom som klarar behandlingen ganska bra....men det beror väl på styrkan i medicinen o annat antar jag. Jag fick ju aldrig cytostatika...vilket min doktor i Hudiksvall var ganska förvånad över nu vid mitt senaste återbesök på gyn. Men sen läste hon på...jag fick högsta strålningsdosen som går att ge i sex veckor i sträck, varje dag utom helgerna, det där minns säkert du också. Jag skulle göra om allt o ta cellgifter om jag skulle bli tvungen...det blir nu tre år sedan allt började och jag åker på ständiga kontroller, nu var fjärde/femte månad, så det går framåt! Tyvärr fick jag såna strålningsskador så livet blir aldrig mer det samma som innan....Men nog om mig nu!

Även om jag inte alltid kommenterar hos dig så är jag med dig varje dag Eva! Både i glädje o sorg!

Kramen!

Ragnvi

2012-01-25 @ 05:43:07
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Maritha

Hej Eva! Vilka söta barnbarn! : ) Ser du skriver om peruker... Tänk om det blir så när den dagen kommer att du väljer att vara utan peruk, det funkar åxå och det kan va riktigt fint! Håller tummarna att du inte får så kraftiga biverkningar... Det finns många uppräknade, olika beroende på preparat. MEN ibland är dom inte så kraftiga eller knappt några alls, så hoppas på det bästa för din del!!! Kram Maritha

2012-01-26 @ 17:54:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0